DarkEater 5 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada (edytowane) Cali więcej ale ciągle ta sama rozdziałka co w 34, wiec słabo Edytowane 9 Listopada przez DarkEater
Dresiq 10 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada Ja mam biurko co ma 100cm głębokości, i kiedyś miałem 34 cale w tej rozdziałce, dla mnie zbyt mały był ekran, sprzedałem po miesiącu. I tak potrzebuję do multi, w pvp niższa rozdziałka nawet pomoże. Spoceńcy grają przecież na 4:3 roziągniętym na boki. A jak będę grał w sibgke player to mogę ekran wepchnąć głębiej. Bardziej mi chodzi o matrycę w tym monitorze. Czy ma jakieś wady które rażą w gamingu.
kamilos69 29 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada Matrycą się nie przejmuj. Bardziej się martw zakrzywieniem bo 800R to jest wartość gdzie możesz głowę wsadzić do środka i będziesz mógł oglądać uszami. No i jest jeszcze kwestia niższego ppi względem 34".
galakty 208 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada Jeśli ktoś używa to AOC WOLED dostał właśnie aktualizację do V32 1
Godlike 75 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada A które OLED-y mają ta matryce 2 generacji? Bo w google jak wpisałem to wypluło mi tylko jakiegoś MSI 32 cale a mnie by interesował tylko 34. I czy w ogóle warto iść w 2 gen?
kamilos69 29 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada (edytowane) 38 minut temu, Godlike napisał(a): A które OLED-y mają ta matryce 2 generacji? Matryce LG czy Samsunga bo zadałeś bardzo ogólne pytanie? Edytowane 9 Listopada przez kamilos69
Blacktiger 26 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada podłączyłbym się pod temat czy, gdzie znajdę info jaki oled jakim jest gen'em ? powinni się tym chwalić w spec w skalpach a mało kto to robi
Pablloo 7 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada Muszę powiedzieć że to najlepszy zakup w ostatnim czasie. Przesiadka z VA no i po prostu szczena opada. Takie Diablo wygląda teraz pięknie. Jedyne czego żałuję to to że tak późno się zdecydowałem
Godlike 75 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada 10 godzin temu, kamilos69 napisał(a): Matryce LG czy Samsunga bo zadałeś bardzo ogólne pytanie? A te i te, nie wiem nawet które lepsze bo kompletnie nie w temacie jestem.
ODIN85 370 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada A te matryce to nie robi przypadkiem tylko Lg?
kamilos69 29 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada (edytowane) Lg= woled Samsung= qd-oled Nie ma lepszych czy gorszych są po prostu nieco inne. Edytowane 10 Listopada przez kamilos69
Godlike 75 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada A ten gigabyte mo34wqc2 nie ma przypadkiem drugiej gen? Bo jest jeszcze mo34wqc ale nigdzie nie umiem się doszukać info o matrycy, ktoś tylko wcześniej pisał że pierwsza generacja w nim jest.
Phoenix. 240 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada 52 minuty temu, Godlike napisał(a): A ten gigabyte mo34wqc2 nie ma przypadkiem drugiej gen? Bo jest jeszcze mo34wqc ale nigdzie nie umiem się doszukać info o matrycy, ktoś tylko wcześniej pisał że pierwsza generacja w nim jest. W qd oledach albo masz 1 gen albo 3gen, 2gen z tego co wiem to tylko Samsung G9 mial ale tam nie bylo takich duzych zmian jak w 3gen. Tego GB ma znajomy i sobie chwali, ot to klasyczny niczym nie wyrozniajacy sie oled.
galakty 208 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada Czy ktoś jest w stanie znaleźć info co AOC zmienił w sofice V32? Nigdzie info nie ma :F
SylwesterI. 105 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada Nic nie zauważyłem po aktualizacji, a opisu też nie mogę znaleźć 1
kamilos69 29 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada 2 godziny temu, Godlike napisał(a): A ten gigabyte mo34wqc2 nie ma przypadkiem drugiej gen? Bo jest jeszcze mo34wqc ale nigdzie nie umiem się doszukać info o matrycy, ktoś tylko wcześniej pisał że pierwsza generacja w nim jest. To jest pierwsza generacja z wyższym odświeżaniem. 1
Godlike 75 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada 1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a): W qd oledach albo masz 1 gen albo 3gen, 2gen z tego co wiem to tylko Samsung G9 mial ale tam nie bylo takich duzych zmian jak w 3gen. Tego GB ma znajomy i sobie chwali, ot to klasyczny niczym nie wyrozniajacy sie oled. Aktualnie mam monitor 34' z matryca VA i generalnie jestem zadowolony no ale HDR który w nim jest to jest słaby i tak się rozglądam za OLED-em bo wszyscy się tutaj nad nimi rozpływają i nad tym jaki jest super obraz. Teraz gdzieś doczytałem ze 3 generacja matryc ma się dopiero pojawić w monitorach do końca tego roku i ma mieć 3000 nitów i tak się zastanawiam czy czekać czy brać to co jest? Ważne dla mnie też jest aby matryca była żywotna a nie wypaliła się po 3 miesiącach, a 3000 nitów może mieć na to duży wpływ (a przynajmniej tak mi się wydaje). No i ważna dla mnie też jest czerń żeby była taka dobra, że grając w AC Shadows w misje których akcja dzieje się w nocy Yasuke nie było widać na monitorze A tak serio żeby czerń to była czerń, a nie wyblakła.
Phoenix. 240 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada Ten GB bedzie zadowalajacy, nowsze gen 21:9 to glownie bedzie lepsza czcionka i jasnosc ale sam obraz niewiele sie zmieni, jak dzis odpalisz kilkuletnitv oled i taki z tego roku to przpepasc nie bedzie. To uwazam na plus, ze jakiegokolwiek bys mial oleda o zawsze bedzie top obraz Pozniej juz nie ma odwrotu z oleda na cos innego ;p 1
Godlike 75 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada A to 3000 nitów vs 1000 nitów może zrobić różnice?
Czarny_PLone 5 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada Generalnie nie słyszałem o nadchodzących oledach o jasności aż 3000 nitów czyżby coś mnie omineło ? Obecnie to tylko LG ma oleda o max jasności 1300 nitów ale to tylko na bardzo małym skrawku obrazu 1-2 %. W realnych scenach nie odbiega jasnoscią od standartowych oledów 1000nitów.
Phoenix. 240 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada (edytowane) 34 minuty temu, Godlike napisał(a): A to 3000 nitów vs 1000 nitów może zrobić różnice? Roznice z zrobi, tylko takich monitorow nie ujrzysz przesz nastepne kilka lat Na 2025 rok max co zapowiada np taki LG to 1300 nitow ale wiadomo ze to tylko w tyci okienku Szczytowa jansoc w malym oknie ma male znaczenie, wazniejsza jest jasnosc w duzych scenach a tu jeszcze bedzie to kulec latami. Ale na tle idelnych czerni nawet niska jasnosc HDR roi robote. Edytowane 10 Listopada przez Phoenix. 1
Godlike 75 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada Na konkurencyjnym forum jakiś user pisał o 3000 nitach i tutaj jakiś artykuł znalazłem gdzie o tym wspominają https://global.samsungdisplay.com/31237 Ale ja w temacie Oled zieloniutki i w ogóle nie sledze co się tam dzieje.
Brolly 29 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada Wy jesteście niewidomi? czy wy wiecie ile to jest 3 tyś nitów? toć to świeci jak światłość wiekuista Może okulista się przyda? ale tak serio bez drwiny. BTW czaicie się na black frajer na oledziki? 1 1
galakty 208 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada Miałem miniled 1300 nitów na pełnym ekranie (tak, pełnym) i przy HDR bez opcji możliwości zmiany jasności (co jest często zablokowane) tego się nie dało używać wieczorem bez oświetlenia dodatkowego
razeks 30 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada Ogólnie miniled to nie jest ekran do ciemnych pomieszczen, a szczególnie do nocnego/wieczornego grania
Rekomendowane odpowiedzi