Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, j4z napisał(a):

Chciałoby się komuś opisać woled vs qdoled vs qled? Kolega chce kupić tv. Krzyknąłem, że oled to game changer, na co inny zapytał, czy porównuje zwykły led (nie qled) do oled, po czym dodał, że między qled, a oled nie ma już tak wielkiej różnicy. No i faktycznie z qled nie miałem kontaktu. 

Niech koledzy sobie odpalą w filmowo zaciemnionym pomieszczeniu "gwieździste niebo", z lewej LCD (QLED, miniled, czy cokolwiek innego konsumenckiego opartego na LCD) a z prawej pierwszy z brzegu OLED. ;) 

Opublikowano
2 godziny temu, Kanzu napisał(a):

Z tych poprzednich tylko Aorus FO32UP2 wyszedł z DP 2.1 i teraz na promocji z kodem jest.

Natrafiłem na opinie, że ten model cierpi na pionowe pasy na szarym tle, ale też nie każdy egzemplarz, czasem pomaga puszczenie regeneracji pikseli :hmm:

Opublikowano
22 minuty temu, PaVLo napisał(a):

Natrafiłem na opinie, że ten model cierpi na pionowe pasy na szarym tle, ale też nie każdy egzemplarz, czasem pomaga puszczenie regeneracji pikseli :hmm:

Mam go od 1.5 roku. Jakoś dużo godzin nie nabiłem, bo 1250, ale nie miałem do tej pory z nim żadnego problemu. 

Nawet tego czyszczenia pixeli nie puszczam regularnie co 3h.

Wszystkie qd oled wychodzące dwa lata temu były na tej samej matrycy, więc u każdego producenta byłoby coś nie tak :hmm:

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Brolly napisał(a):

Wziąłem tego Gigabyte mo34wqc oraz do porównania... Dell aw3225qf :)

Mogłem wziąć do porównania jeszcze tego aw3425...

Ten Gigabyte słaby?

Edytowane przez jagsulek
Opublikowano

Bez znaczenia, roznice sa tak marginalne ze nie ma co sobie tym glowy zawracac ;) 

Glownie to 240hz w stosunku do 175hz i troche inny uklad pixela ;) 

38 minut temu, jagsulek napisał(a):

Tzn ten Gigabyte mo34wqc i Dell aw3425?

Tak ;) jak masz parcie na 240hz to wybor jest oczywisty ale jak nie to doplata prawie tysiaka nie jest warta z gigusia. 

• Thanks 1
Opublikowano
26 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Bez znaczenia, roznice sa tak marginalne ze nie ma co sobie tym glowy zawracac ;) 

Glownie to 240hz w stosunku do 175hz i troche inny uklad pixela ;) 

Tak ;) jak masz parcie na 240hz to wybor jest oczywisty ale jak nie to doplata prawie tysiaka nie jest warta z gigusia. 

Dzięki za info.

Także dobrze zrobiłem. Jak mi podpasuje ten Gigabyte, to wyniesie mnie niecałe 2100 zł.

Chyba ze Dell aw3225 4k zrobi wrażenie to dopłacę do niego - też niezła cena bo 2780 zł za 4k 240 Hz