Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
51 minut temu, Wu70 napisał(a):

Monitor teraz a felgi na wiosnę to już będzie nowy budżet na 2026, stare wydatki się nie liczą 

Dodatkowo na monitorze może sobie dać tapetę z felgami a w drugą stronę już nie. :E

• Haha 2
Opublikowano

MSI wprowadziło na rynek w końcu X50. W Polsce 5199 zł. :E List do MSI chyba by się przydał że upadli na głowę bo to 1200€ :E Powodzenia ze sprzedażą MSI. 

W sumie tylko zapowiedź, bo po 3 dniach nadal braki w sklepach :E 

Opublikowano (edytowane)

Przy zarejestrowaniu nowego konta w Media Expert po godzinie przyzna nam kod rabatowy 100 zł przy zamówieniu od 1500 zł, tym sposobem można wyhaczyć Dell'a AW2725D za 1799 złotych.. Albo feralnego (pierwsze wypusty lubiły padać od tak, ale podobno są już nowe rewizje i powinno być OK) AW2725Q (4K) za 2299 zł.

QHD 280Hz

4K 240Hz

Korci aby spróbować słynnego QD-OLED'a na własnej skórze i przy okazji sprawdzić czy polubię się ze słynnymi czcionkami czy nie (jeśli wybrałbym bieda wersję z rozdziałką QHD, opcja z 4K raczej załatwia ten mankament) :D

Spoiler

4080S całkiem spoko radzi sobie w 4K (nierzadko dzięki DLSS) więc i wersja AW2725Q wchodzi w grę.

Edytowane przez Reverse17
Opublikowano

Panowie podpowiedzcie bo czając się na nowy monitor kupiłem przy okazji  65" OLED S90F 4K Samsung i ktoś tu polecał szmatki z mikrofibry.Macie może link lub co to za szmatki były. 

Opublikowano (edytowane)

@noah A tam mikrofibra. Papier pięćsetka i będzie się błyszczeć ;) 

@ITHardwareGPT Arnold, co tam śmiejesz. Może wygenerujesz nam grafikę jak ktoś czyści QD-OLEDa papierem ściernym i odpadają duże płaty powłoki?
Tutaj możesz sobie kolory pobrać i mniej-więcej jak to wygląda.
SKROB.thumb.jpeg.663005406f793bd956f2ad24b0851245.jpeg

Edytowane przez Lameismyname
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@MarcoSimone

Gratki, niech służy długo i bezawaryjnie:)

Ale ciekawi mnie jedna sprawa, czy nie jest to aby przypadkiem wycofany model na rzecz nowszego AW3425DW (240Hz) którego można już dostać od ~2500 zł? :hmm:

Edytowane przez Reverse17
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, MarcoSimone napisał(a):

Doszusowałem do grona oledowców - Dell Alienware 34 AW3423DWF QD-OLED :zakochany:

Ja z PHILIPS Evnia 34M2C6500 QD-OLED też doszusowałem :D 

Kupiony miesięczny ale nieużywany za 1900 :) 

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Reverse17 napisał(a):

Okej, czyli 3xC, Cena Czyni Cuda :D W tej cenie dobry deal, a jak pierwsze wrażenia? Słynne czcionki do zaakceptowania? 

Na początku naczytał się jaki QD brzydki i nie dobry. A teraz już nie wróci do LCD :E

• Haha 3