wallec 1 259 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 3 godziny temu, bourne2008 napisał(a): Palą się masowo ? Gdzie? Może Wallec ci wszedł za mocno 2 godziny temu, Lameismyname napisał(a): W Choroszczy pewnie awaria internetu bo jakoś nie ma aktywności na forum wspomnianego kolegi Ja tu nawet nie zaglądam, sami o mnie piszecie;)
lukadd 3 384 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 11 minut temu, wallec napisał(a): No i widzisz jak kłamiesz? No to masz teraz like'a, rozgryzłeś moje niecne zamiary
SylwesterI. 992 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Godzinę temu, Phoenix. napisał(a): Twoim tokiem rozumowania to rownie dobrze mozna nic nie kupowac i nie uzywac komputera, jak tego nie rozumiesz to nie zrozumiesz Chyba nie dotarło do ciebie, że oc obecnych cepów NIC nie daje 1
Phoenix. 5 623 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Tylko mnie utwierdziles w tym co napisalem wczesniej i na tym poprzestanmy 1
wallec 1 259 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia UP - brakowało mi tego stylu, autentycznie. Jeszcze kilka dni, trochę plusów i EGO pozwoli na pisanie takich postów: 1. Problem z kompem na AMD 2. Pan najmądrzejszy i z bylekim niegada -> wyzywanko ludzi od przydupasów wallca (oczywiście nawet bez warna / 24h bana ale plusik wpada ) 3. Odpisuje normalnie OP'owi 4. Komp naprawiony Fajnie tu macie w czerwonym. 1 1
SylwesterI. 992 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Niestety, ale pomiędzy 9800 a 9850 w grach różnicy nie uwidzisz, ale rozumiem, że przesiadka z 7800x3d coś daje, mi bardziej chodziło o oc przez elck
MarcoSimone 1 069 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia @SylwesterI. Zakup 9850X3D w przypadku 7800X3D jakiś tam sens ma. W przypadku posiadania 9800X3D to tylko dla zabawy, jak ktoś nie liczy każdej złotówki. To samo z moją płytą i eLCK. Dla zabawy, dodaatkowego slotu nvme bo mam już 3 dyski, pod zabawę Zen6. Finansowo to się nie spina, ale nie oto tu chodzi. Grzebanie w PC to moje hobby. Gram na nim niewiele, testowo. Cóż, każdy ma jakieś swoje pierdololo 2
Phoenix. 5 623 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 53 minuty temu, wallec napisał(a): 1. Problem z kompem na AMD Ale pisanie ze soba sie nie liczy 1 3
Hard Reset 167 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, wallec napisał(a): W czerwonym świecie pomagacie sobie na tysiące postów robiąc z ludzi idiotów pisząc, że "u mnie działa" i nikomu nie pomagacie panie generatorze obrazków. Ok, szkoda pisać setny raz tego samego. Lepiej wrócić do plusowania pheonixa bo ma trochę mhz więcej niż reszta... To są specjaliści premium, poklepywacze się po plecach na wzajem, który oprócz wstawiania wątpliwej jakości komentarzy, braku kultury, nic mądrego to dyskusji nie wnoszą . Także się nie przejmuj. 😉 Czytałem ostanio że nawet w temacie Ryzena pomogłeś chłopakowi , gdzie ci wszyscy specjaliści od amd ?😅 Aaaa... są zajęci flekoswaniem się nowymi cpu i mobasami w 1440p 😉. @MarcoSimone akurat taki npc jak ty, nie musi się nade mną litować ,nic mądrego i wartosciwego swoimi komentarzami jeszce nie wniosłeś. Formu jest do dyskutowania i wyrażania różnych opini, lecz niektórzy zaniżają poziom takowej. 😉 Edytowane 31 Stycznia przez Hard Reset
Doamdor 2 472 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 10 minut temu, Hard Reset napisał(a): To są specjaliści premium, poklepywacze się po plecach na wzajem, który oprócz wstawiania wątpliwej jakości komentarzy, braku kultury, nic mądrego to dyskusji nie wnoszą . Także się nie przejmuj. 😉 Czytałem ostanio że nawet w temacie Ryzena pomogłeś chłopakowi , gdzie ci wszyscy specjaliści od amd ?😅 Aaaa... są zajęci flekoswaniem się nowymi cpu i mobasami w 1440p 😉. @MarcoSimone akurat taki npc jak ty, nie musi się nade mną litować ,nic mądrego i wartosciwego swoimi komentarzami jeszce nie wniosłeś. Formu jest do dyskutowania i wyrażania różnych opini, lecz niektórzy zaniżają poziom takowej. 😉 1 3
lukadd 3 384 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Ktoś teraz powinien wkleić krzywą mordę na potwierdzenie tej całej wallcowatości Nie da się z tego nie śmiać, no nie da się Edytowane 31 Stycznia przez lukadd 1 1
maxmaster027 1 133 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Godzinę temu, SylwesterI. napisał(a): Niestety, ale pomiędzy 9800 a 9850 w grach różnicy nie uwidzisz, ale rozumiem, że przesiadka z 7800x3d coś daje, mi bardziej chodziło o oc przez elck Nie wiem, ciekawe ile ma Phoenix (9850X3D) np w tombraiderze w 720p ustawienia High z TAA. Zastanawia mnie czy mialby wiecej czy mniej niz ja.
MarcoSimone 1 069 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia @Hard Reset troll uczy do czego jest forum. A to dobre 1 4
SylwesterI. 992 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 25 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Nie wiem, ciekawe ile ma Phoenix (9850X3D) np w tombraiderze w 720p ustawienia High z TAA. Zastanawia mnie czy mialby wiecej czy mniej niz ja. w TR w 720p, a to ktoś gra w takich rozdzielczościach jeszcze ?
Pitt_34 430 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Tak sobie czytam i czytam od kilku stron i doszedłem do wniosku, że tutaj co niektórzy zaliczają niezły odlot 1
tomcug 3 213 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 13 minut temu, SylwesterI. napisał(a): w TR w 720p, a to ktoś gra w takich rozdzielczościach jeszcze ? A jakie to ma znaczenie? Rozdzielczość jest ustawiona nisko, żeby na pewno nie było wąskiego gardła ze strony GPU i dzięki temu nie ma znaczenia, czy ktoś odpala bencha na RTX 5090, czy na RTX 5070, na danym CPU wynik wyjdzie taki sam, bo tylko CPU ma w takim teście znaczenie. 4
maxmaster027 1 133 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 7 minut temu, tomcug napisał(a): Rozdzielczość jest ustawiona nisko, żeby na pewno nie było wąskiego gardła ze strony GPU Tutaj chyba 5090 jest poczebny ale nizej sie nie da zejsc to taka ostatnia rozdzialka, która jestl legitna. Poza tym np DLSS 4.5 Ultra Performance w 4k ciagnie wlasnie z 720p wiec jako tako sens testowania tej rozdzielczosci jest.
tomcug 3 213 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 12 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Tutaj chyba 5090 jest poczebny Jakie masz użycie GPU w tym bęcmarku na 5080?
maxmaster027 1 133 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Zależy od sceny, w ostatniej scenie nie ma bottlenecka, głównie jest w paru miejscach jak jest b.wysoki FPS z tąd wlasnie 7%, zaraz rzuce 720p jeszcze raz to Ci napisze w ktorej scenie jest bottleneck. Dla przykładu odpaliłem DLSS 4.5M w 2560x1440, w trybie performance to ta ostatnia scena z tym marketem tubylcow jest identyczny FPS czy 720p czy DLSS 1440p P. Ogółem Generalnie to jest mniej FPS, ale w niektorych scenach gdzie wlasnie na procku mocno bazuje to jest identycznie, ciekawi mnie jakby to wygladalo na L i 4k w UP. PS. W pierwszej scenie na moment mniej wiecej po połowie wchodzi na 86% przy czym i tak nie bierze wiecej jak 215W przez ten moment. Potem w drugiej scenie (jungla) na moment wchodzi na 82-84% przy przybliżeniu do Lary, I tak jest okolo 200W, Wiekszosc bencha to jest pomiedzy 40-60% uzycia GPU i jakies 135-170W. (720p TAA)
ju-rek 588 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 32 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): Tutaj chyba 5090 jest poczebny Bo to się robi tak, pan 1
maxmaster027 1 133 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Jurek, ale pomiedzy High a low to jednak roznica, Jakbym mial giercowac np. w 4k na monitorku 360Hz wym to bym mogl uzyc ustawien High DLSS L UP, i cieszyc sie mega plynnoscia. O to chodzi z najnizszymi to nawet L nie da rady ( w sensie Z pustego i Salomon nie naleje.) ( juz nie chcialem dawac tego drugiego sformułowanie W zasadzie to jest lowest
ju-rek 588 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Jak dasz ustawienia "High" to normalne, że włączy się do tego grafika. Dlatego masz te % w GPU Bound. Gdzieś widziałem, że nawet z 520p ten nowy DLSS zrobi w miarę obraz. Na wysokich u mnie już 15% Edytowane 31 Stycznia przez ju-rek
Phoenix. 5 623 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Gdyby kogos interesowalo to PBO +200 na 9850xd nie dziala, tzn po wlaczeniu zero zmian Krzem wyzylowany pod korek jest. 2
tomcug 3 213 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia @Pentium D Weź Ty się kontroluj imbecylu. Kolejny taki post i masz Bieszczady. 2
maxmaster027 1 133 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 29 minut temu, ju-rek napisał(a): Jak dasz ustawienia "High" to normalne, że włączy się do tego grafika. Dlatego masz te % w GPU Bound. Gdzieś widziałem, że nawet z 520p ten nowy DLSS zrobi w miarę obraz. Na wysokich u mnie już 15% No ale dalej widać, że proc mocny i pokazuje sporą przewage taktowanie. Ja puscilem ten nowy preset L w 4k, 310.5.3 Obciążenie jednak jest. 99%
Rekomendowane odpowiedzi