Art385 339 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 2 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a): Pisze do x-kom, nie jestem w stanie zadać pytania nvidii bo jakieś konto potrzebne, gdzie nigdzie nie widzę możliwości rejestracji. Ktoś coś by jeszcze dopytał? Czy puścić jak jest? No weź tak nie rób, bo jeszcze się będzie dało kupić a Ja nie mam zbyt silnej woli. 2
King Arthas 97 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 5 minut temu, Doamdor napisał(a): Włosy na OFF są gładsze i ładniejsze Czyli upudrowane i wylizane Ja tam wolę naturalne.
galakty 3 305 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia (edytowane) 12 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): A ja mam 4k i widzę. Więc co to za argumentacja. Nie mam ekranu 8k to technika do wywalenia. BO JA NIE MAM Wyrosłem z podniecania się małym elementem całości obrazu. Wow, super realistyczne włosy! I co z tego? Liczy się plastyka całego obrazu, czy jest zgodna, przyjemna w odbiorze. Większość gier leży pod tym kątem, taki CP2077 w podstawce jest bardzo nierówny, czasami sztuczny i płaski. Dopiero dodatek wygląda dobrze. 90% gier to wydmuszki i kotlety, żadne RTX HAIR czy TEETH tutaj nie pomoże, ale spoko, radujmy się.... 600W i x4 klatki żeby mieć super włosy. Edytowane 9 Stycznia przez galakty
P.Wiśnia 129 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 6 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Pisze do x-kom, nie jestem w stanie zadać pytania nvidii bo jakieś konto potrzebne, gdzie nigdzie nie widzę możliwości rejestracji. Ktoś coś by jeszcze dopytał? Czy puścić jak jest? Już teraz mogę ci powiedzieć że tak nie zrobią. Mniej sprzedanych sztuk = mniejszy zarobek.
Doamdor 1 778 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 3 minuty temu, Send1N napisał(a): Nie twierdze że tak robię po prostu nie wiem ile tam stron wcześniej pisałeś (bo tu przybywa 5 na sekundę) że istnieją karty w których cewki nie wytwarzają kompletnie żadnego dźwięku nawet cichutkiego, ja się z tym nie zgadzam i to wszystko Fakt to jest temat do wrzucania memów nie powinienem tutaj pisać o częściach związanych z kartą dobrze że mi przypomniałeś 1
DżonyBi 1 966 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia (edytowane) Ja wiem, ze jak dluzej posiedze w tym watku to kupie 5090 choc srednio mi potrzebna teraz. Kupuje te zabwki jedna po drugiej, a z polowy nie korzystam. Ostatnio wleciala Yamaha z salonu i zamierzam ostro jezdzic na wiosne. Ciekawe.. Edytowane 9 Stycznia przez DżonyBi 1
Voodoo2 958 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 9 minut temu, Send1N napisał(a): istnieją karty w których cewki nie wytwarzają kompletnie żadnego dźwięku nawet cichutkiego, ja się z tym nie zgadzam i to wszystko Som, som, bezdźwięczne. Wystarczy zanurzyć kartę w wodzie i podłączyć przed wyschnięciem 1
King Arthas 97 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Znając życie w Polsce będzie kart kilkanaście sztuk, potem, w dziwnym zbiegu okoliczności nagle się pojawią z mega przebitką
Doamdor 1 778 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 2 minuty temu, King Arthas napisał(a): Czyli upudrowane i wylizane Ja tam wolę naturalne. Popatrz na krawędzie włosów, przy ON są nienaturalnie poszarpane.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Zaje*iście, pracuje w biurze sprzedającym internet/tv i właśnie wywaliło mi oba internety dostępne w biurze 😆 A wracając do tematu: 7 minut temu, P.Wiśnia napisał(a): Już teraz mogę ci powiedzieć że tak nie zrobią. Mniej sprzedanych sztuk = mniejszy zarobek. Karty pewnie i tak się sprzedadzą, tylko zamiast w minute to w dzień 😆
Kris194 4 714 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 13 minut temu, Art385 napisał(a): No weź tak nie rób, bo jeszcze się będzie dało kupić a Ja nie mam zbyt silnej woli.
Art385 339 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 9 minut temu, DżonyBi napisał(a): Ja wiem, ze jak dluzej posiedze w tym watku to kupie 5090 choc srednio mi potrzebna teraz. Kupuje te zabwki jedna po drugiej, a z polowy nie korzystam. Ostatnio wleciala Yamaha z salonu i zamierzam ostro jezdzic na wiosne. Ciekawe.. Wsiądziesz sobie na Yamaszkę a 5090 włożysz sobie do plecaka i w drogę. Zawsze da się znaleźć jakiś pretekst aby kupić jakiś kolejny średnio potrzebny szpej
P.Wiśnia 129 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia (edytowane) Ciekawostka: MSI się wyłamało i zastosowało droższy typ cewek który praktycznie nie imituje dźwięku. Ale niestety najprawdopodobniej tylko w seriach high-end suprim oraz vanguard. Edytowane 9 Stycznia przez P.Wiśnia 2 1
maxmaster027 875 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 45 minut temu, muszka napisał(a): Sam na to wpadłeś, czy skopiowales? Bo to jest no genialne jeśli chodzi o analogie
Element Wojny 4 775 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 21 minut temu, P.Wiśnia napisał(a): Ciekawostka: MSI się wyłamało i zastosowało droższy typ cewek który praktycznie nie imituje dźwięku. Ale niestety najprawdopodobniej tylko w seriach high-end suprim oraz vanguard. Gdybys byl w stanie potwierdzic, w ktorych wersjach to dokladnie bedzie zastosowane, bylbym zobowiazany. Od wczoraj tyle sie tutaj naczytalem o tych cewkach, ze jeszcze karty nie kupilem, a juz slysze jak bucza 1
skypan 1 752 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Czepiacie się tych cewek. To nie jest wada. To nasza cecha
VRman 2 634 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a): Jak Wy nie widzicie różnicy w tych włosach, które teraz wyglądaja niemal jak prawdziwe, to ja nie wiem co Wy robicie na tym forum i w tym temacie Ja jakąś widzę. Tylko że mi tak zależy na ładniejszych włosach w grach jak na symulacji naprężenia gumek w gaciach dla postaci w grach RPG. No bez przesady, żeby się jarać taką pierdołą. Może kobiety mają prawo, bo wygląd, ciuszki i fryzury to ich żywioł. Ale gracze? Przy różnicy której prawie nie ma? 56 minut temu, dawidoxx napisał(a): ale co z tego jak reszta w silnikach gier leży.. np oczy, mimika twarzy Dokładnie tak. Co po supergrafice, jak postacie (całe, nie twarze) w grach z 2001 potrafią mieć lepszą i przyjemniejszą dla oka animację, a najpiękniejsze gry psują imersję bo jakiś pterodaktyl lata tak, że po sekundzie nie widzę tam Pterodaktyla, a drucik - "animation path" po którym przesuwa się nieudolnie obracany obiekt. W Indiana Jones nawet na 4080 trzeba dla pięknego oświetlenia wyłączyć ruchy roślinności, bo karta nie wyrabia przy PT, co zabija połowę imersji mocniej niż brak włączonego PT. Wracając do nieudolnych animacji. Czekam aż AI pomoże, bo w połowie gier animatorów powinno się za efekty ich pracy wywalić z roboty. Albo ich szefów, którzy nie dali im wystarczająco dużo czasu. W każdym razie tych co są za to odpowiedzialni. A może po prostu dobrą animację potrafi zrobić 1% animatorów i porównuję do pracy geniuszy. Po przeczytaniu 700 stron książki o podstawach animacji da się zrozumieć, że to nie jest łatwy zawód i nie trzeba mi pisać "to zrób to lepiej". Tylko jeśli na grę jest 300 baniek dolarów, to chyba powinno się zainwestować w dobrych fachowców, a nie psuć ludziom zabawę biegiem z kijem od szczotki we wiadomo czym. Najbardziej w grach indie to razi. Fajna grafika, nawet potencjalnie fajna gierka, ale animacje jak z gierek na przeglądarkę z lat 2000-2005. Może jak AI zacznie z tym pomagać to się poprawi i to będzie dużo ważniejsze z punktu widzenia graczy, niż jakieś tam bardziej naturalne włosy pod pachami. I chodzi mi tu teraz tak o animacje twarzy, gdzie rewolucja już puka do drzwi ("i bardzo ... dobrze") jak i właśnie animacje postaci i obiektów w grze. Wszystkiego. PS. Jest kilkadziesiąt stron tego wątku dziennie. Czytam może 5%. Skąd na reddicie wątek pytający o 200-300$ droższe niereferenty 5xxx? Coś się pojawiło w sklepach czy jak? Jak to tyczy 5090 to luz, ale jak 5080 to porażka. Albo może autor wątka to idiota, który zobaczył placeholdery? Edytowane 9 Stycznia przez VRman 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Nie ma zadnych cen kart AiB serii 50XX, na to duzo za wczesnie, ktokolwiek stworzyl taki watek podaje ceny z dupy i jest idiota. 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a): 150-200$ to raczej pewne w kwestii niereferentów. Nie wiem co Cię tak dziwi. Zotac, Palit, Gainward beda na poziomie albo blisko poziomu MSRP, podstawowe Asusy PNY Inno3D, MSI i Gigabyte Gamingi nieco drozej, a Suprimy Strixy TUFy itd wiadomo ze beda najdrozsze.
Gość Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 14 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Sam na to wpadłeś, czy skopiowales? Bo to jest no genialne jeśli chodzi o analogie Skopiowane, ale ładnie pasuje do dyskusji o fake klatach
ODIN85 3 500 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 57 minut temu, cichy45 napisał(a): Dajesz jak jest, zobaczymy co napiszą. Dalej wystawiają coś czego nie mają?
Ravenik 29 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 39 minut temu, P.Wiśnia napisał(a): Ciekawostka: MSI się wyłamało i zastosowało droższy typ cewek który praktycznie nie imituje dźwięku. Ale niestety najprawdopodobniej tylko w seriach high-end suprim oraz vanguard. Wydaje się że w 5090 Gaming Trio OC też dadzą te cewki: tutaj też jest ten slajd z HCI CHOKE: https://www.msi.com/Graphics-Card/GeForce-RTX-5090-32G-GAMING-TRIO-OC
ODIN85 3 500 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia (edytowane) W 5080 brak. Edytowane 9 Stycznia przez ODIN85
Ogider 103 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia @KadajoDaj może na pierwszy post bo zginie w tym spa.... merytoryce 1
Rekomendowane odpowiedzi