Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Właśnie zamówiłem specjalny zestaw do czyszczenia OLEDa ze ścierkami z mikrofibry. 

Pokaż te cuda 

Co z tym AOC robisz? zwracasz na inny egzemplarz czy zwrot hajsu i inny monitor?

Edytowane przez Brolly
Opublikowano

Jak się nie przyglądasz to mój też będzie nie porysowany, a jest już konkretnie porysowany z jednej strony :E

Nie żadne tam wypalanie czy niższa jasność w 10% w HDR jest największą wadą QD błyszczących tylko właśnie powłoka, która pod wpływem patrzenia rysuje się :E

• Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Rico650 napisał(a):

Zamówiłem tego Aorusa FO27Q2, prawdopodobnie jutro będzie do odbioru. Mam nadzieję, że będzie cacy.

Super :) Myślę że będziesz bardzo zadowolony :)

7 minut temu, sideband napisał(a):

Jak się nie przyglądasz to mój też będzie nie porysowany, a jest już konkretnie porysowany z jednej strony :E

Nie żadne tam wypalanie czy niższa jasność w 10% w HDR jest największą wadą QD błyszczących tylko właśnie powłoka, która pod wpływem patrzenia rysuje się :E

Jakoś te rysy przeszkadzają? Ja już się wyleczyłem z przejmowania takimi rzeczami. Pamiętam moją pierwszą szosę. Chuchanie dmuchanie. Pierwsza rysa i o jezu co to ma być :) Kilka kolejnych i temat sam się rozwiązał ;) O Mtb nawet nie wspominam. Tu poszło mega szybko z tematem rys odprysków xD

Opublikowano

Niektórym to nie przeszkadza nawet jak mają całą matrycę poplutą :E 

Ludzie wielu rzeczy nie widzą i nie słyszą. Takie życie ludzi, którzy muszą mieć wszystko perfecto ;) Kumpel nie kupił QD właśnie przez te problemy z powłoką;)

Opublikowano
2 minuty temu, sideband napisał(a):

Niektórym to nie przeszkadza nawet jak mają całą matrycę poplutą :E 

Ludzie wielu rzeczy nie widzą i nie słyszą. Takie życie ludzi, którzy muszą mieć wszystko perfecto ;) Kumpel nie kupił QD właśnie przez te problemy z powłoką;)

Wiesz nie chodzi mi o to żeby o coś nie dbać. Sam nie cierpię zasyfionych myszy, klawiatur czy brudnych matryc. Ale też nie wariować z powodu jakiejś ryski. 

Opublikowano
Godzinę temu, sideband napisał(a):

MSI dają folię i co? Nadal porysowane.

Dlatego zawsze sprawdzać monitor w sklepie jak odbierasz a z neta wiadomo masz zwrot.

54 minuty temu, sideband napisał(a):

Ludzie wielu rzeczy nie widzą i nie słyszą. 

Ja mam przewalone bo słuch mam "muzyczny" i sokoli wzrok do tego jestem pedantem :E

Opublikowano
50 minut temu, Raider napisał(a):

chrzaniony windows ukryte opcje porobili, teraz dopiero mam jasnosc !

Ale po co tyto ustawiasz ?? Przeciez to nie dosc ze nie ma zadnego sensu to nie uzywa sie przeciez HDR na pulpicie gdzie jest SDR. Dlatego ten suwak jest realnie bezuzyteczny, no chyba ze lubisz wlaczac HDR na pulpicie i miec wyprany pulpit ;)

I to nie sa zadne ukryte opcje, ja pozniej sie nie dziwie, ze ktos kupuje oleda i pisze, ze ma cos nie tak z obrazem po wlaczeniu HDR :D 

• Upvote 1
Opublikowano
18 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Wiesz, ja juz wiekowy gracz jestem, gram od 30 lat, i wiele juz w zyciu widzialem - OLED to jest game changer, tyle moge Ci powiedziec. Tutaj poczujesz prawdziwa roznice, ktorej nie da Ci zaden przeskok z 4090 na 5090. 

Też gram już ok. 30 lat, za kasę z komunii kupiłem Pegasusa 😂 ja zmieniam GPU co dwie generacje, także czekam na coś z min 20Gb VRAM ale do max 4k zł. W tym roku zmiany GPU nie będzie to pogadam z Żoną nt. Oleda, ten MSI ma teraz jakieś gratisy, 30$ na steam i jakaś gra(?). Oglądamy na monitorze  seriale i filmy to byłby "wspolny" zakup😂

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, galakty napisał(a):

Nawet na 100% w SDR masz ciemny obraz? Albo siedzisz na słońcu, albo masz wadliwą sztukę xD 

Ja wczoraj zmniejszyłem z 35 na 20 i zastanawiam się, czy jeszcze trochę nie ściemnić.

Opublikowano

Jak jest pochmurno to ja na około 30% jadę, a jak jest słonecznie to nawet miniled 1000 nitów nie będzie idealny, bo odblaski zawsze jakieś będą, a do tego walisz po oczach świetlówką. Nie rozumiem ludzi którzy tak robią. Zero komfortu. I później oczka bolą :E 

Opublikowano

Skończ juz te proagandę, jak masz miniled 1000 to wyobraź sobie że możesz ustawić 400 albo 600 jak pasuje, a kreciego 230 na tym "premium oled" jak go nazywasz już nie podbijesz a jest to bardzo mało. jaby ci dali 100 nit to byś też pisał że starczy bo masz "premium" i tak ma być :D 

I nie mówię że trzeba jechać non stop na max jasności ale jakbym np miał grać w grę w sdr w 230nit to sorry ale lipa straszna, lepiej mieć jakąś elastyczność i wybór, a że na swoim nie masz wyboru to będziesz bronił kreciej jasności i tyle.

• Haha 2