Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tyle tylko, że pozostałe karty nie mają kompletnie sensu z nowej generacji skoro ma 4070 Ti. Wiadomo już praktycznie, że 5080 to będzie chyba najgorsza karta klasy 80 w historii, nie licząc może skasowanego 4080 12 GB z poprzedniej. :) 

• Upvote 2
Opublikowano
6 minut temu, Phoenix. napisał(a):

obraz.thumb.png.cc037d83832cd9f15dfbc04d5e9e3fbc.png

Oj kusi.

Ale do 1440p do casualowego (nie kompetytywnego) grania lepiej dołożyć do GPU?
Jak swojego czasu analizowałem różne testy, wychodziło mi, że właśnie w tej rozdziałce dużo lepiej wyszłaby mnie przesiadka z GPU (4070S dokładając 1000-2000zł) jak z CPU (7500F dokładając 1000-2000zł)

Opublikowano

Myślę, że te ~180zł  ponad cenę z premiery to do przełknięcia. Już były momenty gdzie sklepy krzyczały 3200-3500zł.
Swoją drogą, gdy 7800X3D był w okolicy 1450zł wydawało się, że potanieje jeszcze bardziej. Nie zapowiada się niestety.

Chyba rzeczywiście w przypadku procesorów i kart graficznych lepiej skakać co 2 generacje.

Opublikowano

Ta tabela nie ma wiele wspólnego z realną wydajnością, chyba że testowali na 4070 super ;)

7800x3d-> 9800x3d to w średnim fps jest 15-20%, a gdzie tyle z 5800x3d do 9800x3d ;) . Tam to będzie lekko 30%, a w 1% low jeszcze więcej. 

Opublikowano
2 godziny temu, wkamil73 napisał(a):

I znów się zastanawiam czy 7800 nie puścić w świat a nie wskoczyć na 9800 🤗

Ty się nie zastanawiaj tylko zrób to 😉 a będziesz naprawdę zadowolony tak jak ja 🙃

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak sie jest nieogarem i na chama wyciaga karte ze slotu to mozna ja uszkodzic w kazdym systemie montazu.

Mam to nowe rozwiazanie w Hero i dziala zarąbiście.

Ale zawsze sie jakis idiota znajdzie co z taka czynnoscia sobie nie poradzi...

Edytowane przez Zachy