Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Ogider

Recommended Posts

7 godzin temu, Spychcio napisał:

CPU typowo do gier czy zastosowań PRO? Jeśli do gier to wydatek $$$ na 9950X3D nie ma sensu, różnica w stosunku do 9800X3D będzie totalnie marginalna.

Typowo pod gry i słyszałem, że raczej 9800x3d. Docelowo chciałem go sklepie z RTX5090, stąd pomysł leczenia na grubo z tym 9950x3d. Proca też zmieniam rzadziej, więc chciałem zrobić zapas.

2 godziny temu, Umpero napisał:

Co z tą budą nie tak?
Bardzo mi się wizualnie podobała i wymiarami pasowała mi na moją półeczkę na której trzymam kompa.

Pierwsza najgorsza wada to budowa, śrubki wszedzie śrubki glupie szklo na śrubki, kratownica na wentyle na tylnej scianie wszystko wyjac zeby tam cos wlozyc, waska krótka, karta + pompa z rezem sie nie miesci jak masz węże 19/13. Niby sie da 3*360 ale chyba Slim, jeden filtr powietrza. 

2 godziny temu, Marcusfff napisał:

Typowo pod gry i słyszałem, że raczej 9800x3d. Docelowo chciałem go sklepie z RTX5090, stąd pomysł leczenia na grubo z tym 9950x3d. Proca też zmieniam rzadziej, więc chciałem zrobić zapas.

Jeśli do gier to ja bym brał 9800X3D a kasę, którą zaoszczędzisz na 9950X3D (1000zł+), zostawiłbym i przy premierze za 2 lata kupiłbym ZEN6 10800X3D (8/16). Cena za używany 9800X3D + ten 1000zł i masz praktycznie za friko nowego proca, który spokojnie zje wydajnością w grach 9950X3D. No i miałbyś fun, że zawsze coś nowego TOPowego w budzie.

No, ale to Twój wybór skoro chcesz 16/32 rdzeni, które nic nie wnoszą do wyników w grach względem 8/16.

• Thanks 1

Ja przed Lian Li Lancool III mialem:

Phanteks Enthoo Primo SE

tez fajna obudowa na swoje czasy.

Ale jak kupwalem MSI 4090 Liquid to nie bylo jak sensownie jej zamontowac.

I poszla wymianka na Lancool III

a pozniej juz kaprys i o11 Evo XL :)

@Voodoo2 szukaj sobie lepiej pamieci na hynix M-Die albo A-Die :)

Edytowano przez Zachy

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...