Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Dobra jest, jak się pamięć zacznie kończyć to będę zrzucał rozdzielczość, już przetestowałem 2,5 K i jest lepiej niż myślałem.

18909a554f3f84257eaf3816a6115127.png

A co to za herazja 60 fps z framegenem i cap do 60 klatek na monitorze 240 ? :E 

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

Dobra jest, jak się pamięć zacznie kończyć to będę zrzucał rozdzielczość, już przetestowałem 2,5 K i jest lepiej niż myślałem.

60fps to było w modzie 10 lat temu:E

Opublikowano (edytowane)

W 4k będzie w wszystkich nowościach pierwsze skrzypce nawet 5080 grał jak nie będzie szczędził ustawień. Pozatym to Skylake 8c/16t i nie wiem ile zyska na przesiadce nawet na te x3d. Same pcie 4.0 pewnie na 11xx aktywuje na obecnej płycie która bardzo nie odstaje z resztą złącz(lan) od tego am4 i pytanie czy dużo z am5. Intel już dodaje 5 gigabitowe a można się jeszcze wstrzymać z pozbywaniem się mało popularnego złomu :E

Edytowane przez areczek1987
  • Upvote 1
Opublikowano
19 minut temu, areczek1987 napisał(a):

W 4k będzie w wszystkich nowościach pierwsze skrzypce nawet 5080 grał jak nie będzie szczędził ustawień. Pozatym to Skylake 8c/16t i nie wiem ile zyska na przesiadce nawet na te x3d. Same pcie 4.0 pewnie na 11xx aktywuje na obecnej płycie która bardzo nie odstaje z resztą złącz(lan) od tego am4 i pytanie czy dużo z am5. Intel już dodaje 5 gigabitowe a można się jeszcze wstrzymać z pozbywaniem się mało popularnego złomu :E

Dokładnie, jak już na coś się przesiadać to 9800x3D

12 minut temu, sideband napisał(a):

Nie licząc niektórych tytułów bez RT to i tak cały czas wąskim gardłem będzie GPU w 2160p.

Lecę na grubo skręconym 13900k bez E-core to i tak 5090 zostaje ubita w 2160p czy nawet z DLSS :lol2:

No, będzie trzeba zmienić kartę...

6efH9i.gif

Na razie to mnie oczy bolą :hihot:

Opublikowano
1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Jezu jak to świeci, moje oczy nie wiedza co jest 5... :wariat:

To teraz sobie pomyśl jakie ślepe agenty są tutaj co piszą ze 1000 nitów to za ciemno :E :E :E

2 godziny temu, areczek1987 napisał(a):

Zaraz blaszak 4070ti wypluje...

Teraz @Kadajo niech odkłada hajs na 5080 super do premiery dobre pół roku :wariat:

Opublikowano
Godzinę temu, areczek1987 napisał(a):

Mi pierwsza gen 27gr95qe-b idzie za 1600 jako praktycznie nówka. Jak okaże się czy nie mam więcej konfitur na zimę to jest jakiś myk zobaczyć ile faktycznie chodził i ma tych cykli odświeżania za sobą? 

Najgorszy oled jakikolwiek wyszedl za 1600zl ?? Gdzie za 2299zl jest nowy AOC qdoled :E 

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Info od x-koma jak coś że ma być do końca tygodnia na magazynie https://www.x-kom.pl/p/1341879-monitor-led-32-i-wiekszy-dell-alienware-aw3425dw.html

Ale ja i tak nie mam pieniędzy ani zdolności do rat (GPU też w sumie XDDD :E ) pewnie zdąży wyjść trzecia wersja tego monitora na 360hz na 3-4 gen matrycy i może dopiero będę mógł  8:E 

Edytowane przez Brolly
Opublikowano
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

No dobra, jest pierwsza rzecz która mnie drażni, VRR Flicker.

Jestem tym trochę rozczarowany, bo przy FPS CAP myślałem ze nie będzie z tym problemów...

Musiałem wyłączyć G-sync.

A po wyłączeniu g-sync daje radę czy widać rwanie ?

Opublikowano

A jak myślisz ? :D

Tutaj nieważne czy OLED, czy LCD, czy matka Teresa z Kalkuty, będzie gorsza płynność.

Ale mogę z tym żyć. Przynajmniej na razie.

U mnie jeszcze dodatkowo wyjątkowo mocno to widać, bo lubię gamme 2.4, która na tym monitorze wygląda kosmicznie. Niestety przy tej gammie ten flicker w ciemnych scenach jest wyjątkowo mocno widoczny.

• Sad 1
Opublikowano
14 minut temu, Kadajo napisał(a):

No dobra, jest pierwsza rzecz która mnie drażni, VRR Flicker.

Jestem tym trochę rozczarowany, bo przy FPS CAP myślałem ze nie będzie z tym problemów...

Musiałem wyłączyć G-sync.

To na razie nie wiele zauważyłeś :E 

WOLED dodatkowo bardziej migocze bo zmienia się gamma;)

QD to nawet przy odblokowanym przynajmniej MSI jeżeli bardzo mocno nie zmienia się ilość klatek to i tak zero migotania.