Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, bourne2008 napisał(a):

Palą się masowo ? Gdzie? Może Wallec ci wszedł za mocno :hihot:

2 godziny temu, Lameismyname napisał(a):

W Choroszczy pewnie awaria internetu bo jakoś nie ma aktywności na forum wspomnianego kolegi xD 

Ja tu nawet nie zaglądam, sami o mnie piszecie;)

Opublikowano

UP - brakowało mi tego stylu, autentycznie.

Jeszcze kilka dni, trochę plusów i EGO pozwoli na pisanie takich postów:

1. Problem z kompem na AMD

obraz.thumb.png.ceeeeb85f3c1fe7a01d3bffbd8d8f96b.png

2. Pan najmądrzejszy i z bylekim niegada -> wyzywanko ludzi od przydupasów wallca (oczywiście nawet bez warna / 24h bana ale plusik wpada )
obraz.thumb.png.b7ab426ba1db273499023b9c82c02c75.png

3.  Odpisuje normalnie OP'owi
obraz.thumb.png.605abe7191cf11ca458a74eae9b3559e.png

4.  Komp naprawiony

obraz.thumb.png.82c1e311ae36b1a1611c29cb017843e0.png

Fajnie tu macie w czerwonym.

• Upvote 1
Opublikowano

@SylwesterI. 

Zakup 9850X3D w przypadku 7800X3D jakiś tam sens ma. W przypadku posiadania 9800X3D to tylko dla zabawy, jak ktoś nie liczy każdej złotówki.

To samo z moją płytą i eLCK. Dla zabawy, dodaatkowego slotu nvme bo mam już 3 dyski, pod zabawę Zen6.

Finansowo to się nie spina, ale nie oto tu chodzi.

Grzebanie w PC to moje hobby. Gram na nim niewiele, testowo. Cóż, każdy ma jakieś swoje pierdololo :)

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, wallec napisał(a):

W czerwonym świecie pomagacie sobie na tysiące postów robiąc z ludzi idiotów pisząc, że "u mnie działa" i nikomu nie pomagacie panie generatorze obrazków.

Ok, szkoda pisać setny raz tego samego.

Lepiej wrócić do plusowania pheonixa bo ma trochę mhz więcej niż reszta... xD

To są specjaliści premium, poklepywacze się po plecach na wzajem, który oprócz wstawiania wątpliwej jakości komentarzy, braku kultury, nic  mądrego to dyskusji nie wnoszą . Także się nie przejmuj. 😉

Czytałem ostanio że nawet w temacie Ryzena pomogłeś chłopakowi , gdzie ci wszyscy specjaliści od amd ?😅 Aaaa... są zajęci flekoswaniem się nowymi cpu i mobasami w 1440p 😉.

@MarcoSimone akurat taki npc jak ty,  nie musi się nade mną litować ,nic mądrego i wartosciwego swoimi komentarzami jeszce nie wniosłeś. Formu jest do dyskutowania i wyrażania różnych opini, lecz niektórzy zaniżają  poziom takowej. 😉

Edytowane przez Hard Reset
Opublikowano
10 minut temu, Hard Reset napisał(a):

To są specjaliści premium, poklepywacze się po plecach na wzajem, który oprócz wstawiania wątpliwej jakości komentarzy, braku kultury, nic  mądrego to dyskusji nie wnoszą . Także się nie przejmuj. 😉

Czytałem ostanio że nawet w temacie Ryzena pomogłeś chłopakowi , gdzie ci wszyscy specjaliści od amd ?😅 Aaaa... są zajęci flekoswaniem się nowymi cpu i mobasami w 1440p 😉.

@MarcoSimone akurat taki npc jak ty,  nie musi się nade mną litować ,nic mądrego i wartosciwego swoimi komentarzami jeszce nie wniosłeś. Formu jest do dyskutowania i wyrażania różnych opini, lecz niektórzy zaniżają  poziom takowej. 😉

tenor.gif

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
Godzinę temu, SylwesterI. napisał(a):

Niestety, ale pomiędzy 9800 a 9850 w grach różnicy nie uwidzisz, ale rozumiem, że przesiadka z 7800x3d coś daje, mi bardziej chodziło o oc przez elck 

Nie wiem, ciekawe ile ma Phoenix (9850X3D) np w tombraiderze w 720p ustawienia High z TAA. Zastanawia mnie czy mialby wiecej czy mniej niz ja. 

Opublikowano
13 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

w TR w 720p, a to ktoś gra w takich rozdzielczościach jeszcze ? 

A jakie to ma znaczenie? Rozdzielczość jest ustawiona nisko, żeby na pewno nie było wąskiego gardła ze strony GPU i dzięki temu nie ma znaczenia, czy ktoś odpala bencha na RTX 5090, czy na RTX 5070, na danym CPU wynik wyjdzie taki sam, bo tylko CPU ma w takim teście znaczenie.

• Upvote 2
Opublikowano
7 minut temu, tomcug napisał(a):

Rozdzielczość jest ustawiona nisko, żeby na pewno nie było wąskiego gardła ze strony GPU

Screenshot(151).thumb.png.fcdb6331390a05bdfe73ef3ba398fe0c.png
Tutaj chyba 5090 jest poczebny :P ale nizej sie nie da zejsc to taka ostatnia rozdzialka, która jestl legitna. Poza tym np DLSS 4.5 Ultra Performance w 4k ciagnie wlasnie z 720p wiec jako tako sens testowania tej rozdzielczosci jest.