Dragon Age to totalny kicz fabularny z dobra optymalizacja a to roznica kiedy taki Stalker to dobra gra, ktora wymaga czasu bo wyszla za wczesnie i jest w tragicznym stanie technicznym na kazdym polu, nie tylko optymalizacyjnym. Takze Odin prosze nie pajacuj bo ogranie gry przez ciebie nie sprawi nagle ze gra stanie sie lepsza i nie daje ci to zadnego argumentu. Nie zyjemy dzis pod kamieniem i nie trzeba kupic gry zeby dowiedziec sie cos o niej, od tego sa szeroko pojete media w tym twtich oraz kuriozalnie inni gracze grajace w ta gre
Zgadzam się, ale ja mam nieco inne podejście do tego. Postęp, zmiany, technologia.
Uczepiliśmy się jak rzepy tego DLSS & FG, bo jesteśmy ramolami, "bo kiedyś", bo czysty raster.
Na logikę. Jaka to różnica?! Czy to raster, czy to DLSS itd. ?
Mnie na końcu, jako odbiorcę interesuję to, co otrzymuję na ekranie, a niekoniecznie już, jak to powstało.
Ma być dobrze, ładnie, zadowalająco, płynnie. I serio nie robi mi różnicy, kto i jakiej techniki używa.
Dla mnie mogą w fabryce karty dymem z baobabu odymiać i czosnkiem smarować.
Nie interesuje mnie to. Byle dawało DOBRY efekt.
Mierzi kogoś JPG? Mierzi kogoś MPG? MP3? To wszystko stratne formaty.
Przeszliśmy nad tym przez lata na porządku dziennym. Tak po prostu jest.
Ważne. JAKOŚĆ końcowa! Ma być dobra! Jak znośne mp3 od 320 kbps w górę, itd. itd.
Jeżeli DLSS ver. 9.5 & FG ver. 5.5 da obraz idealny, to mnie wali, że to nie jest natywny.
A że DLSS i FG mamy dopiero chwilę na rynku... dopracują.
Za 5 lat zapomnimy, że kiedyś to się dało bez DLSS i FG.
Ale ten ASRock B650 STEEL LEGEND ma pcie gen 5.0 dla gpu i jednego ssd, wyjątek w b650:)
Ram to nawet polski goodram 6000cl30 za 405zł pod AMD wystarczający: https://www.ceneo.pl/157489814
Rekomendowane odpowiedzi