Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 13.03.2025 o 18:58, Phoenix. napisał(a):

Wystarczy nie jesc i nie pic przy monitorze i bedzie czysto

Staram się nie jeść przy PC, ale czasem kilkugodzinna sesyjka weekendowej gry musi być umilona pizzą.
Dobrze, że wywiązał się temat czyszczenia, bo wczoraj zauważyłem, że przydałoby się pierwszy raz wyczyścić moją JESZCZE nieporysowaną taflę.
Mikrofibry macie jakieś wymyślne czy zwykłe Viledy starczą? Oczywiście nówka.

Opublikowano

Ja polecam sciereczki ,ktore polecil @sidebandale osobiscie nie mam ich jeszcze i nie czyscilem monitora od zakupu bo nie ma potrzeby :D Tylko odcisk jeden zmylem papierem toaletowym od zakupu. Kurzu tez nie zbiera wiec jeszcze nie bylo okazji przecierac matrycy calej.

Ale jak nie jem i nie pije przed monitorem to jest inna bajka :red:

• Like 1
Opublikowano

Jaki OLED 37-42 najlepiej by się nadał na monitor? Budżet bez znaczenia ale wiadomo, że im mniej tym lepiej :D Znaczy jeśli za 4000 zł można kupić coś nieznacznie gorszego niż za 6500 to wolę dać 4000

Opublikowano
28 minut temu, bleidd napisał(a):

Dzięki. Stwierdziłem, że 48" niewiele droższy a 42" się na pewno skurczy niedługo po zakupie także :E 

Niekoniecznie, 42" to mniej więcej górna granica tego, co można postawić na biurku i używać w miarę ergonomicznie, bez zadzierania głowy. Z 48" nawet mając głębokie biurko robi się problem.

Chyba, że ma to służyć tylko do grania na padzie z kanapy :)

• Upvote 3
Opublikowano

No nie wiem. Miałem jakiś czas temu 40" jako monitor i biurko wcale nie było głębokie i sprawdzał się super - do gier. Do pracy gorzej, ale do pracy mam osobne stanowisko z 32".

Opublikowano
Godzinę temu, some1 napisał(a):

Niekoniecznie, 42" to mniej więcej górna granica tego, co można postawić na biurku i używać w miarę ergonomicznie, bez zadzierania głowy. Z 48" nawet mając głębokie biurko robi się problem.

Chyba, że ma to służyć tylko do grania na padzie z kanapy :)

Jaki problem?

Opublikowano

Taki, że to 60 cm wysokości ekran plus ramka i podstawa. No nie da się z czymś takim na biurku siedzieć zgodnie z zasadami ergonomii, mając górną krawędź na linii wzroku https://www.redlandsspineandsport.com/2019/02/05/computer-ergonomics/

Godzinę temu, bleidd napisał(a):

No nie wiem. Miałem jakiś czas temu 40" jako monitor i biurko wcale nie było głębokie i sprawdzał się super - do gier. Do pracy gorzej, ale do pracy mam osobne stanowisko z 32".

Jesli tylko do gier to bierz co chcesz.

• Upvote 1
Opublikowano

Będzie wisieć na ścianie. Wziąłem uchylny wieszak aby sobie podstawić wygodny fotel z opcją wychylania i grać jak lord na padzie :D Od czasu do czasu pewnie jakiś FPS na klawiaturze i myszce też wpadnie.

Jak się zainstaluje to wrzucę foto jak to wygląda.

• Like 1
Opublikowano
W dniu 14.03.2025 o 14:15, sideband napisał(a):

Te do okularów to gładkość na poziomie ściereczek bezpyłowych. A jak będzie trzeba nieco bardziej docisnąć to i tak porysuje. Tylko niektórzy nie widzą tych rys.

Wtedy które byś najlepiej polecił do używania?