Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Wu70 napisał(a):

W końcu jakiś głos rozsądku, już myślałem że tu wszyscy budzą się rano ze strachem o pasek i ikony bo monitorek za 2.5k może się kiedyś wypalić  :lol2:

Ja nic nie chowam,do tego diody na 100%. Gry z hdr zazwyczaj. Jak się bawić to się bawić:cool:

Edytowane przez ODIN85
  • Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, kamilos69 napisał(a):

Ktoś tu chyba łóżka nie pościelił :hihot:
To szkło to przypadkiem nie miało działać jako "filtr przeciwko promieniowaniu"?

Na promieniowanie to jest odpowiednia czapeczka.:D

Godzinę temu, galakty napisał(a):

Fakt faktem wieczorem bez żadnej lampki w pokoju HDR daje po oczach srogo, może zmęczyć.

To nic, poprawisz okularami.:lol2:

Opublikowano (edytowane)

A co do monitorow.

Zachcialo mi sie zmiany na 39", bo taki panel chcialem docelowo.

Mam nadzieje ze sie zmiesci, bo idzie do mnie Asus 39" PG39WCDM.

Takze moj malo uzywany Samsung G8 34" bedzie najprawdopodobniej na sprzedaz...

I nie, nie wypalił sie, bo nie mial kiedy i jak :)

Edytowane przez Zachy
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Czy da się to jakoś rozwiązać? 

Kumpel kupił dell AW2725DF 360 hz a używa dwóch monitorów drugi to iiyama G-Master GB2488HSU Red Eagle.

Na dellu wiadomo grać na ips pulpit itd.

Karta rtx 4080, czy da się ustawić 360 hz na dellu mając podłączone dwa monitory? Jak ma dwa może tylko wybrać 144hz czyli pewnie max tego ipsa.

Edytowane przez Brolly
Opublikowano (edytowane)

można, ale pewnie dell musi być ustawiony na tryb gry. ja mam aktualnie dwa podłączone i na jednym mam ustawione 120hz a na drugim 240. 

@Zachy przydałoby się na takim 39" 1600p.

Edytowane przez Gret
Opublikowano
3 minuty temu, Gret napisał(a):

można, ale pewnie dell musi być ustawiony na tryb gry. ja mam aktualnie dwa podłączone i na jednym mam ustawione 120hz a na drugim 240. 

@Zachy przydałoby się na takim 39" 1600p.

Jak to ustawić?

Opublikowano

No w ustawieniach monitora. Tylko mówię tak jest na samsungu może na dellu trzeba włączyć coś podobnego. 

A jak odłącza drugi monitor to może ustawić 360hz? 

Opublikowano

Powinno się dać, jeśli 360hz monitor jest ustawiony jako main display (główny). Pulpit nie będzie działał szybciej niż odświeżanie głównego monitora, przynajmniej u mnie nie działa :)

Opublikowano
4 minuty temu, Gret napisał(a):

No w ustawieniach monitora. Tylko mówię tak jest na samsungu może na dellu trzeba włączyć coś podobnego. 

A jak odłącza drugi monitor to może ustawić 360hz? 

Tak jak ma tylko della może 360 hz wtedy.  Jak dwa to na obu dwóch 144 tylko.

3 minuty temu, some1 napisał(a):

Powinno się dać, jeśli 360hz monitor jest ustawiony jako main display (główny). Pulpit nie będzie działał szybciej niż odświeżanie głównego monitora, przynajmniej u mnie nie działa :)

Ma jako główny della i przy dwóch 144 hz tylko.

Opublikowano
48 minut temu, Brolly napisał(a):

Czy da się to jakoś rozwiązać? 

Kumpel kupił dell AW2725DF 360 hz a używa dwóch monitorów drugi to iiyama G-Master GB2488HSU Red Eagle.

Na dellu wiadomo grać na ips pulpit itd.

Karta rtx 4080, czy da się ustawić 360 hz na dellu mając podłączone dwa monitory? Jak ma dwa może tylko wybrać 144hz czyli pewnie max tego ipsa.

nvidia app --> System --> Displays --> i tu ustawiasz odswiezania dla kazdego monitora.

Opublikowano
Godzinę temu, Gret napisał(a):

przydałoby się na takim 39" 1600p.

Niby tak, ale to wymagania co fo grafy tez rosna.

Jutro podmienie i potestuje, ale mozliwe ze zostanie ze mna...

• Like 1
Opublikowano

Promka w ME https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-dell-alienware-aw2725df-26-7-2560x1440px-360hz-0-03-ms-gtg

21 minut temu, Spychcio napisał(a):

Jakie macie głębokie biurka i ile cali monitory?

Ja mam 27" cali ale na ramieniu i siedzę od niego jakieś 70-80 cm.

Biurko mam 138x68 cm ale mogłem kupić 150x80 bo i tak było na wymiar, jakiegoś klocka 4k czy UW ciężko tu postawić bez ramienia :E

Opublikowano
21 minut temu, Brolly napisał(a):

Promka w ME https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-dell-alienware-aw2725df-26-7-2560x1440px-360hz-0-03-ms-gtg

Ja mam 27" cali ale na ramieniu i siedzę od niego jakieś 70-80 cm.

Biurko mam 138x68 cm ale mogłem kupić 150x80 bo i tak było na wymiar, jakiegoś klocka 4k czy UW ciężko tu postawić bez ramienia :E

Kurde ja planuje zrobić sobie coś takiego (zdjęcie). Wymiar 240x70cm a monitor planuje 32" 4K lub 34" 21:9 5120x2160.

Dlatego pytam i przeglądam zdjęcia biurek z monitorami.

ro5mksv2p9u71.jpg

Opublikowano

@Gret Jak monitor nie dostaje sygnału to pojawia się odliczanie do automatycznego uśpienia.
Wtedy gdy przychodzi moment odświeżenia/czyszczenia pikseli to pojawia się monit w prawym, górnym rogu o tym, że z kolejnym ręcznym wyłączeniem monitora (przycisk włączania/wyłączania na pilocie) uruchomi się odświeżanie pikseli.
Wtedy też wiem, że to już pora i zazwyczaj albo klikam przycisk wyłączający albo sam wchodzę w taką opcją i inicjuję.
Jest to na tyle fajne rozwiązanie, że nigdy nie wyskoczy w trakcie użytkowania monitora.
Kończę korzystanie z kompa, wyłączam go, pojawia się komunikat. Jak chcę żeby się odświeżyły piksele to klikam "power", a jak nie to idę sobie i przejdzie sobie w tryb czuwania.

• Like 1