Kadajo 9 791 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia Ale ja tam nic nie widzę naprawdę dlatego pytam A ty tu zaraz jakieś bany chcesz rozdawać ;p 1
sideband 3 011 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia 9 godzin temu, Kadajo napisał(a): A elektronika grzeje się od matrycy ? Bo nie da się ukryć ze OLED raczej do chłodnych nie należy JA u siebie czuje ze matryca robi się ciepła wyraźnie, a nawet HDR nie używam Mam jakiś taki mieniak ciepła z ali to mi teraz pokazuje 35 stopni na pełnym białym kolorze i rośnie o 0,1 stopnia tak co 10-15 sekund, doczekałem do 38 Wszystko wzajemnie się podgrzewa. Tylko panel ma ograniczone możliwości odprowadzania ciepła dlatego tutaj magiczne chłodzenie nie pomoże by dało się np. uzyskiwać wyższe jasności Popatrz ile masz miejsca w tym swoim monitorze, a później spójrz na inne monitory, które nie mają wymuszonego chłodzenia jaka "dupa" jest za matrycą Dlatego masz mniejsze chłodzenie + wentylator
ODIN85 4 866 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia https://www.proshop.pl/Monitor/32-Dell-Alienware-AW3225QF-3840x2160-4K-240Hz-OLED/3247187
Phoenix. 6 908 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia https://videocardz.com/newz/asus-launches-rog-swift-4th-gen-tandem-oled-pg27ucwm-and-qd-oled-pg34wcdn-monitors 1
some1 702 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia 10 godzin temu, Krzysiak napisał(a): Jak tak patrzę na te pasy u niektórych to mi się chyba w miarę dobrze trafiło jak na budżetowe 34", foto zrobione w trybie hdr. Masz QD, tu nie ma tego problemu.
Phoenix. 6 908 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia (edytowane) 31 minut temu, Kadajo napisał(a): No i elegancko, w koncu bedzie kompletny qd oled 10 godzin temu, Lameismyname napisał(a): @Phoenix. E? Coś przespałem? Już 5 gen QD-OLEDa? Nie mam pojecia. Edytowane 4 Stycznia przez Phoenix.
Mistrz zakonu Paladynów 893 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia (edytowane) @Kadajo Doczekałem 5 gen 34" 3440x1440 QD 1800 zakrzywienia i z DP 2.1 !! MSI MPG 341CQR QD-OLED X36 Ciekawe jaka cena i kiedy w sklepach Szykować trzeba pieniążki Wie ktoś kiedy on ma być w sklepach? cena chyba podana 1099 dolarów więc w us chyba dostępny zaraz? Czyli w PL za 3 miesiące @Kadajo @Phoenix. Edytowane 4 Stycznia przez Mistrz zakonu Paladynów 1
Mistrz zakonu Paladynów 893 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia @Kadajo Dobrze kombinuję że przy dobrych wiatrach u nas będzie za 2-3 miesiące w cenie 5 tyś? Skoro usd to 1099
Kadajo 9 791 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia A czort wie w sumie Dziś rynek taki nieprzewidywalny ze bym się na nic nie nastawiał dla świętego spokoju
Doamdor 2 823 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia 22 minuty temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a): @Kadajo Dobrze kombinuję że przy dobrych wiatrach u nas będzie za 2-3 miesiące w cenie 5 tyś? Skoro usd to 1099 Za premium się płaci.
VRman 3 323 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a): Szykować trzeba pieniążki Co do nowych OLEDów: Fajnie, że QD wreszcie zaczyna istnieć. Z tymi problemami jakie mialy poprzednie generacje w ogóle nawet bym nie brał takiego monitora pod uwagę. Teraz można rozważyć, choć skacząca jasność jest wkurzająca i chyba nadal wolałbym WOLEDa, choć tu też są (inne) wady. Ale fajnie, ze cokolwiek poprawiają. Tylko ta połowa minimalnej jasności czy to w QD czy WOLED, nadal stoi i ten rok zapowiada się okropnie rozczarowujący. Ani postępu w jasności, ani w odświeżaniu . Do czasu aż wymyślą pefekcyjnie działające i nie niszczące wydajności MFG, BFI jest jedyną opcją ale granie z 140cd nie ma sensu. Bardzo liczyłem, że coś się ruszy w 2026. To moje zdanie, z którym się większość nie zgodzi. Nie interesuje mnie zupełnie co jakiś ignorant myśli na temat tego co ja myślę. Innych tym bardziej. Szanujmy się i nie śmiećmy na forum, OK? Dzięki z góry. Edytowane 4 Stycznia przez VRman 1 1
Kadajo 9 791 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia Może lepiej poczekać z tym entuzjazmem do testów użytkowników. Osobiście bym brał pod uwagę kupowanie po minimum pół roku lub najlepiej roku. Bo dopiero po takim czasie wychodzą wszelkie kwiatki. 1
Phoenix. 6 908 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia (edytowane) https://videocardz.com/newz/msi-launches-mpg-341cqr-qd-oled-x36-monitor-with-5th-gen-tandem-oled-and-rgb-stripe-sub-pixel-layout 21 minut temu, Kadajo napisał(a): Osobiście bym brał pod uwagę kupowanie po minimum pół roku lub najlepiej roku. Czekac az spadna ceny bo na start kazdy oled ma cene z kosmosu A obecne 21:9 sa na tyle tanie, ze kosmiczna doplata do 5th tez nie ma sensu. Edytowane 4 Stycznia przez Phoenix.
CajraX 309 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia Miło, że QD-OLEDy też się poprawiają, ale dalej czerń jest podbijana i HDR Peak jest ciągle obarczony dimmingiem. No i ogólna jasność jest niższa niż w Tandemach. Dlatego dalej zostaję w obozie WOLED i liczę na dalszą walkę między konkurencyjnymi rozwiązaniami
Kadajo 9 791 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia 24 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Czekac az spadna ceny bo na start kazdy oled ma cene z kosmosu No to akurat z rok
Mistrz zakonu Paladynów 893 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Może lepiej poczekać z tym entuzjazmem do testów użytkowników. Osobiście bym brał pod uwagę kupowanie po minimum pół roku lub najlepiej roku. Bo dopiero po takim czasie wychodzą wszelkie kwiatki. Każesz mi siedzieć kolejne pół roku na ips? Are u serious brah? Edytowane 4 Stycznia przez Mistrz zakonu Paladynów
Lameismyname 3 943 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia A niech LG i Samsung się biją. Zyska tylko konsument. Dla mnie w QDkach powłoka jest nie do zaakceptowania - póki nie będzie porównywalna do zwykłych LCD nie mogę jakoś patrzeć na poważnie na te konstrukcje.
Kadajo 9 791 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia 9 minut temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a): Każesz mi siedzieć kolejne pół roku na ips? Nie no jak nie masz OLED'a to bierz. Nie ma co się nastawiać negatywnie
Mistrz zakonu Paladynów 893 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia (edytowane) @Kadajo No na pewno ten 5 gen nie będzie gorszy niż 2 gen AW3425DW ja go nie kupiłem jeszcze a już ludzie go będą wymieniać na tego nowego Edytowane 4 Stycznia przez Mistrz zakonu Paladynów 1
copyname 122 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia Della IPS odesłałem, czekam na Gigabyte WOLED, mam nadzieję żę nie przejadę się. Kurier dopiero w przyszłym tygodniu. Liczę, że nie będę dostrzegać tych magicznych pasków na szarym tle.
Rekomendowane odpowiedzi