some1 536 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja 4 minuty temu, TheMr. napisał(a): OLED 2k zł? Gdzie? 2200 https://www.x-kom.pl/p/1325429-monitor-led-27-265-284-gigabyte-mo27q2.html A jak dobra promocja gdzieś wpadnie to może i mniej. 1
sideband 1 780 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja 12 godzin temu, Doamdor napisał(a): Mam Oledy od 2021r, jeszcze żaden się nie wypalił, a jeden zbliża się do 10tys godz pracy. Tak tak odpalamy szarość i piękności będą. U mnie po 4 latach C1 jest pięknie zdegradowana, która pracowała praktycznie na min jasności. Pojęcie wypalenia u niektórych wygląda tak - widoczny pasek i logo stacji etc.
galakty 3 332 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja A wrzuć foto z ciekawości (o ile kamera uchwyci) @sideband
Kadajo 7 414 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja Kumpel ostatnio mi pokazał BX 65" jak na około wiele martwych pikseli i takiego dziwnego zdegradowania matrycy. Nie widziałem wcześniej czegoś takiego na OLED. To już mój B7 jest w lepszym stanie. A TV bardzo mało chodził u niego w sumie i ma z 3 lata.
ODIN85 3 503 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja Tysiące jak u mnie na B9 czy mniej? U mnie nawet 1000h nie miał jak wyskoczyły.
galakty 3 332 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja A czasem BX to nie była jedna z gorszych serii?
Gret 557 Opublikowano 19 Maja Autor Opublikowano 19 Maja U mnie w C9 też mam na około od groma martwych pikseli. Pewnie jakas wada produkcyjna.
j4z 942 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja Aż tak? Moj C2 na razie ma 1,5 roku (h nie sprawdzałem) i jeszcze nic się nie dzieje (tfu tfu).
galakty 3 332 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja 42 minuty temu, Kadajo napisał(a): No super widzę sie rozwija ta technologia Daj spokój, rodzice kupili Sony na LCD i też martwe piksele w dodatku na środku ekranu Ogólnie elektronika to dzisiaj syf jeśli chodzi o trwałość, ale niech już chociaż cieszy oko kontrastem i HDRem
ODIN85 3 503 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja (edytowane) Odpal białą albo żółtą planszę Edytowane 19 Maja przez ODIN85
Tasslehoff 65 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja na moim 55"CX kilkanaście na brzegu ekranu martwych pixeli od nowości. Na 77"C4 zero także tego
michaelius33 354 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja 2 godziny temu, some1 napisał(a): 34" to najstarsze modele na rynku, niektóre już mocno staniały. Ale 27 też chodzą między 2000 a 2500. Dokładnie w tym roku chyba tylko 27" dostały nową generację , 32" są na matrycach z 2024 a te tanie 34" to często 165Hz czyli jeszcze starsze
sideband 1 780 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja 2 godziny temu, galakty napisał(a): A wrzuć foto z ciekawości (o ile kamera uchwyci) @sideband Telefon tego nie uchwyci dobrze Poza tym patrząc, że TV nie pracował za wiele na statyce i jasność na 4 to o czym mowa To tak jak z QD, że nie widzą porysowanej powłoki Dziadkom to się nie dziwie miałem B7 gdzie ewidentnie wypalony pasek od TVP2 A on tego nie widział.
galakty 3 332 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja Na telefonie też rys nie "widać", a weź pod słońce i jest masakra na ekranie Pytanie czy powoduje to problemy z odbiorem obrazu, mnie wypalony pasek na VA irytował bo ekrany ładowania itp uwydatniały problem. Podczas grania już mniej bo zazwyczaj na dole jest HUD.
Kakarotto 730 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja 3 godziny temu, Pablloo napisał(a): No i bardzo dobra decyzja nie ma co się zastanawiać. Przesiadałem się z VA (GB3467WQSU-B5) podobny model jaki masz i szczena opada. Opad szczeny to minimum, czego oczekuję po wchłonięciu tylu pozytywów o oledach. Od jakiegoś czasu sobie testuję i zmieniam nawyki, mam pasek zadań ustawiony na auto ukrywanie, przeglądarka z transparentnymi elementami i filmiki oglądam pełnoekranowo. Nic wielkiego, ale też widocznie te moje przyzwyczajenia, nie były zbyt głęboko zakorzenione, ponieważ jakoś pogorszenia czy polepszenia czegokolwiek nie zauważyłem. Z drugiej strony nie ma co popadać w paranoję, jak jest gwarancja na wypalenie. A i też chyba dostawa dojechała do sklepu, ponieważ po 1, jak zamawiałem, była średnia dostępność i niższa cena. Jutro chyba będzie, to jeszcze trzeba piwka nakupić i z kumplem złożymy, sam nie dam rady jedną ręką unieść tego bydlaka. A jeszcze starego bydlaka trzeba z biurka zdjąć. 1
ODIN85 3 503 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja (edytowane) Weź się tym nie przejmuj. Ustaw normalnie wszystko jak miałeś. Nawet jak jakimś cudem coś się wypali to i tak następnym monitorem będzie oled. Edytowane 19 Maja przez ODIN85 1
bleidd 485 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja 1 godzinę temu, Kakarotto napisał(a): Opad szczeny to minimum, czego oczekuję po wchłonięciu tylu pozytywów o oledach. Ja się przesiadłem ze zwykłego VA na C4 i czy to jest taki opad szczęki to nie wiem. Zapewne do zwykłego LCD już nie wrócę, czernie robią robotę i HDR, który faktycznie jest HDRem ale czy to jest takie wow? Dla mnie nie 1 1
Wu70 739 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja 1 godzinę temu, Kakarotto napisał(a): Od jakiegoś czasu sobie testuję i zmieniam nawyki, mam pasek zadań ustawiony na auto ukrywanie, przeglądarka z transparentnymi elementami i filmiki oglądam pełnoekranowo Daj sobie spokój jeszcze zanim dojedzie to jest paranoja forumowa ludzi którzy szukają wypaleń na planszach i rys z latarką. Używaj normalnie i zapomnij o temacie. 1 1
sideband 1 780 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja Nie ma to jak sobie wmawiać, że czegoś nie ma 1
ODIN85 3 503 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja A jesteś pewien że to przez te sztuczki jeszcze oleda nie wypaliłeś czy przez to że przez normalne użytkowanie to bardzo trudne?
kamilos69 316 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja 2 godziny temu, Kakarotto napisał(a): Jutro chyba będzie, to jeszcze trzeba piwka nakupić i z kumplem złożymy, sam nie dam rady jedną ręką unieść tego bydlaka. A jeszcze starego bydlaka trzeba z biurka zdjąć. Bez problemu w jednej ręce dasz rady to ogarnąć. Chyba że faktycznie 10kg z pudełkiem Cię pokona 1
Rekomendowane odpowiedzi