wrobel_krk 224 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 1 minutę temu, TheMr. napisał(a): U JayZ wygląda to zdecydowanie lepiej te +200 MHz, w jego testach. Zalezy od gier, generalnie samemu warto sprawdzić;) To jets plus ustawiasz raz i zapominasz masz darmowy bonus a czy 1 czy 5% kogo to po jakimś czasie
Piła 11 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 33 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Mam i ja 😎 Masz takie delikatne dłonie Czekam na testy.
wrobel_krk 224 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Zresztą dziś właśnie te wszystkie procki na auto już są blisko maks wydajności. Generalnie wkładasz CPU odpalasz expo I nie ma się co bawić raczej. Dla samej zabawy to jest a nie, że zyskasz gdzies 10 procent. Temperatury sobie poprawiasz i pobór bardziej niż fpsy. Możesz wtedy niżej ustawić wentyle itd
Doamdor 134 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada (edytowane) Shadow of the Tomb Raider Stock PBO -30 Spadek o 11C i 17W mniej. Na 7800X3D przy PBO -30 miałem 84C, a na 9800X3D przy PBO -30 jest 58,4C, ponad 25C mniej. Edytowane 8 Listopada przez Doamdor 4 2
sniper76 45 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Machnąć eCLK 103,45 MHz = 5.4GHz - wpadnie procek to przetestuję
PiPoLiNiO 246 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada (edytowane) Powiem tak... O K**WA! Edytowane 9 Listopada przez Kelam Gwiazdkuj twarde bluzgi. 5 2
NoviAMG 22 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada @Doamdor Moje clc już polubiło 9800x3d xd. Co do sotr, też tam jak się spialem to na 7800x3d wykręcałem okolice 430fps. Tylko na niskich, 4070tis nie pokaże realnego fps na wysokich
Umpero 135 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 21 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Musisz mieć Asus. Gigabyte też miał swój odpowiednik na Intel. Nie wiem jak na AMD. Jak się nazywa ta funkcja u Asusa? Rozwiniesz skrót PB?
Fenrir_14 57 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada @Umpero Chodzi Ci pewnie o SP. Silicon Prediction - czyli najprościej mówiąc potencjał krzemu, im wyższy tym lepszy. 1
Ali 57 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada na olxie widze juz wystawiaja 9800 +200zl przyznac sie, ktory w flippera sie bawi
RTX5090 56 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 34 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Powiem tak... Teraz testy 4k full detale ... I koniec entuzjazmu 2
PiPoLiNiO 246 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 3 minuty temu, RTX5090 napisał(a): I koniec entuzjazmu Nie znudziło Ci się? 1
Doamdor 134 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Sprawdziłem OC, 5,6GHz poza możliwościami mojego procesora, tak samo 5,5GHz. Przy +200MHz PBO
lysyn 7 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada (edytowane) Mam 95,5 stopni w CB R23? Multicore. Tak może być? Edytowane 8 Listopada przez lysyn 1
RTX5090 56 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Nie znudziło Ci się? Daję propozycję testów. Chyba że od dziś gracie w 720p LOW detale 1 1
PiPoLiNiO 246 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 1 minutę temu, RTX5090 napisał(a): 720p LOW Czy tak, czy w 12K. I tak Intel przegrywa.
Zachy 93 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Liczylem, ze pierwszy przyjdzie z x-kom, a tu Komputronik mnie zaskoczyl. 1
RTX5090 56 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): I tak Intel przegrywa. Potwierdzam Testy 4K 1
lysyn 7 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Temperatury w czasie pracy Cinebench R23 (Multocore) 1
Tornado3 21 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 4 minuty temu, RTX5090 napisał(a): Potwierdzam niby na limicie GPU, ale wyniki niewygodne dla niektórych
Pitt_34 102 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 15 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Nie znudziło Ci się? Fanatyk do końca zostanie fanatykiem, nic i nikt tego nie zmieni.
PiPoLiNiO 246 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Lipa, że nie działa odczyt temperatury i mocy. Bawić się z HWInfo to bezsensu robota. Więc chyba zostaje tylko FPS zrobić. 2
RTX5090 56 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Podniecanie się 15 % lepszym wynikiem w 720p Ultra Low, ale w normalnej rozgrywce 4K praktycznie 0 %. Rozumiem jakby w 4K byłby skok 30 %, ale zero ? No chyba że teraz moda na granie 720p Ultra mega LOW 1
Fenrir_14 57 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 4K imho powinno być testowane pod kątem 1% low i 0.1% low i dopiero wtedy skorelowane z framerate. Te 5-8 fps w średnim nie mają większego znaczenia jeśli low dołuje i dropi nisko. 1
Rekomendowane odpowiedzi