galakty Napisano 20 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 20 godzin temu Pożyjemy zobaczymy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umpero Napisano 20 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 20 godzin temu 2 godziny temu, Dziarson napisał: Ja tez mam NV7 ta buda to koszmar stara define 7 byla w uj lepsza. Co z tą budą nie tak? Bardzo mi się wizualnie podobała i wymiarami pasowała mi na moją półeczkę na której trzymam kompa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raptor Napisano 19 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 19 godzin temu 1 godzinę temu, muszka napisał: Z tym że po premierze 9800 x3D cena pewnie trochę spadnie. chyba że będzie mało 9800X3D albo zysk w grach będzie <10-15% Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronaldo864 Napisano 19 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 19 godzin temu 1 godzinę temu, muszka napisał: Z tym że po premierze 9800 x3D cena pewnie trochę spadnie. Amd przestanie produkować 7800x3d tak jak zrobili to z 5800x3d . Nie mogą sobie pozwolić, aby premiera 9800x3d była tak słaba jak wersji bez 3D V-Cache . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMr. Napisano 19 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 19 godzin temu 5800 był produkowany na równi z 7800 jakiś czas. 7800 będzie wygaszany ale nie sądzę by tak szybko to zrobili. Zwłaszcza że będzie znaczna różnica w cenie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt_34 Napisano 19 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 19 godzin temu 1 minutę temu, ronaldo864 napisał: Amd przestanie produkować 7800x3d tak jak zrobili to z 5800x3d . Nie mogą sobie pozwolić, aby premiera 9800x3d była tak słaba jak wersji bez 3D V-Cache . Na Pepper trąbią, że już od miesiąca nie produkują 7800X3D Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronaldo864 Napisano 19 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 19 godzin temu Jeśli to prawda to Lisa zamieniła się w chytrego Lisa . 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcusfff Napisano 19 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 19 godzin temu 7 godzin temu, Spychcio napisał: CPU typowo do gier czy zastosowań PRO? Jeśli do gier to wydatek $$$ na 9950X3D nie ma sensu, różnica w stosunku do 9800X3D będzie totalnie marginalna. Typowo pod gry i słyszałem, że raczej 9800x3d. Docelowo chciałem go sklepie z RTX5090, stąd pomysł leczenia na grubo z tym 9950x3d. Proca też zmieniam rzadziej, więc chciałem zrobić zapas. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano 18 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 18 godzin temu 2 godziny temu, Umpero napisał: Co z tą budą nie tak? Bardzo mi się wizualnie podobała i wymiarami pasowała mi na moją półeczkę na której trzymam kompa. Pierwsza najgorsza wada to budowa, śrubki wszedzie śrubki glupie szklo na śrubki, kratownica na wentyle na tylnej scianie wszystko wyjac zeby tam cos wlozyc, waska krótka, karta + pompa z rezem sie nie miesci jak masz węże 19/13. Niby sie da 3*360 ale chyba Slim, jeden filtr powietrza. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zachy Napisano 17 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 17 godzin temu Chcialem brac NV7 albo NV9. Widocznie dobrze zrobilem, ze poszedlem w Lian Li o11 Dynamic Evo XL 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sniper76 Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu @Zachy Poszedłem na całości wziąłem https://phanteks.com/product/enthoo-pro-2-tg/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMr. Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu Przed chwilą, sniper76 napisał: @Zachy Poszedłem na całości wziąłem https://phanteks.com/product/enthoo-pro-2-tg/ Mam taka sama obudowę. Nie powiedziałbym ze jest super. Chyba będę zmieniał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerreroRoche Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu Dnia 30.10.2024 o 13:35, Phoenix. napisał: https://videocardz.com/newz/gigabyte-confirms-ryzen-7-9800x3d-gains-3-to-5-gaming-boost-with-x3d-turbo-mode Fajnie, gdyby któraś z redakcji sprawdziła w przyszłości, czy faktycznie jest różnica. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spychcio Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu 2 godziny temu, Marcusfff napisał: Typowo pod gry i słyszałem, że raczej 9800x3d. Docelowo chciałem go sklepie z RTX5090, stąd pomysł leczenia na grubo z tym 9950x3d. Proca też zmieniam rzadziej, więc chciałem zrobić zapas. Jeśli do gier to ja bym brał 9800X3D a kasę, którą zaoszczędzisz na 9950X3D (1000zł+), zostawiłbym i przy premierze za 2 lata kupiłbym ZEN6 10800X3D (8/16). Cena za używany 9800X3D + ten 1000zł i masz praktycznie za friko nowego proca, który spokojnie zje wydajnością w grach 9950X3D. No i miałbyś fun, że zawsze coś nowego TOPowego w budzie. No, ale to Twój wybór skoro chcesz 16/32 rdzeni, które nic nie wnoszą do wyników w grach względem 8/16. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu @sniper76 noestety mialem enthoo primo teraz nv7 wszytkie tak samo zrobione. Srubka i amerykanski kicz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voodoo2 Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu Dobra Ryje, przechodzę na AMD x3d mam jeszcze aktualnie kingstony fury 6000/cl40. Wymieniać czy zostawić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zachy Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowany) Ja przed Lian Li Lancool III mialem: Phanteks Enthoo Primo SE tez fajna obudowa na swoje czasy. Ale jak kupwalem MSI 4090 Liquid to nie bylo jak sensownie jej zamontowac. I poszla wymianka na Lancool III a pozniej juz kaprys i o11 Evo XL @Voodoo2 szukaj sobie lepiej pamieci na hynix M-Die albo A-Die Edytowano 16 godzin temu przez Zachy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spychcio Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu 2 minuty temu, Voodoo2 napisał: Dobra Ryje, przechodzę na AMD x3d mam jeszcze aktualnie kingstony fury 6000/cl40. Wymieniać czy zostawić? CL40? To zdecydowanie do wymiany na CL30. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voodoo2 Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu @Zachy ile z tego będę miał % w grach? Bo jak 1 to szkoda zabawy że sprzedażą, kupnem itd. Nie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zachy Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowany) Pobawisz sie troche, podkrecisz do 6400 i czy 8000 (jesli 2x16 albo 2x24) i bedziesz mial wiatr w uszach, a sorry we wlosach! Edytowano 16 godzin temu przez Zachy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voodoo2 Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu ostatecznie opcja Januszowa - kupie, przetestuje i zwrócę jak nie zobaczę różnicy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ju-rek Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galakty Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowany) Niech porównają do 7800X3D cwaniaczki Edytowano 16 godzin temu przez galakty Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zachy Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu 9 minut temu, Voodoo2 napisał: ostatecznie opcja Januszowa To jest bardo dobra opcja 3 minuty temu, galakty napisał: Niech porównają do 7800X3D cwaniaczki NO przeciez jest w filmie porownanie % 7800x3d vs 9800x3d ? 1:37 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiak Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu 32 minuty temu, Voodoo2 napisał: Dobra Ryje, przechodzę na AMD x3d mam jeszcze aktualnie kingstony fury 6000/cl40. Wymieniać czy zostawić? Możesz spróbować coś zejść z timingami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się