JanuszekCebulion XVllsty 14 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września 2 godziny temu, TheMr. napisał(a): Z tego co mi wiadomo to Panasonic był najlepszym OLEDEm swego czasu, ale był droższy niż konkurencja. Samsunga klejonego na klej i taśmę nawet bym nie brał pod uwagę. Możesz rozwinąć bardziej co masz na myśli? Samsung ma kiepska linie produktów ? Czy chodzi tylko o zewnętrzna jakość wykonania, jeśli tylko o to chodzi że z wyglądu coś jest podłe to mnie takie coś nie rusza to ma działać do 8 lat i spełniac rolę dobrej jakości obrazu wyświetlacza Teraz, ODIN85 napisał(a): Jak nieopłacalny? Teraz ma już spoko cenę a z G5 byś przepłacił. Nie chcę nic od LG, C5 ma ponoć podobna jakość do tej G4 nie widzę w tym sensu jak jest nowa generacja
ODIN85 3 501 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Ale jak to ma być typowo do grania pc to tylko Lg wchodzi w grę. Cała reszta jest bardziej pod filmy.
JanuszekCebulion XVllsty 14 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Oglądałem testy ten i Samsung najbardziej zrobił na mnie wrażenie, chociaż szczerze po kalibracji one wszystkie są bardzo zbliżone
damyan123 30 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Dobrze czytam, że chcesz wydać 10k na OLED 55cali? Zauważysz różnice w obrazie między C45/G45 czy C55/G55? Bo C45/C55 kupisz w okolicy 4000-4500zl jak czytam na pepperze. Jeśli w którymś momencie jednak zwrócisz się w stronę LG to sprawdzaj ceny w oficjalnym sklepie LG. A jeśli Samsung to podobnie - loyalmenow itp i sklep pracowniczy Samsunga.
VRman 2 635 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września (edytowane) uuu.. FASZYZM! Dwie błyskawice! SS! Edytowane 16 Września przez VRman
JanuszekCebulion XVllsty 14 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września 20 minut temu, damyan123 napisał(a): Dobrze czytam, że chcesz wydać 10k na OLED 55cali? Zauważysz różnice w obrazie między C45/G45 czy C55/G55? Bo C45/C55 kupisz w okolicy 4000-4500zl jak czytam na pepperze. Jeśli w którymś momencie jednak zwrócisz się w stronę LG to sprawdzaj ceny w oficjalnym sklepie LG. A jeśli Samsung to podobnie - loyalmenow itp i sklep pracowniczy Samsunga. Spoko jak można wyjaśnić taka dysproporcje cenowa oficjalnie Samsung jak i popularne sieciowki sprzedają za 8,5k w porównywarce są oferty 1000 zł tańsze, to są podróby ? Jakieś gorsze modele z inną ukryta specyfikacja? Czy to oszustwo? No gdzieś musi być haczyk nie ma innej opcji
j4z 937 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września (edytowane) Ten RTV max ma nie z polskiej, no. Trzebaby dobrze dowiedzieć się co z gwarancją i bynajmniej nie dowiadywać się u nich. Edytowane 16 Września przez j4z
sideband 1 772 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września (edytowane) Kumpel dzwonił do tych sklepików to unikają tematów gwarancji i z jakiej dystrybucji pochodzi sprzęt. Ba jedna Pani pitoliła, że na takowe pytania ma nie odpowiadać LG już zmieniło zasady wystarczy, że TV pochodzi z europejskiej dystrybucji i jest normalna gwara w PL Edytowane 16 Września przez sideband 1
JanuszekCebulion XVllsty 14 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Czytałem o tym taketronic że ponoć ludzie dostają tv jednym działa, niektórzy mają problem ze po wyjęciu z pudełka i po podłączeniu mają problemy, sklep zwala winę na klienta i jest problem ze zwrotem i odzyskaniem kasy to może być ten haczyk ? 2 sprawa dzwoniłem tam i oni wysyłają tylko DPD, DPD rzuca paczkami ponoć okrutnie i tak średnio do mnie to przemawia, odpuścić sobie te 1000zl taniej dla spokojniej głowy czy warto ryzykować ?
damyan123 30 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września (edytowane) W sklepach pracowniczych masz 15-20% taniej od ceny sugerowanej z marszu, i jest to oficjalny sklep danej marki, nieważne czy LG czy Samsung. I masz gwarancję na 100% bo to oficjalna dystrybucja polska. Side napisał że LG daje gwarancję na każdy sprzęt z dystrybucji EU, Samsung ma różne obostrzenia na gwarancję jeśli sprzęt nie jest z dystrybucji PL, typu trzeba przedstawić dowód zakupu itd. PS. Jaki dokładnie szukasz model Samsunga to sprawdzę jaka cena w sklepie pracowniczym jak wrócę z roboty. Edytowane 16 Września przez damyan123
TheMr. 2 602 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września 1 godzinę temu, JanuszekCebulion XVllsty napisał(a): Możesz rozwinąć bardziej co masz na myśli? Samsung ma kiepska linie produktów ? Czy chodzi tylko o zewnętrzna jakość wykonania, jeśli tylko o to chodzi że z wyglądu coś jest podłe to mnie takie coś nie rusza to ma działać do 8 lat i spełniac rolę dobrej jakości obrazu wyświetlacza Nie chcę nic od LG, C5 ma ponoć podobna jakość do tej G4 nie widzę w tym sensu jak jest nowa generacja Chodzi o linie produkcyjną. Samsung najbardziej ci sie podoba bo ma agresywne kolory i przekolorowane wszystko. Jakość filmową zapewni Ci Sony/Panasonic.
babayaga 136 Opublikowano 20 Września Opublikowano 20 Września Ciekawe kiedy premiera w EU/PL Asus ROG Strix XG27AQWMG. Tandem woled glossy. Może bym jego przygarnął zamiast qd-oleda.
Crew 900 999 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września (edytowane) Który wybrać? https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-asus-rog-strix-xg27acdng-26-5-qd-oled-2560x1440px-360hz-0-03-ms-gtg https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-asus-rog-strix-xg27aqdmg-26-5-2560x1440px-240hz-0-03-ms-gtg Czy może : https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-asus-rog-strix-xg27acmg-27-2560x1440px-ips-270hz-1ms-gtg czy https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-asus-tuf-gaming-vg27aqml1a-27-2560x1440px-ips-260hz-1-ms-gtg Edytowane 21 Września przez Crew 900
Phoenix. 4 713 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września (edytowane) I tak nie kupisz więc po co dupę zawracasz i w temacie oledow wrzucasz ips 🤣 Nikt normalny się nie pyta czy kupić ips czy oled.. Edytowane 22 Września przez Phoenix. 1
Crew 900 999 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września (edytowane) 1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a): I tak nie kupisz więc po co dupę zawracasz i w temacie oledow wrzucasz ips 🤣 Nikt normalny się nie pyta czy kupić ips czy oled.. chce kupic ale do cholery nikt nie umie doradzic/poradzic dlatego sie wstrzymuje z zakupem. Jak jest w co grac to zagram ( preferuje strzelanki) a jak nie to serfuje po internecie . pokoj mam jasny. filmy sporadycznie bo od tego mam tv. a moze wybrac o formacie 21:9 jak ten z youtube? Edytowane 22 Września przez Crew 900
Phoenix. 4 713 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września To napisz jaki masz budzet po prostu Bo podawanie oleda za 3k i ipsa za 1k to cos nie teges
Crew 900 999 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września 1 minutę temu, Phoenix. napisał(a): To napisz jaki masz budzet po prostu Bo podawanie oleda za 3k i ipsa za 1k to cos nie teges no tak z 3 k do wydania. wyczytalem ze do takich preferencji to tego woleda brac.
Phoenix. 4 713 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września w pokoju jasno czy w miare ciemno, okna swieca na monitor ??
Crew 900 999 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września (edytowane) 3 minuty temu, Phoenix. napisał(a): w pokoju jasno czy w miare ciemno, okna swieca na monitor ?? nie, wyjscie na balkon mam po prawej stronie od biurka jest jasno w pokoju. mam od strony wschodu slonca. Edytowane 22 Września przez Crew 900
Pan Mateoo 447 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września 17 godzin temu, Crew 900 napisał(a): Który wybrać? https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-asus-rog-strix-xg27acdng-26-5-qd-oled-2560x1440px-360hz-0-03-ms-gtg https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-asus-rog-strix-xg27aqdmg-26-5-2560x1440px-240hz-0-03-ms-gtg Czy może : https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-asus-rog-strix-xg27acmg-27-2560x1440px-ips-270hz-1ms-gtg czy https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-asus-tuf-gaming-vg27aqml1a-27-2560x1440px-ips-260hz-1-ms-gtg Chyba ten pierwszy wypada najlepiej z oledow. Ale obok oledow znajduja sie pozycje ips tez hm? Jak uzytkuyjesz pc w ciagu dnia? Na czym ci najbardziej zalezy
Rekomendowane odpowiedzi