Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Spychcio napisał(a):

Ja biorę 5070Ti, idealna karta na przeczekanie do serii 6000.

Wersja już upatrzona czy czekasz na testy?

U mnie wychodzi na to, że plan A - 5070Ti i zakup dwóch modeli na premierę, po czym zostawienie jednego. To mi spokojnie starczy na 3 lata, dodatkowo poeksperymentuję z 4K i tymi "cudownymi" ficzerami od zielonych.

Opublikowano
8 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

A z tych, co czekają na 50x0 - ktoś z Was w ogóle gra aktualnie w jakieś gry, czy tylko liczby w głowie aktualnie?

No wiadomo, że trzeba będzie dać karcie wycisk. Herosy 3 i Dawn of War wjadą na dzień dobry. A potem docisk w Skyrimie. Nie ma miękkiej gry.

Opublikowano
4 minuty temu, Vulc napisał(a):

Wersja już upatrzona czy czekasz na testy?

U mnie wychodzi na to, że plan A - 5070Ti i zakup dwóch modeli na premierę, po czym zostawienie jednego. To mi spokojnie starczy na 3 lata, dodatkowo poeksperymentuję z 4K i tymi "cudownymi" ficzerami od zielonych.

ROG STRIX, bardzo mi się podoba:) a w prawilnej serii 6000 biorę 6080. Oby tylko była na starcie z 24GB:D

Opublikowano
2 minuty temu, Spychcio napisał(a):

To ROG STRIX dla Ciebie.:rotfl:

ROG Strix ma posrane ceny, a tak w każdym razie było przy 4000 i się nic nie zapowiada aby miało być inaczej. Jak brać strixa, to równie dobrze można kupić coś tańszego blok i zawodować. Chociaż mi zabawy w wodowanie GPU przeszły kilka lat temu. Da się kupić cichą wersję bez dopłacania worka pieniędzy.

Teraz mam Palita 4070 Ti i to tą wczesną wersję, a więc mi to startuje od 1000 rpm. Nie wiem co oni powalili później, że chyba od 1450 rpm startowały karty.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

U mnie w 4k to było już na styku fajnej płynności. Ale Indiana w dżungli pozamiatał sprzętem. Tu z generatorem bywało pod 40 fps :(

Czekaj czekaj, miałeś 40fps z 4090 i FG? Od dawna mam twórców gier za pokraki, ale... serio?

A black myth wukonga miałem na 1440p FG RT MAX/MID na zmiane od lokacji + przedostatnie ustawienia 75 fps +/-, a ja chciałbym wszędzie odhaczać na boczek.. XD

Edytowane przez Tester Wrażeń
Opublikowano
21 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

A z tych, co czekają na 50x0 - ktoś z Was w ogóle gra aktualnie w jakieś gry, czy tylko liczby w głowie aktualnie? Ja pykam w God of War Ragnarok, a wyczekuje KCD2 i Monster Huntera jak diabli

W sumie to z singli to już wiele nie odpalam i bardziej czekam, ale za miesiąc lecimy z grubej rury z Cyberpunkiem, Last of Us, Spiderman, Ghost of Tsushima :)

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Ahh cyberek, przeszedłem go w tydzień, zaczynając w dniu premiery - na gtx 1060 6GB :D -

Pomyśl sobie że ja będę przechodził go 1 raz z tymi wszystkimi patchami i dodatkami i to na oledziku jak kupię razem z nowym GPU :Up_to_s:

i Wieśka 3 NG z modami :faja:

:wariat:

Edytowane przez Brolly
  • Like 2
Opublikowano
Teraz, Brolly napisał(a):

Pomyśl sobie że ja będę przechodził go 1 raz z tymi wszystkimi patchami i dodatkami i to na oledziku jak kupię razem z nowym GPU :Up_to_s:

:wariat:

No posrasz pory po same zawory :D Ja nawet na drugim podejściu już w PT/MAX miałem szczene wywaloną, a mówią, że 1 wrażenie najważniejsze. Ja nie wiem jak Wy takie gierki potraficie tak długo przetrzymać bez grania

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Spychcio napisał(a):

5070 =4090:faja:

:hihot:

Przecież każdy wie, że to nie możliwe... No gdzieś tam po włączeniu tych wszystkich generatorów ilość klatek może być zbliżona do 4090 jednak sumaryczna wydajność będzie dużo dużo niżej. Chodzi mi typowo o odniesienie do 4070ti - ile teraz warto dać za taką używaną?

Opublikowano
Teraz, cruzier napisał(a):

Przecież każdy wie, że to nie możliwe... No gdzieś tam po włączeniu tych wszystkich generatorów ilość klatek może być zbliżona do 4090 jednak sumaryczna wydajność będzie dużo dużo niżej. Chodzi mi typowo o odniesienie do 4070ti - ile teraz warto dać za taką używaną?

Jak już 4070Ti to tylko w wersji Super bo ma 16GB.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Po ukonczeniu Stalkera zabieram sie za Indiane, ale to juz bedzie wtedy gdy wejdzie nowszy DLSS i FG. Ciekawe czy bedzie lepiej. W ktorym miejscu te 40fps bylo? To byly chwilowe spadki czy tak przez dluzszy czas? Jak sprawdzalem w tej dzungli na poczatku gry to pod 80fps podchodzilo z FG. Wymaksowana w 4K z PT.

Edytowane przez DżonyBi