Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, michasm napisał(a):

Myślę, że duopolu nie da się złamać pierwszy raz w wyborach prezydenckich. Najpierw musi pęknąć w rządzie, bo tam każdy z 460 mandatów ma znaczenie. 

No niestety, tutaj jedyną opcją jest rozpad PiS oraz PO, dopóki istnieją dopóty się nic nie zmieni. 

I każdy projekt pokroju Trzecia Droga czy Nowa Lewica nie mają sensu. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, tomcug napisał(a):

Jacy "nasi"? WTF

Administracja i moderacja, wbrew temu, co niektórzy twierdzą, nie ma swoich pupilków, którzy są pod ochroną. A także nikomu nie nakazuje, co ma pisać, więc wiązanie nas z jakimiś wpisami zwykłych użytkowników forum to przegięcie.

Wasi jako pod waszą moderacją.

A co do pupilków to można się zgodzić, tyle, że nie można zapominać o upodobaniach politycznych. Mod też człowiek.

Opublikowano
2 minuty temu, tomcug napisał(a):

Jacy "nasi"? WTF

Administracja i moderacja, wbrew temu, co niektórzy twierdzą, nie ma swoich pupilków, którzy są pod ochroną. A także nikomu nie nakazuje, co ma pisać, więc wiązanie nas z jakimiś wpisami zwykłych użytkowników forum to przegięcie.

Mój ci on!! :hihot:

Opublikowano
Teraz, huudyy napisał(a):

Akurat w tym temacie Zandberg i Memcen myślę, że mogli zdobyć więcej jak połowę głosów wśród forumowiczów.

Gdzieś widziałem forumowe ankiety i niestety PiS i PO nadal miały sporo głosów. No ale wiadomo, w takich ankietach nie trzeba odpowiadać na poważnie. :) Mimo wszystko wyniki wyborów mówią same za siebie.

Szkoda. Była szansa na pozbycie się chociaż jednej partii z tego wiecznego duopolu i została ona zmarnowana już w 1 turze. 2 tura to już tylko formalność i powrót do codzienności. Moim zdaniem jak skończyłby się PiS to po krótkim czasie skończyłoby się również PO. Żadna z tych partii nie jest w stanie istnieć bez drugiej, bo ich paliwem jest sianie nienawiści do przeciwnej strony.

• Upvote 2
Opublikowano

Naprawdę daruj sobie te insynuacje.

Teraz, huudyy napisał(a):

Wasi jako pod waszą moderacją.

Twoje wpisy też są pod naszą moderacją, podobnie jak każdego innego. To nie czyni kogokolwiek "naszymi" ludźmi.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Wytykanie faktów nazywasz pogardą? No tak, zapomniałem, syndrom oblężonej twierdzy.

Przypisywanie prawie trzem milionom wyborców tego, że są głupi świadczy tylko o tym, że głupi to są wyborcy, ale drugiej strony

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Isharoth napisał(a):

Szkoda. Była szansa na pozbycie się chociaż jednej partii z tego wiecznego duopolu i została ona zmarnowana już w 1 turze. 2 tura to już tylko formalność i powrót do codzienności. Moim zdaniem jak skończyłby się PiS to po krótkim czasie skończyłoby się również PO. Żadna z tych partii nie jest w stanie istnieć bez drugiej, bo ich paliwem jest sianie nienawiści do przeciwnej strony.

8 lat miałeś PiS i czy PO się rozpadło? Dostali tylko paliwa. Tymczasem po 2 latach rządów PO ludzie mieli ich dosyć, co poprzednikom zajęło 8 lat. Grubo. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Szambo napisał(a):

To po co Konfederacja... PIS to "gwarantuje".

odpowiedz znajdziesz w czesci postu ktorej nie zacytowales

ale skoro w ogole napisales cos tak dziwnego to dodam jeszcze ze poza tamtymi haslami sa tez duze roznice - np. gospodarka

Opublikowano

Jezu zacząłem czytać jak było 5 stron więcej i myślałem, że szybko nadrobię a te 5 stron więcej trwało z 2h i dopiero teraz się skończyło :E

Taka sobie zabawna myśl

jeżeli wyborcy konfederacji po raz drugi zaważyli na wyniku wyborów to może następnym razem warto wystawić kogoś kto nie będzie ich odrzucał każdym głoszonym od 10 lat poglądem zwłaszcza, że to nie są ludzie biorący informacje z mediów głównego ścieku których można oszukać zmienionymi na czas wyborów poglądami wiedząc, że usłużni dziennikarze nie będą się tego czepiać.

Taki Sikorski miałby o wiele mniejszy elektorat negatywny na wschodzie Polski, a ludzie histerycznie nienawidzący PISu i tak by na niego zagłosowali by "ratować" Polskę. 

Nawrocki realnie był najsłabszym kandydatem PISu w historii a i tak wygrał 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galakty napisał(a):

8 lat miałeś PiS i czy PO się rozpadło? Dostali tylko paliwa. Tymczasem po 2 latach rządów PO ludzie mieli ich dosyć, co poprzednikom zajęło 8 lat. Grubo. 

Wynik tych wyborow to czerwona kartka dla Donalda Tuska i jego koalicji. Mieli zajac sie Polska, a jedyne co robili to komisje sledcze, Szczerby, Jonskie, aresztowania PiSowcow w swietle kamer i nic wiecej, a jak szly ustawy to nawet Duda nie musial ich wetowac bo do niego nie doszly.

100 obietnic na 100 dni? Sure...

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, tomcug napisał(a):

@huudyy Twoją reakcję na wpis pozostawiam bez komentarza. Jedynie sobie zanotowuję, że na drugi raz od razu Ci ładować punkty, a nie upominać najpierw (jak o sygnaturze).

Taka z wami jest rozmowa :E  ja wiem za co dostałem już ostrzeżenie :) więc pozwól, że napiszę "agree to disagree" i wrócę do radosnego spamowania politycznego.

żeby nie łamać regulaminu: ciekawy komentarz pana Terlikowskiego:

https://www.onet.pl/styl-zycia/onetkobieta/tomasz-terlikowski-ocenia-wyniki-wyborow-wiekszosc-tego-nie-chce/kelkwhs,2b83378a

Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

No niestety, tutaj jedyną opcją jest rozpad PiS oraz PO, dopóki istnieją dopóty się nic nie zmieni. 

I każdy projekt pokroju Trzecia Droga czy Nowa Lewica nie mają sensu. 

Nie do końca. Zaskakująco dobre wyniki Brauna i Mentzena dają nadzieję, że więcej osób zagłosuje podobnie w 2027.

Ba. Ja wręcz uważam, że wynik Mentzena pokazał ludziom, że jest szansa w 2027.

Gdyby konfederacja miała 25% głosów to te dodane głosy były by głównie z KO i PiS. Konfederacja mogła by być nawet największą partią 😅

Nie twierdzę, że to wynik moich marzeń, ale już nawet pomijam tutaj swoją subiektywną opinię. Po prostu jest szansa, że coś się zmieni i wiele osób chciało by to zobaczyć. 

Nawet jeśli Braun zyska poparcie to niech tak będzie. Jak mamy osoby o takich poglądach ekstremistycznych to niech mają parę mandatów. Oni też reprezentują obywateli. 

• Like 3
Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

PO nadal było przez cały ten czas drugą siłą polityczną w Polsce.

Czy te 2 lata rządów PO były gorsze? Trudno powiedzieć. Wydaje mi się że to bardziej kwestia tego, że żelazny elektorat PO jest znacznie mniejszy niż żelazny elektorat PiS. Tj. łatwiej zniechęcić wyborcę PO do głosowania na PO, niż wyborcę PiS.

Tak czy inaczej, podobało mi się zdanie które gdzieś przeczytałem. Że obie partie mogłyby wystawić dosłownie psy na kandydatów na prezydenta, to ludzie i tak zagłosowaliby na te psy. :E 

• Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, hubio napisał(a):

Przynajmniej moje miasto ogromna przewaga dla Trzaska i 75% frekwencja... Małe miasteczka, wsie i osoby z wykształceniem średnim i podstawowym, głównie faceci - to wyborcy, którzy zadecydowali o przyszłym Prezydencie Polski :) Jak zwykle...

Czyli jednak mężczyźni najważniejsi 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Isharoth napisał(a):

Tak czy inaczej, podobało mi się zdanie które gdzieś przeczytałem. Że obie partie mogłyby wystawić dosłownie psy na kandydatów na prezydenta, to ludzie i tak zagłosowaliby na te psy. :E 

Tak, bo oba psy to nadal bylyby slupy swoich panów - Nawrocki, Trzaskowski, Kukus albo Czarus - to nadal bylby wybor miedzy Tuskiem a Kaczynskim. Serio, ile jeszcze lat musi minac zanim ludzie ogarna, ze moze trzeba z tym duopolem w koncu skonczyc? 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 2