Ten oto wykres poboru Wat samego CPU podczas grania. Można na nim polegać? Bo wg tego testu 7500X3D pobiera w porównaniu do i5-14600K mniej o 61 Wat !!! Serio?
Dzisiaj zajrzałem do obudowy kominka i teraz już wiem dlaczego po godzinie palenia tak mocno mi chałupę przegrzewa. Kominek ma 20kW z czego 7kW przez szybę a 13kW na grzanie płaszcza wodnego czyli grzejników.
Mi w domu 9kW mocy grzewczej wystarczy
Wszedłem do gry na PC, użyłem pada dualsense. Samo chodzenie, bieganie, nawet atakowanie nie wygląda źle, gra się przyjemnie, ale gdy mamy zawalony ekwipunek... i teraz nie znam skrótu czy można lezący przedmiot od razu przenieść do kostki, jak się nie da, to nic nie podniesiemy jak nie mamy miejsca, nie znam też skrótu by wyleczyć naszego pomagiera, na PC jest to shift + skrót odpowiedzialny za użycie flaszeczki. Zrobiłem screeny, otwarcie ekwipunku powoduje praktycznie zablokowanie całego ekranu, nic nie widzimy co się dzieje w tle a tym bardziej nie przeniesiemy nic z ziemi do kostki ani ekwipunku np tak jak to robi się na myszce, trzymając przedmiot.
PC, można spokojnie przenieść przedmiot z z ziemi do kostki, jest też małe okienko ekwipunku
Wersja pad/konsola. Zawalony cały ekran, plus mnóstwo zakładek. Tu kierujemy kółkiem, jako kursorem.
A tak wygląda rozgrywka, biega i walczy się ok, tu nie ma co się przyczepić ale wszystko inne jest dużo słabsze. Widać, że D2R dostało na siłę wersję konsolową, wersja D3, czy D4 była do tego lepiej skrojona.
Pod L2 mamy drugi zestaw skrótów pod skille, czy co tam sobie zapragniemy, teleport, aury w przypadku paladyna.
Ja mam w chacie cale oswietlenie na lampkach philips hue, popularna alternatywa jest govee ktore jest znacznie tansze.
Na zdjeciu jest hue lightstrip przyklejony do biurka, ale jakis bardzo stary, to bodajze 2019 to kupowalem i ciagle hula.
cos takiego, ale tutaj widze ze juz v4
Rekomendowane odpowiedzi