Nex1M 113 Opublikowano Sobota o 14:23 Opublikowano Sobota o 14:23 (edytowane) Troszkę irytuje mnie banding na MO27Q28G, zastanawiam się nad testem GIGABYTE Aorus FO27Q5P, może na black frajer cena będzie lepsza. 244 Godzin już ma i wcale nie jest lepiej Pytanie czy w ogóle jestem w stanie sprzedać ten monitor Foty Spoiler Spoiler Edytowane Sobota o 14:32 przez Nex1M 1
sideband 1 768 Opublikowano Sobota o 14:55 Opublikowano Sobota o 14:55 Cena Czyni Cuda Klient zawsze się znajdzie
ODIN85 3 500 Opublikowano Sobota o 15:48 Opublikowano Sobota o 15:48 Godzinę temu, Nex1M napisał(a): Troszkę irytuje mnie banding na MO27Q28G, zastanawiam się nad testem GIGABYTE Aorus FO27Q5P, może na black frajer cena będzie lepsza. 244 Godzin już ma i wcale nie jest lepiej Pytanie czy w ogóle jestem w stanie sprzedać ten monitor Foty Ukryj zawartość Ukryj zawartość To nie możesz dać jasnego motywu?
galakty 3 305 Opublikowano Sobota o 15:55 Opublikowano Sobota o 15:55 Matko bosko, u mnie tak to nie wygląda... Trafiłem lepszą sztukę?
Nex1M 113 Opublikowano Sobota o 16:38 Opublikowano Sobota o 16:38 (edytowane) wiadomo aparat troche uwydatnil ale widac to golym okiem, w grach tez zwlaszcza jesli w nich jest noc xd 50 minut temu, ODIN85 napisał(a): To nie możesz dać jasnego motywu? Nie cierpie jasnego motywu pozatym w grach to tez jest Edytowane Sobota o 16:38 przez Nex1M
Kadajo 7 396 Opublikowano Sobota o 17:02 Opublikowano Sobota o 17:02 Coś z tymi matrycami i bandingiem jest na rzeczy, bo ludzie na redit narzekają. A kiedy ostatni raz słyszałyście jakiś "wybuch" narzekania na banding WOLED przed wyjściem tych matryc TANDEM? Ciekawy jestem co LGD zmieniało w produkcji ze problem bandigu powrócił z taką siłą, bo przecież mieli już to opanowane dobrze.
Gret 550 Opublikowano Sobota o 17:05 Autor Opublikowano Sobota o 17:05 Ostatni raz taka loteria z bandingiem to była w TV z 7lat temu przy serii 6/7/8
galakty 3 305 Opublikowano Sobota o 17:29 Opublikowano Sobota o 17:29 26 minut temu, Kadajo napisał(a): A kiedy ostatni raz słyszałyście jakiś "wybuch" narzekania na banding WOLED przed wyjściem tych matryc TANDEM? Mój tandem wygląda lepiej niż zwykły WOLED... Afera jest bo za 2200 zł masz genialny monitor i się ludzie rzucili. Sprzedałem poprzedniego AOC i kupujący napisał że obraz petarda. Pewnie się nie zna i powinien narzekać na banding
Kadajo 7 396 Opublikowano Sobota o 17:32 Opublikowano Sobota o 17:32 Ja pisze o bandingu. Ludzie cały czas kupują OLED'y w różnych cenach, ale nagle wysyp bandingu dotyczy tylko TANDEM. I nie tylko tego Gigabyte'a na Asusa tez narzekają który jest na 4 generacji WOLED. 2 1
galakty 3 305 Opublikowano Sobota o 17:33 Opublikowano Sobota o 17:33 Przeciez Ci napisałem skąd to wynika Tandemy masowo każdy poleca, dobra cena i mnóstwo osób kupiło. To się zdziwili że takie coś występuje. Poczekaj aż odkryją VRR i flicker.
Kadajo 7 396 Opublikowano Sobota o 17:38 Opublikowano Sobota o 17:38 Szczerze to nie sledze cen myślałem ze tylko ten Gigabyte miał niską cenę.
DżonyBi 1 966 Opublikowano Sobota o 17:42 Opublikowano Sobota o 17:42 To, że u Ciebie @galakty nie występuje, bo może trafiłeś na wyjątkowy dobry panel to nie oznacza, że problemu nie ma. Na problem trzeba spojrzeć szerzej, a nie tylko przez pryzmat tej jednej konkretnej sztuki, która masz na biurku. 1 1
galakty 3 305 Opublikowano Sobota o 17:42 Opublikowano Sobota o 17:42 Wrzucałem tu nawet zdjęcie jak to wygląda u mnie, owszem banding jest ale mniejszy niż na starszym WOLED. Pewnie kwestia sztuki ale ludzie przesadzają. Jakoś blb i innych wad z LCD nie omawiali, a są duuuuużo gorsze.
Kadajo 7 396 Opublikowano Sobota o 17:49 Opublikowano Sobota o 17:49 Ja u siebie bandingu nie mam wcale na monitorze, mogę nawet wam zdjęcie zrobić, ale myślałem ze to już standard w WOLED. Jakbym wam zrobił zdjęcie swojego B7 to by wyglądał jak te zdjęcia co tutaj wrzucają chłopaki.
Gret 550 Opublikowano Sobota o 17:52 Autor Opublikowano Sobota o 17:52 Coś tam masz, ale taki to jest pomijalny. Tamte screeny wyżej to tragedia, monitor do zwrotu/wymiany.
Wu70 739 Opublikowano Sobota o 17:52 Opublikowano Sobota o 17:52 Schodzą cenami do coraz niższych segmentów więc "optymalizują" proces produkcji Normalne 3 godziny temu, Nex1M napisał(a): Troszkę irytuje mnie banding na MO27Q28G, zastanawiam się nad testem GIGABYTE Aorus FO27Q5P, może na black frajer cena będzie lepsza. FO27Q5P to już mocny zawodnik 500Hz byle QD też będzie ok
Kadajo 7 396 Opublikowano Sobota o 17:53 Opublikowano Sobota o 17:53 Teraz, Gret napisał(a): Coś tam masz, ale taki to jest pomijalny. Tamte screeny wyżej to tragedia, monitor do zwrotu/wymiany. Tak, chodziło mi ze nie widzę nic podczas normalnego użytkowania. Trochę podkręciłem zdjęcie żeby uwydatnić wszytko.
DżonyBi 1 966 Opublikowano Sobota o 17:54 Opublikowano Sobota o 17:54 (edytowane) Jak naświetlałem swoją C3 przy zakupie to nie było mowy o takich paskudnych pasach. Generalnie same pasy na początku zanim matryca się ułoży to wydaje mi się, że nią są aż takim problemem dla tych ludzi co zakupili tandem. Problemem jest to, że te pasy dalej widać po kilkudziesięciu h pracy, gdzie przy starszych generacjach nie było już tego praktycznie widać po takim czasie. Tutaj mamy efekt wzmocniony kilkukrotnie. Schemat jest ten sam. Ktoś wrzuca zryty ekran tandema po wyjęciu z pudełka. Wszyscy mu odpisują, że to normalne i się ułoży, a gościu za kilka dni pisze, że dalej problem występuje i widzi to przy normalnym użytkowaniu. Tego zjawiska nie było wcześniej na taką skalę. Edytowane Sobota o 19:31 przez DżonyBi 1
ShaDow_Pro 555 Opublikowano Sobota o 17:57 Opublikowano Sobota o 17:57 (edytowane) U mnie oled dzisiaj dokładnie rok 1600H przejechane ma. Edytowane Sobota o 17:58 przez ShaDow_Pro
Kadajo 7 396 Opublikowano Sobota o 18:02 Opublikowano Sobota o 18:02 To teraz będzie grubo, zobaczcie moją B7 po 8 latach i około 11 tys. godzin. Nie zwracajcie uwagi na kuleczko z literka K, to powidok. Zdjęcie jak to mniej więcej widać i podkręcone.
galakty 3 305 Opublikowano Sobota o 18:04 Opublikowano Sobota o 18:04 Na tym Tandem po prostu widać pionowe pasy co ileś centymetrów, ale głównie na niskiej jasności czyli wieczorem się odczuwa. Za dnia niewidoczne.
DżonyBi 1 966 Opublikowano Sobota o 18:06 Opublikowano Sobota o 18:06 Matryca, która miała premiere prawie 10 lat temu i już po przejściach lepiej wygląda niż te tandemy z reddita.
Kadajo 7 396 Opublikowano Sobota o 18:09 Opublikowano Sobota o 18:09 Ciekawy jestem czy TV wyglądają gorzej od Monitorów, wreszcie to znacznie mniejsze powierzchnie.
maxmaster027 875 Opublikowano Sobota o 18:24 Opublikowano Sobota o 18:24 Ponoc wlasnie TV wygladaja o wiele gorzej, jezeli chodzi o wypalenie, nawet zwykle LCD. Monitory maja lepsze matryce 1
sideband 1 768 Opublikowano Sobota o 20:18 Opublikowano Sobota o 20:18 2 godziny temu, Kadajo napisał(a): Ciekawy jestem czy TV wyglądają gorzej od Monitorów, wreszcie to znacznie mniejsze powierzchnie. Masz testy na rtings banding jest na podobnym poziomie.
Rekomendowane odpowiedzi