Skocz do zawartości

Dragon Age: Straż Zasłony (Dragon Age: The Veilguard)

bleidd

Rekomendowane odpowiedzi

25 minut temu, tgolik napisał(a):

Dobrze pokazane terytorium woke jest spoko. Gram zawsze babeczką. Lubię patrzeć na ładne istoty.

Zresztą, w CP2077 40% graczy jest fanami Judy. Czyli prawie połowa ogółu nie ma nic przeciwko fajnie pokazanym osobom homo.

Judy jest po prostu mega zajebiscie napisana, ona zyje w tej grze, czuc emocje z nia zwiazane, a romans z nia jest po po prostu topowy i bardzo romantyczny. CP2077 warto przejsc dwa razy, zarowno dla Judy jak i Panam. 

Godzinę temu, tgolik napisał(a):

Dobrze pokazane terytorium woke jest spoko. Gram zawsze babeczką. Lubię patrzeć na ładne istoty.

Ja nie mam z tym problemu, tylko trochę komentarz @lamparcicho mnie rozbawił. Zaczął grać kobietą i domyślam się, że jego postać będzie zaliczana do LGBT, a dopiero jak zobaczył lusterko z opcją wprowadzenia tożsamości transpłciowej to "No i tutaj wchodzi na pełnej kurtyzanie Dragon Pejcz Waligard: Rainbow Story".

11 godzin temu, TmK napisał(a):

Dokładnie, Judy ❤️ problemem nie są homogenizowani sami w sobie, problemem jest to jak w 99% są przedstawiani. To serio aż tak proste. 

Dokładnie, problemem jest jak są przedstawiani co wiaże się z jakością dialogów w grze. 

Jak wyglądają dialogi w CP2077 napisane przez CDPR a jakby to wyglądało napisane przez obecne Bioware:

Podchodzimy do Judy chcemy się czegoś spytac a ona totalnie z czapy' 

- Jestem lesbijką 

-słucham 

-nie jesteś w moim typie

Dialog całkowicie oderwany od wątku gry, ale tak mogło by to wyglądać, niestety obecnie w Bioware mają taką odklejke że nie zauważają ile sztuczności jest w ich dialogach. A jak to wygląda napisane przez CDPR, dowiadujemy się tego z czasem i możemy  się tego domyśleć patrząc ile dla niej znaczy Eveline i że to może być więcej niż przyjaźń. Tak pisze się dobre relacje, dialogi i mi to wcale nie przeszkadza bo wszystko ma wydżwięk naturalny i rozwój relacji płynie swoim tempem.

Edytowane przez Frog67

Mam pytanie do tych co graja: na Rozdrozach, w lokacji przed Eluvianami, po lewej i po prawej sa jakies pozamykane przejscia (Smutne cos tam) - jak to w ogole otworzyc, co trzeba zrobic bo za cholere nie wiem. Pobilem tez pierwszego duzego bossa, po 10 sekundach dostalem od niego taki oklep magiem, ze od razu koleczko i biegamy biegamy biegamy, oczywiscie go zalatwilem, ale co sie nabiegalem to moje, kompanow w ogole zlal i tylko za mna koles biegal, strasznie to wkurzajace.