Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny
-
Ostatnio przeglądający 3 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez KamileN · Opublikowano
Ostatnio, jako że ceny RAM-u wystrzeliły w kosmos, porzuciłem na razie chęć przesiadki na AM5 i po prostu dokupiłem w końcu dwie używane kości pod konfigurację 32GB. Kości "modowane", radiatory OCZ Reaper i termopady Gelid Ultimate. Udało się ustabilizować to jak na zdjęciach, RAM wszystkie testy przechodzi na 1,42v, na co dzień ustawiłem z zapasem 1,44v. Nie udało mi się ustabilizować CR1 GDM off mimo CADBus-ów 60-20-20-24 i AddrSetup 56, wywal się w testach (Anta Extreme/Absolut) od 15 minut do 2 godzin zależnie od kolejności/ułożenia pamięci w slotach płyty głównej, najgorsze ułożenie kości nie zalicza testu nawet na CR2. Zostaje na CR2, bo różnica w wydajności względem CR1 z AddrSetup 56 jest tak mała, że nie chce mi się dalej z tym męczyć . Na konfiguracji 4x8GB pozbyłem się w końcu mikro-ścinek w grach, na czym najbardziej mi zależało . Względem 2x8GB musiałem zluzować oczywiście tWRRD z 1 na 3 i tRDRDDD/tWRWRDD z 1/1 na 4/6. I co mniej oczywiste tWTRS/L z 3/8 na 4/9, tWTRS/L 3/8 jest do ustabilizowania, ale na 1,46v lub więcej i co ciekawe tylko Karhu RAM Test wykrył tę niestabilność (W sumie Windows też, bo jak dla testu próbowałem wbić 16-16-16-16-32-48-342 na 1,35v, to dopóki nie zluzowałem tych timingów, to system nie wstawał ), TM5 na różnych profilach brak błędów nawet na 1,42v. Robiłem też dwugodzinny test przegrzania pamięci, wyłączone wentylatory w obudowie i grzanie kartą graficzną, po godzinie 57 stopni mierzone pirometrem, w najcieplejszym miejscu na radiatorach bez żadnych objawów niestabilności, więc pamięci są stabilne termicznie na tych ustawieniach i docelowym napięciu z lekkim zapasem, czyli 1,44v. Robiąc zwykłe testy, bez dodatkowego grzania pamięci miały około 42-43 stopnie, podczas grania łapią podobne temperatury. Tutaj więcej testów: -
Przez Send1N · Opublikowano
Miałem asusa prime rx 9070 2 miesiące temu i też cewek nie było słychać kompletnie to nie tuf/strix czy astral -
Przez AudRob · Opublikowano
To żadna wielka filozofia, masz loterię, która skłania ludzi do otwierania apki codziennie. Przy otworzeniu apki wyskakuje gówno i jakieś promki, sporo ludzi coś kupi i ten produkt za 1zł co parę dni dla jednej z setek tysięcy osób spokojnie zarabia na siebie. -
Przez Merqus4 · Opublikowano
Szukaj w pobliżu u siebie używek, wyślij linki co tam masz albo napisz jaka specka konkretnego. -
Przez Kadajo · Opublikowano
Tego nie znam, ale pierwszy sezon Stranger Things był całkiem klimatyczny.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi