Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Strasznie głupie są takie teksty. Ile gier skończyłeś w tym roku? Ja 45. I bawię się dalej cinebench. 

Tu nie ma nic głupiego, każdy robi to, co lubi.

Opublikowano
4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Jak by nie gierki to bym przez kręgosłup dawno wąchał kwiaty od spodu. Więc dzięki za radę.

Sorry, zapomniałem ze ty jesteś do wyra przykuty czy jakoś tak. No to teraz ma więcej sensu. :)

Jak się tak zastanawiam to nie wiem, czy ja tyle gier skończyłem ogólnie w życiu :E

Mało jest ambitnych i ciekawych gier, które by zasługiwały na mój czas.

Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Sorry, zapomniałem

Spoko. No dlatego w tym roku idę na rekord który zostanie do końca życia i nigdy nawet nie pomyśle aby go poprawić :D Te 50 to też pewnie gdzieś tyle co przez całe wcześniejsze życie :D + do tego 200h w ea fc 25 w 1.5 miesiaca :D

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@Kadajo 45. Cel na ten rok 50. 

@maxmaster027  -25 CO VSOC 1.13V +100 scalar x3, 1080p najniższa jakość

Zrzutekranu2024-11-12154155.thumb.png.42d8402d26d0232e3a76ab8d19405860.png

No to ładny FPS, min 353 widac roznice. Moj działa na 5150mhz all core (bclk 102) scalar 10x dlatego taki wynki 438, normalnie to by bylo okolo 420.  Pewnie w CS2 Go jakbys puscil benchmarka byloby ponad 900FPS a przy oc na 5.6ghz moze nawet z 1000fps :) widac proc wybitnie dobry

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano

No to 9800X3D już do mnie jedzie... żebym tylko miał czas zabrać się za testy przed weekendem ;)

Do mojej płyty jedyny bios, który wspomina 9800X3D to wersja beta.

image.thumb.png.5a73d235f438f35f4b534ee0b1728931.png

Instalować to bez obaw?

Do tej pory używałem tej wersji:
image.thumb.png.0b532e9592ebbd459eb7c5e370cd3d13.png

Biosy

Opublikowano
1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Jak się tak zastanawiam to nie wiem, czy ja tyle gier skończyłem ogólnie w życiu :E

Mało jest ambitnych i ciekawych gier, które by zasługiwały na mój czas.

Też tylu nie ogarnąłem chyba w całym życiu :E Właśnie też to jest powodem tego, że uznałem iż obecny sprzęt jeszcze rok przynajmniej posłuży bez zmian.

• Upvote 1
Opublikowano

Ciekawi mnie czy to ktoś z forum przytulił ode mnie 9800X3D :D  Dodałem sobie aż 100zł względem faktury za fatygę i już źle sie czułem z wkraczaniem na terytorium skalperstwa i w ciągu kilkunastu minut ktoś kupił i zanim zdążyłem ściągnąć ogłoszenie kilka osób dobijało się o przesyłke.

Myślałem, że ludzie są troche mądrzejsi i te za 3000zł wzwyż nie schodzą jak za 2 tyg ma być nowa pewnie większa dostawa a one sie mimo takiej ceny ładnie sprzedają, możecie zobaczyć jak opcja przesyłki olx z nich znika bo ktoś wpłacił już. Nic tylko być skalperem jak nawet bez botów i z kilkoma kontami tylko na tej premierze można było zarobić tyle siana

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, wrobel_krk napisał(a):

Przeglądam parametry i chyba Twoja płyta źle odczytuje temperaturę Hotspota, bo jakim cudem jest chłodniejszy od obudowy procesora i rdzeni?

Przejrzałem wszystko swoje zrzuty z HWinfo z 7800X3D i obecnego 9800X3D i ZAWSZE Hotspot jest cieplejszy :woot:

pCT7uNl.png

Edytowane przez PaVLo
Opublikowano

Jako-taka opcja jest w Proshopie.
2599zł z przewidywaną dostawą pod koniec listopada, płatne z góry:
https://www.proshop.pl/Procesor/AMD-Ryzen-7-9800X3D-Procesor-8-rdzeni-47-GHz-AMD-AM5-AMD-Boxed-bez-chlodzenia/3310690
Patrząc jak sklepy windują ceny z niedostępnym asortymentem, jak pójdzie druga fala dostaw ceny mogą wydrzeć z butów... więc dla kogoś może ta opcja być sensowna paradoksalnie.

Opublikowano
4 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

ja 45 w 2023... w tym tez nie lepiej.. a w wishlist mam 181 tytułów... 

Ha, a myślałem, że tylko ja jestem jakiś dziwny bo mam listę tak długą, że nawet nie wiem ile jest tytułów. Strzelam, że ponad 150.

• Upvote 1
Opublikowano

moja lista też coś koło 200+

i tak będzie się ciągnąć do końca życia, bo nie ma tyle czasu żeby to nadrobić [:

@PiPoLiNiOwidzę ze masz te same ramy co ja, duża różnica względem EXPO to co wykręciłeś? bo mnie się jakoś nie chce bawić w nastawy, a coś czuje że to tylko sztuka dla sztuki (1-2FPSy ;O)

• Upvote 1