wrobel_krk 55 Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu @JeRRyF3D Może Cię to zdziwi albo i nie ale na pure testowany w ultra 9800x3d nawet w 4k ma +9% vs 7800x3d, jak ktoś siedzi na 5800x3d ma już +18%, ja z 5800x miałbym +40% w 4k, więc nawet tylko z 3080 w 3440x1440 dalej pewnie z +20%. Ale oczywiście ja kupię na spokojnie albo 7000x3d czy 9000x3d, ale wiem ze czas am4 u mnie dobiega końca https://www.purepc.pl/amd-ryzen-7-9800x3d-test-recenzja-opinia-wydajnosc-gry?page=0,55 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JeRRyF3D 155 Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): No a co ja napisałem wyżej i wkleiłem? Wybacz! Nie zauważyłem. Wczytałem się tylko w teksty o low 1080p. thx! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dresiq 5 Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu Kusi ten 9800x3d, ale zmieniać platformy nie zamierzam. W mojej ulubionej gierce multi pewnie z 40% przyrostu fps bym miał, bo siedzi jak żadna inna na rynku na CPU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doamdor 27 Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 4 godziny temu, Krzysiak napisał(a): Ja jak kilkukrotnie pisałem najpierw GPU Silna wola. 6 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umpero 82 Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu Przyszła do mnie ta podkładka Noctua NA-STPG1 czy kij go wie jak to nazwać. Otwieram pudełeczko, wyjmuję jedno opakowanie załączonej chusteczki, drugie, trzecie, czwarte itd... Sobie myślę gdzie do cholerki jasnej ciasnej ta podkładka? Przez chwilę myślałem, że może ja chusteczki zamówiłem, a nie to pieruństwo co to miało zabezpieczać cepa przed ubabraniem. No ale patrzę tak, że na pudełku, które odłożyłem na bok z tyłu siedzi taki mały, cienki przezroczysty pipek. No żesz kurka blaszka. Te 38 zeta to tak na prawdę to się płaci za te chusteczki. Bo ta osłonka to ona może max z 2 zł warta. Może z 1 mm grubości ma. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 24 Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu Co do wysyłki z x-kom u mnie jest info z Inpostu: 15:34 - w trakcie przygotowania 23:31 - Przyjeta w centrum logistycznym O tej porze i powinna juz chyba jechać :s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlaDOS 2 Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu U mnie tylko tak jest, tracking na stronie fedexu w ogóle nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnny Tomala 1 Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 10 godzin temu, muszka napisał(a): W ogóle zabawne bo na ten moment z nowego kompa to mam procka z komputronika, płytę z media ekspert, zasilacz z x-komu i dysk z morele Wszystko na promkach 150 do 200zł więc ładnie przycebuliłem. Ja mam z upgrade'u kompa, który jest w sygnaturce tak: CPU, spliter z X-KOM, PSU z Morele, mobo z Amazon, RAM z Ole Ole!, wentylatory do obudowy z Proline, zestaw montażowy pod AM5 z Cooling.pl GPU w przyszłym roku pewnie jeszcze z innego sklepu będzie 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 24 Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Wiadomo kupuje sie tam gdzie wychodzi najtaniej z zalozeniem ze sklep musi dzialac na rynku xx lat nalepiej zeby w razie czego nie zostac z reka w nocniku. Ja preferuje brac z Komputronika, Proshopu, Morele, Amazonu czasami Sferis czy KRSystem lub x-kom. Tez mam niezly rozjazd tego gdzie co bylo kupowane. Ale jak skladsm komus csly zestaw to staram sie brac z 1 sklepu wszystko Kurde ciekawe czy do mnie dzis dotrze ten 9800x3d z x-komu, czy inpost dal ciala... Wg zamowienia z komputronika to maja 2-4dni na realizacje az ktoś w sklepie ich w Gdansku klepnie zamowienie w koncu Edytowane 6 godzin temu przez Zachy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyn 2 Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Wysłali to dzisiaj będzie. U mnie też w drodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N 90 Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 5 godzin temu, Umpero napisał(a): Przyszła do mnie ta podkładka Noctua NA-STPG1 czy kij go wie jak to nazwać. Otwieram pudełeczko, wyjmuję jedno opakowanie załączonej chusteczki, drugie, trzecie, czwarte itd... Sobie myślę gdzie do cholerki jasnej ciasnej ta podkładka? Przez chwilę myślałem, że może ja chusteczki zamówiłem, a nie to pieruństwo co to miało zabezpieczać cepa przed ubabraniem. No ale patrzę tak, że na pudełku, które odłożyłem na bok z tyłu siedzi taki mały, cienki przezroczysty pipek. No żesz kurka blaszka. Te 38 zeta to tak na prawdę to się płaci za te chusteczki. Bo ta osłonka to ona może max z 2 zł warta. Może z 1 mm grubości ma. To dopiero się kapnąłeś że wszystkie te "GRATISY" w super ultra produktach premium są gratisami? ja zawsze pisałem że gdyby nie te wszystkie zbędne gadżety w danym produkcie mógłby on być tańszy ale ludki dalej wierzą w gratisy a jak przyjdzie czasem kupić coś tańszego to potrafią np w przypadku wentylatora który sam w sobie jest solidny narzekać że oprócz wentyla jest samo pudełko i śrubki Edytowane 3 godziny temu przez Send1N 1 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziuwilk 7 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Do osob z 10700k. Posiadam 10700f (4.6). Przymierzam sie do przesiadki na 1440p + karta do 1440p ( czekam na premiery nowych kart) i zastanawiam sie jakie sa wasze wrazenia z polaczenia waszych 10700k z tak mocnymi kartami jakie posiadacie. Nie ma dropow 1% low? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczkofan 2 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Morning Dostałem właśnie powiadomienie z Fedex, przesyłka dziś zostanie doręczona. X-kom. 2 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 24 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu A moj cpu z x-kom wisi od wczoraj od 23:31 w centrum logistycznym, wg trackingu nawet nie wyjechal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati.m92 0 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 12 minut temu, Radziuwilk napisał(a): Do osob z 10700k. Posiadam 10700f (4.6). Przymierzam sie do przesiadki na 1440p + karta do 1440p ( czekam na premiery nowych kart) i zastanawiam sie jakie sa wasze wrazenia z polaczenia waszych 10700k z tak mocnymi kartami jakie posiadacie. Nie ma dropow 1% low? Ja miałem jeszcze miesiąc temu 10700k podkręconego na 5.0 w połączeniu z kartą 3080ti po przesiadce na 7800x3d jest spora różnica. Fakt że gram tylko w pubg i to w rozdzielczości 1728x1080. FPs wzrosły o około 100. Na starym procku miałem o wiele niższe zużycie karty a na nowym prawie 100%. Czyli procesor był wąskim gardłem 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 24 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 10700K wzgledem 7800x3d jest jednak duzo starszy jesli o archi chodzi. 9800x3d tez nagle nie spowodowal, ze 7800x3d to slabe procesory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 100 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Mój w doręczeniu - inpost Więc 14-16 będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoviAMG 3 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @Radziuwilk Zależy w co grasz , z jakim fps i w jaką kartę celujesz. Dla jednego karta do 1440p to coś pokroju 4080s dla drugiego 4070s. Przy 7800xt w 4k grach multi, jest zdecydowanie widoczna różnica w płynności gier między 10600k a 7800x3d, miałem bezpośrednie porównanie obu pc. Głównie jak są jakieś walki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godlike 39 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 6 godzin temu, GlaDOS napisał(a): U mnie tylko tak jest, tracking na stronie fedexu w ogóle nie działa I to już od bardzo dawna nie działa, ale generalnie fedex sprawdzaj sobie tutaj: https://www.epaka.pl/sledzenie-przesylek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczkofan 2 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu @UP Kupowałem 7800x3d głównie pod multi, w tym WoW, który ostro ciśnie pojedynczy wątek. Niebo a ziemia jeśli chodzi o porównanie z poprzednim CPU (miałem lapka z 5800h), głównie ze wzlęgdu na cache. Mimo wszystko nawet 7800x3d nie daje czasem rady i w np. walkach 40vs40 potrafi stracić płynność (40-50fps spadki), ale to kwestia niestety archaicznego już silnika gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joloxx9 52 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Klamka juz prawie zapadla, eksmituje PS5 Pro i za ta kase pakuje sie w AMD, taki mobasek do 9800x3d bedzie git? pamiec zostaje z mojej obecnej plyty: https://www.scan.co.uk/products/asrock-x870e-nova-wifi-amd-x870e-am5-ddr5-pcie-50-5x-m2-usb-40-5g-wifi-7-amd-expo-atx Czy lepiej w cos innego isc? 15 minut temu, Kaczkofan napisał(a): @UP Kupowałem 7800x3d głównie pod multi, w tym WoW, który ostro ciśnie pojedynczy wątek. Niebo a ziemia jeśli chodzi o porównanie z poprzednim CPU (miałem lapka z 5800h), głównie ze wzlęgdu na cache. Mimo wszystko nawet 7800x3d nie daje czasem rady i w np. walkach 40vs40 potrafi stracić płynność (40-50fps spadki), ale to kwestia niestety archaicznego już silnika gry. W wowie zaden procek nie daje rady, pamietaj, ze silnik jest zrobiony na bazie enginu z W3 1 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 22 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 9 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a): @SebastianFM Będzie Pan zadowolony Dobra, dodana Forza i Valhall do testu wbudowanego. Cyberek w 1080 z Ultra i Min. Jak nic się nie wysra to jutro wrzucę wersje z wynikami drugiego procka A co masz za karte? Bo tak na pierwszy rzut oka, wbudowany benchmark 1080P low CP2077 tylko 175 fps? Co prawda na 1080p nie robiłem, ale robiłem na 720p, co ma te same proporcje, raz ultra raz low, i na LOW jest chyba 325fps sredni i max 390, a na ultra 271fps max 340, min 184.. Ten FPS 179 moze byc tak niski przez to ze GPU bottlenekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 100 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu @maxmaster027 No niestety, karta nie za dobra. Leciwy 4090. Testy są z włączonym SMT. Tak jak na PPC. Wtedy w samej grze masz więcej FPS, a w wbudowanym benchmark mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ju-rek 14 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 19 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Co prawda na 1080p nie robiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joloxx9 52 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 9800X3D oraz ASRock AMD X870E Nova sa juz zamowione, pley 5 pro wraca w poniedzialek do sklepu. Niestety na procka poczekam sobie do 29 Listoapda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi