maxmaster027 53 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) 43 minuty temu, Joloxx9 napisał(a): Dasz sobie lape obiciac? Nie takich asow widzialem, zreszta, to wyglada teraz w taki sposob, mogl nie zauwazyc, wlozyl proca pociagnal za wajche i wtedy procek uszkodzil socket, a w dodatku pozostal zle docisniety. Dawno temu przez przypadek, procesor zesliznal mi sie z rak, i wpadl na socket, na hasswelu. Pamietam ze ogladalem procka zdziwiony ze nie ma pinow i ze sa na plycie. Ze 100 pinow musialem prostowac cyrklem. Ale je wyprostowalem perfect i normalnie wszystko hulalo. Edytowane 12 godzin temu przez maxmaster027
Krzysiak 177 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu @Zachyczęste przypadki gdy robiłem kilkanaście lat temu w serwisie przy sklepie sprzedającym kompy
galakty 128 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 40 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Boże jak ja tego nie nawidziłem... W AMD zazwyczaj wyciągałem procka razem z chłodzeniem Jak się ma dwie lewe ręce... Albo stosujesz pastę w postaci kleju XD
5hogun 15 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu https://quasarzone.com/bbs/qn_hardware/views/1751432?cpage=1&commid=1751444' Kolejny Tomahawk. 1 1
PiPoLiNiO 235 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Coś im w MSI nie pykło... Coś 1
Pitt_34 76 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Widać po obudowie socketu jak to było składane
5hogun 15 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Szkoda, że to nie Asusy. Po Asusie się lepiej ciśnie.
RTX5090 48 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu No to procki aż palą się że wstydu ... 1
PiPoLiNiO 235 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 6 minut temu, RTX5090 napisał(a): No to procki aż palą się że wstydu ... Najważniejsze, że wszystkim działa Intel co nie? 😎 1
5hogun 15 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Z winy wadliwego socketu pali się procesor AMD = wina AMD. Z winy wadliwego socketu pali się procesor Intel = wina MSI. Proste. 1 3
Pitt_34 76 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Przepaliły się to komuś zwoje od niebieskości
Joloxx9 106 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, maxmaster027 napisał(a): Dawno temu przez przypadek, procesor zesliznal mi sie z rak, i wpadl na socket, na hasswelu. Pamietam ze ogladalem procka zdziwiony ze nie ma pinow i ze sa na plycie. Ze 100 pinow musialem prostowac cyrklem. Ale je wyprostowalem perfect i normalnie wszystko hulalo. Ja na poprzedniej z690 wymieciagalem proca 4-5 razy i zobaczylem w koncu, ze 3 piny sa krzywe. 10 min zabwy z igla i latarka wystarczyly 31 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Najważniejsze, że wszystkim działa Intel co nie? 😎 Swoja droga, ciekawy jestem ile razy BSOD mialem od niestabilnosci a ile od wadliwego biosu, teraz nie mam sily i checi by znowu robic jakis wielki UV i sprawdzac to. Edytowane 10 godzin temu przez Joloxx9
RTX5090 48 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu I kup tu procesor, jak one się palą że wstydu ...
maxmaster027 53 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 1 minutę temu, Joloxx9 napisał(a): Ja napoprzedniej z690 wymieciagalem proca 4-5 razy i zobaczylem w koncu, ze 3 piny sa krzywe. 10 min zabwy z igla i latarka wystarczyly Ale ta niepewnosc przy wlaczaniu PC zawsze jest
leven 16 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Wygląda na niepoprawnie wykonany socket. Procesora nie da się odwrotnie zamontować, bo są duże boczne wypustki, ale te przygniecione skrawki plastiku pokazują, że socket jest niedopasowany do kształtu procesora. Pewnie procesor nie dociskał do pinów jak należy i prąd wypalił materiał. No i użytkownik stratny, bo takich reklamacji sklep nie przyjmie 1
Pitt_34 76 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) 3 minuty temu, leven napisał(a): Jak widzisz mamy na forum przypadki zaćmienia, ślepoty i tego nie widzą Edytowane 11 godzin temu przez Pitt_34
RTX5090 48 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu A widział ktoś spalony w ten sposób niebieski procesor ?
Pitt_34 76 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu A widzisz wykonanie socketu ? nie, nie widzisz i nie zobaczysz bo masz niebieskie klapki na oczach.
Gret 59 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 45 minut temu, 5hogun napisał(a): https://quasarzone.com/bbs/qn_hardware/views/1751432?cpage=1&commid=1751444' Kolejny Tomahawk. X870?
PiPoLiNiO 235 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 3 minuty temu, Pitt_34 napisał(a): masz niebieskie klapki na oczach. Daj mu spokój. Smutno mu w dziale Intel, bo nikt tego nie kupuje już, więc trzeba go ugościć 2
wkamil73 9 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 4 minuty temu, Pitt_34 napisał(a): A widzisz wykonanie socketu ? nie, nie widzisz i nie zobaczysz bo masz niebieskie klapki na oczach. Dajcie mu nacieszyć się chwilą 1
Pitt_34 76 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Tylko nie mów, że w Intelu, bo zaraz dostaniesz kontrę od niebieskiego, że się nie da
krukkpl 11 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 9 minut temu, RTX5090 napisał(a): A widział ktoś spalony w ten sposób niebieski procesor ? Intele są prostokątne, żeby nawet niemowlak sobie poradził. Coś na poziomie:
Rekomendowane odpowiedzi