MarioDee 22 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia Pytanie czy dostajemy coś gratisie jeszcze, wirus jakiś?
bourne2008 1 207 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia Program jest czysty. Przy okazji można OFFICE aktywować. Używam od dawna. 1 1
TechStrategist 3 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia W dniu 25.03.2025 o 14:58, Zachy napisał(a): Process Lasso mi ograniczyl rdzenie na linpacku A to moj wynik z CPU Profile (nigdy tego nie robilem w sumie): @Zachy Jesteś w stanie powiedzieć w czym problem, moje wyniki mocno odbiegają od waszych.
sideband 1 781 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia 13 godzin temu, Send1N napisał(a): Jak już chcesz ruszać system na czysto i zostać przy 11 to wgraj sobie https://drive.massgrave.dev/en-us_windows_11_iot_enterprise_ltsc_2024_x64_dvd_f6b14814.iso bedziesz miał mniej syfu i telemetrii na starcie a najlepiej w 10 ze wsparciem do 2031r https://drive.massgrave.dev/en-us_windows_10_iot_enterprise_ltsc_2021_x64_dvd_257ad90f.iso - sam go wgrałem tydzień temu i na nim zostaje One i tak są grubo zasyfione Nawet dla Win11 dobrze odsyfiony próg to ~60 procesów(dla Win10 ~50) w tle po upływie 3min od startu systemu. 2
Zachy 590 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia 5 godzin temu, TechStrategist napisał(a): @Zachy Jesteś w stanie powiedzieć w czym problem, moje wyniki mocno odbiegają od waszych. Jesli uzywasz process lasso to on tak pierdzieli wyniki tego testu. U mnie niby działał na 16rdzeniach/32 watkach ale wyniki i tu i w linepacku byly zwalone. Rozwiazanie? Wylacz process lasso
Pentium D 1 167 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Czy tylko dla mnie to wygląda dziwnie?
TechStrategist 3 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia 6 godzin temu, Zachy napisał(a): Jesli uzywasz process lasso to on tak pierdzieli wyniki tego testu. U mnie niby działał na 16rdzeniach/32 watkach ale wyniki i tu i w linepacku byly zwalone. Rozwiazanie? Wylacz process lasso @Zachy To są moje jedyne programy na tym kompie. Cały nowy i windows też. Lasso nie instalowałem.
ju-rek 450 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia 8 godzin temu, sideband napisał(a): (dla Win10 ~50) w tle po upływie 3min od startu systemu Po starcie, ze wszystkim co mi potrzebne.
Zachy 590 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia 2 godziny temu, TechStrategist napisał(a): @Zachy To są moje jedyne programy na tym kompie. Cały nowy i windows też. Lasso nie instalowałem. Wyglada jakbys mial ktorys ccd wylaczony. Moze w biosie wlaczyles ta opcje? Jaka masz plyte glowna?
TechStrategist 3 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia (edytowane) 27 minut temu, Zachy napisał(a): Wyglada jakbys mial ktorys ccd wylaczony. Moze w biosie wlaczyles ta opcje? Jaka masz plyte glowna? ASUS TUF GAMING B850M-PLUS WIFI. Tu powinno być 16 czy jest ok? W biosie jedynie zmienione na preferowany cache. Edytowane 10 Kwietnia przez TechStrategist
Kadajo 7 420 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia 30 lat Windows a ludzie dalej go próbują optymalizować jakby mocy brakowało 😇 2
ryba 1 246 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia 15 minut temu, TechStrategist napisał(a): ASUS TUF GAMING B850M-PLUS WIFI. Tu powinno być 16 czy jest ok? W biosie jedynie zmienione na preferowany cache. Liczone od 0, razem jest ich 16 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): 30 lat Windows a ludzie dalej go próbują optymalizować jakby mocy brakowało 😇 WinXP 300MB FTW!!! Mozesz sie smiac, ale w codziennym uzytkowaniu jest zauwazalnie lepiej.
Phoenix. 4 730 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Z ciekawosci sprawdzilem ilosc procesow, a system jest po poprzednik kompie. Jest ile jest, czysto informacyjny news
Kadajo 7 420 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Godzinę temu, ryba napisał(a): WinXP 300MB FTW!!! Mozesz sie smiac, ale w codziennym uzytkowaniu jest zauwazalnie lepiej. No przy XP na wiekowym sprzęcie to jeszcze rozumiem. Ale miałem na myśli dzisiejsze systemy jak 10 czy 11.
ryba 1 246 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia 9 minut temu, Kadajo napisał(a): No przy XP na wiekowym sprzęcie to jeszcze rozumiem. Ale miałem na myśli dzisiejsze systemy jak 10 czy 11. wypraszam sobie! zanim sie pojawila vista to na mocnych sprzetach tak sie siedzialo.
Send1N 4 191 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia 3 godziny temu, ju-rek napisał(a): Po starcie, ze wszystkim co mi potrzebne. Możesz jakoś pokazać które usługi zostały włączone a które są wyłączone że udało ci się zejść do 48 procesów? bo aż tyle to nie skroiłem
sideband 1 781 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Część usług trzeba wyłączać z rejestru zewnętrznym programem bo Ci nie pozwoli system By zejść grubiej z usługami trzeba korzystać z startisback 1
Adikon 140 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Usuwacie też całkowicie edge? Mi się udało zejść do 85 i nie mogę niżej 😛.
Kadajo 7 420 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia 20 minut temu, ryba napisał(a): wypraszam sobie! zanim sie pojawila vista to na mocnych sprzetach tak sie siedzialo. Misiu, rybko to było 20 lat temu, ten mocny sprzęt dziś to taki wiesz nie zbyt mocny Dzis analogicznie w Androidzie nakładki systemowe już tez nie SA tak ociężałe... ale czy na pewno ? A może to sprzęt zrobił się tak wydajny ze już nie robi to większego znaczenia ?
Phoenix. 4 730 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Ilosc procesow to jedno ale nie ma to znaczenia czy bedzie ich 100 czy 200 bo liczy sie to ile realnie jest uzywanych bo co z tego ze jest duzo procesow jak kazdy jest uspiony i pokazuje 0% uzycia. 2
Kadajo 7 420 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia 29 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Kadajo Chłopaki na mieście pytają kiedy zmieniasz kompa. Nie wiem, nie chce mi się na razie nic dłubać 1
caleb59 1 634 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia U mnie podobnie, wszystko lata jak trzeba więc po co zmieniać? 1
bourne2008 1 207 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia (edytowane) 19 minut temu, Adikon napisał(a): Usuwacie też całkowicie edge? Mi się udało zejść do 85 i nie mogę niżej 😛. EDGE nie trzeba usuwać, czasem się przydaje. Jego procesy można skutecznie powyłączać. Natomiast usuwam Defendera. Edytowane 10 Kwietnia przez bourne2008 2
Adikon 140 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia (edytowane) Zrobiłem debloat tym narzędziem Chrisa Titusa plus kilka opcji po swojemu. Recall też wyłączony. Revo uinstaller działa mi w tle, więc to też można jeszcze ewentualnie wyłączyć choć przydaje się do czyszczenia rejestru i fajnie działa z automatu. Tak przy okazji zapytam. Jak macie ustawione pompy w aio? 100 procent? Edytowane 10 Kwietnia przez Adikon
Rekomendowane odpowiedzi