Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Ogider

Rekomendowane odpowiedzi

55 minut temu, Totek napisał(a):

To jest właśnie magia rynku, ludziom brakuje cierpliwości i kupują emocjami. Potem mamy takie kwiatki w stylu 2k przed premierą to świetna cena i ludzie kupują, dwa dni później za 1,5k nikt tego nie chce. Grunt to spokój i opanowanie. 

Jak  przecieków wynikało że 9800X3D to lipa, to inaczej to wyglądało :D 

1 minutę temu, kendo999 napisał(a):

ale napalacie na tego procka  za taką cene to chore , ja kupilem 7800x3d  za 1500 zeta pamiec 2x16 gb cl30 za 500 zeta i mam  jeszcze 400 zeta  w kieszeni co teraz ten 9800x3d kosztuje  napalency odczekac  do lata nie bądźcie opętani na te fps chore

3 stówki mógłbym dołożyć bo w gejmingu max 60C ma 9800, a na 7800 trzeba dać kaganiec temperaturowy żeby nie miał tych głupich pików 80C+... ale raczej niedoczekanie moje.

2 minuty temu, damyan123 napisał(a):

3 stówki mógłbym dołożyć bo w gejmingu max 60C ma 9800, a na 7800 trzeba dać kaganiec temperaturowy żeby nie miał tych głupich pików 80C+... ale raczej niedoczekanie moje.

Ale tak po prawdzie, to w czym jest problem, że procesor łapie chwilowy skok temperatury? W żaden sposób to nie szkodzi, a krzywą wentylatorów można ustawić tak, żeby głośność nie wzrastała w takich momentach.

• Like 3
  • Upvote 1

22 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@Godlike Co to ten Intel?

Kogoś interesuje 7950X3D vs 9800X3D w kilku grach 1080p i 4k ? Bo nie wiem czy spisać sobie wyniki z kilku miejscówek. Byłoby FPS, W i temperatura :)

Mnie interesuje 9800x3d w Bf2042 4K lub 3840x1600 wszystko w opór tryb Szturm 128 graczy. Dasz radę to ogarnąć w wolnej chwili?