Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, SylwesterI. napisał(a):

Nie pozjadałeś wszystkich rozumów, wiem czym są testy CPU, a interesują mnie takie które są przydatne.

To skoro wiesz, czym są testy CPU, to powinieneś wiedzieć, że taki test nie powinien być ograniczany przez kartę graficzną :)

Dla Ciebie to, że kilka osób chce sobie porównać proce i swoje konfiguracje w jakimś bęcmarku jest bezużyteczne, dla mnie w sumie też, choć z innych powodów, ale ja nie wyskakuję jak Filip z konopi, pisząc niczym Pan Maruda, że "nie, nie, nie, tak nie wolno testować!" ;) Oczywiście możesz się z tym nie zgadzać, ale to akurat nie rozdzielczość w tym przypadku decyduje o tym, że te porównania są mało przydatne, ale jak chcą sobie sprawdzić, kto ma dłuższego we wbudowanym bęcmarku Tomb Raidera, to co w tym złego? Przecież nie musisz sugerować się ich wynikami.

9 godzin temu, SylwesterI. napisał(a):

Nie wiem czy się da, skoro różnice są minimalne, a wychodzą takie kwiatki że kasztan 9850 jak się trafi, to potrafi zbijać zegary poniżej tych na 9800x3d

W wielowątkowych obciążeniach jest to możliwe, w grach nawet taki kasztan łapie wyższe zegary od 9800X3D. Loteria krzemowa była zawsze, nic się na to nie poradzi, można co najwyżej zwrócić CPU do sklepu %-)

• Upvote 1
Opublikowano
9 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Bieszczady wrażenia na mnie nie robią bo od kilku dni już rozważam wypisanie się z tego forum z powodów opisanych przez VRmana. 

Kolejny wrażliwy. Niby dorosłe chłopy, a problemy żywcem "Moda na sukces" ;) 
Może stwórzmy specjalną rangę "Uciśniony" i umieśćmy w niej wszystkich płaczków, którzy na samczą zaczepkę nie potrafią odpowiedzieć w podobny sposób.
Normalnie problemy pierwszego świata...

• Upvote 3
Opublikowano

@Lameismyname sorry ziomeczku ale jak robiłeś akcję na Asrocka to ja myslalem, ze Ty masz z 15 lat xD już miałem w pewnym momencie dość forum z tego powodu :E

Fajnie, że się ogarnąłeś ale jak przeczytałem to co napisałeś o kolegach z forum to się szeroko uśmiechnąłem ^^

A co do testów to dla mnie spoko, w sensie nie mam zbyt wybitnych wymagań bo te testy i tak nigdy nie mają gry, w którą głównie gram czyli PoE2. 

Chce kupić procka pod tą grę ale jedyne na czym mogę polegać to wpisy na forach no ale rozumiem, że nie idzie zrobić testów przez problemy z powtarzalnością czy jakoś tak.

Opublikowano
5 minut temu, Slayer napisał(a):

@Lameismyname sorry ziomeczku ale jak robiłeś akcję na Asrocka to ja myslalem, ze Ty masz z 15 lat xD już miałem w pewnym momencie dość forum z tego powodu :E

Cel uświęca środki. Nie każdemu musi forma odpowiadać - sukcesem było trzymanie problemu na świeczniku. A sam nie jestem zupą pomidorową aby każdy mnie lubił ;) Powiedzmy, że mam to w poważaniu.

8 minut temu, Slayer napisał(a):

Fajnie, że się ogarnąłeś ale jak przeczytałem to co napisałeś o kolegach z forum to się szeroko uśmiechnąłem ^^

Rozwiniesz myśl? Wydaje mi się, iż trafiłem w punkt. I to zgodnie ze stanem faktycznym i bez złośliwości.

Opublikowano
Cytat

sukcesem było trzymanie problemu na świeczniku.

Taaaak xDDD

Bo cisniesz, że dorosłe chłopy a robią modę na sukces podczas kiedy dokładnie to samo robiłeś wtedy z tym Asrockiem.

To była jakaś krucjata normalnie, co post to cisniecie na tego asrocka, już wszyscy znali temat a ty przeżywałeś to jak mrówka okres. 

Zrób z tym co chcesz, I am out. Pamiętam jak było i dziwne, że nagle próbujesz tutaj prostować kolegów jak nie tak dawno sam tego potrzebowałeś. W moim odczuciu wyszedłeś po prostu na hipokrytę. Tyle ode mnie. Pozdrawiam.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Phoenix. napisał(a):

To jak to pietolenie tego ignoranta co mu nie pasuja testy cpu w 1080p bo on tak nie gra :hihot:

Hipokryta co wrzuca wyniki  z CoD w1440p po zmianie cpu, na limicie gpu XD 

Nigdzie nie pisałem że mi nie pasują testy w 1080p, tak się robi prawidłowe testy CPU. Mówiłem że dla MNIE testy tylko w 1080p nie są kompletne, bo dla mnie jako gracza jest ważniejsza korelacja gpu+cpu i testy w 1440p i 4K.  Tam widać różnice zwłaszcza 1%LOW. 

Edytowane przez Hard Reset
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Hard Reset napisał(a):

Hipokryta co wrzuca wyniki  z CoD w1440p po zmianie cpu, na limicie gpu XD 

Ty jestes totalnym *** czy tylko udajesz i masz problem z czytaniem ze zrozumieniem?? Pisalem wyraznie, ze 7800xd ogranicza mi gpu 5070, a dopiero po zmianie na 9850xd mam pelne uzycie i brak spakdow ?? 

obraz.thumb.png.f7911ed1435fc754250c2e1d12cbb874.png

Wiec tak jak pisalem wyzej zmiana jak najbardziej na plus tam gdzie mi glownie zalezalo i to w 1440p ;) 

obraz.thumb.png.523c43f786197cdc248cead5c01c468a.png

Tu to samo ;) A w warzone zyski sa wieksze bo tam jest wiecej do liczenia przez procesor. 

Wiec daruj sobie pisanie o jakiejkolwiek hipokryzji bo kłamiesz pod swoja narracje bez pokrycia z tym o czym pisalem faktycznie i co wstawialem. W obu przypadkach czy to cod/warozne 7800xd byl ograniczeniem dla 5070 w 1440p.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano

@Phoenix. - hamuj troszeczke. Nie poleciales tylko dlatego, ze agresywna wypowiedz to nieznaczna czesc Twojego postu a reszta - przedstawia jakas wartosc merytoryczna
No i biore pod uwage podgrzana atmosfere ale drugi raz to nie przejdzie. Przyhamuj

Reszcie tez sugeruje ostudzic emocje

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano

@tomcug

No właśnie o to chodzi, że nikomu nie zabraniam, pisałem o różnicach w grach, że są niezauważalne pomiędzy 9800 a 9850, to kto inny wyskoczył z testami 720p w odpowiedzi na mój post, więc zaznaczyłem, że to ma się nijak do zwykłego grania tak jak wbudowane benchmarki i zaczęliście na mnie naskakiwać

Opublikowano
11 godzin temu, Zachy napisał(a):

Timedemo + wlaczony test fps w quake1 i quake2 byl ok :)

Tylko to demo z realnej rozgrywki. Ostatnimi grami przynajmniej o których wiem z taką możliwością to Crysis 1 i Riddicki. Spoko sprawa, która już nie występuje w grach.

Opublikowano
2 godziny temu, Lameismyname napisał(a):

Kolejny wrażliwy. Niby dorosłe chłopy, a problemy żywcem "Moda na sukces" ;) 
Może stwórzmy specjalną rangę "Uciśniony" i umieśćmy w niej wszystkich płaczków, którzy na samczą zaczepkę nie potrafią odpowiedzieć w podobny sposób.
Normalnie problemy pierwszego świata...

Już raz tu jednemu odpowiedziałem to przyszedł zielonka sam z siebie albo po raporcie i 7 dni urlopu było. Ciężko dogodzić.