Mistrz zakonu Paladynów 831 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) Ciekawe czy dell też będzie mial tego nowego uw qd 5 gen 360hz Edytowane 14 godzin temu przez Mistrz zakonu Paladynów
sideband 2 054 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Żadne triki nie pomogą jeżeli pobór mocy trzyma matrycę i zabezpieczenia EOTF Boost tylko próba ominięcia limitów dlatego potrafi przepalać w bardzo jasnych momentach/scenach. Monitory są bardziej ścięte w HDR niż TV dla wyższej żywotności. 1
galakty 3 790 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Pożyjemy zobaczymy, podejrzewam że ten tryb i tak realnego sensu mieć nie będzie. A dopóki krzywa EOTF się rozjeżdża to nie ma sensu używać, jak ktoś lubi spoko, ale to nie tak powinno wyglądać. TB500 dalej królem.
MaxaM 1 774 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 2 minuty temu, sideband napisał(a): EOTF Boost tylko próba ominięcia limitów dlatego potrafi przepalać w bardzo jasnych momentach/scenach. Ale właśnie ponoć te matryce tak nie robią. Ale wiadomo jak to z reckami jest, na razie to bardziej hands-ony... Najlepiej aby to zobaczyć na żywo
sideband 2 054 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Ograniczenia to wprowadza producent matrycy i każdy się tego trzyma. Ty wiesz, że mam QD i tryb EOTF Boost? Przecież pisałem o tym jak to wygląda w tym trybie
MaxaM 1 774 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu @sideband Ale ja nie chcę się wypowiadać o obecnych monitorach QD jak to działa. Ja tylko mówię co usłyszałem w jednej z recenzji NOWYCH paneli QD. Ile w tym prawdy, nie wiem
Dimazz 651 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) według mnie co by nie dali to 6000zł za oleda 32 cale to nie będzie opłacalny zakup skoro są nawet za 1500zł tylko, że 27 cali Dalej to będzie oled który się wypala. Edytowane 13 godzin temu przez Dimazz
sideband 2 054 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 13 minut temu, MaxaM napisał(a): @sideband Ale ja nie chcę się wypowiadać o obecnych monitorach QD jak to działa. Ja tylko mówię co usłyszałem w jednej z recenzji NOWYCH paneli QD. Ile w tym prawdy, nie wiem Panie logika po co tryb EOTF Boost? Nowe QD są tylko 20% jaśniejsze dlatego to nic nie zmienia.
ODIN85 3 693 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Ile oledów już wypaliłeś? 5 minut temu, Dimazz napisał(a): według mnie co by nie dali to 6000zł za oleda 32 cale to nie będzie opłacalny zakup skoro są nawet za 1500zł tylko, że 27 cali Dalej to będzie oled który się wypala. . 2
Lameismyname 2 710 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 19 godzin temu, ODIN85 napisał(a): Kretatywne imiona. Ja swojego nazwałem Puszek Bo jest gruby jak ten symbolizujący "Tandem WOLEDa" i wcina dużo puszek kociej karmy?
VRman 2 946 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu OLEDIPS? IPSOLED? OLEDIPS IPSOLED ! Żeby czar zadziałał, musisz być wypalony zawodowo, ale jak trafi, to przeciwnikowi się pojawi się tyle małych gwiazdek przed oczami, że czerń będzie się wydawała srebrzyć.
Rekomendowane odpowiedzi