RTX4090 358 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia No - ile trzeba było czekać ! 3Dmarki (szczególnie RT) mega wzrost (jak na tak małe zmiany). Na rynku zrobi się jeszcze większa dysproporcja wydajności. Przepaść miedzy 5090 a 5080 będzie olbrzymia. Dodatkowo TOP AMD będzie jeszcze dalej w testach.
Kadajo 7 418 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Teraz, Element Wojny napisał(a): Dlaczego chcesz zepsuc mi dzien? 1
areczek1987 911 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Boże święty! Da ktoś im wszystkim bana do premiery!
ODIN85 3 503 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 11 minut temu, Phoenix. napisał(a): Tylko wiecej cuda to wyzsza cena, tu po prostu ssie architektura i proces ten sam. 5090 beda schodzic ,a 5080 beda lezakowac i szybko poleca z ceny. Którą kupisz?
cichy45 607 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 7 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Architektura Blackwell Super, znana także również jako Ada Lovelace Super Super Super. Mam flashbacki z intel 14nm+++++
Fenrir_14 827 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) @Umpero Ja dzwoniłem do proshop i dostałem tylko taką odpowiedź, że na dzień dzisiejszy nie mogą potwierdzić dostępności wszystkich modeli w dniu premiery. Trochę zacząłem drążyć przy okazji innego komponentu na który już czekam miesiącami i powiedzieli że część modeli na pewno będzie miała wydłużony czas realizacji. I teraz idąc dalej. Asus od listopada reklamował nowego Ryujina extreme 360 więc jako fanboy 😀 oczywiście go zamówiłem - pod koniec listopada jakoś. Do dnia dzisiejszego wisi mi w 3 sklepach zamówienie, wczoraj do jednego ze sklepów dowieźli więc może w końcu przetestuję. W ubiegłym tygodniu jakoś się zaczął dopiero pojawiać w sklepach na stanie, po 2 miesiącach od premiery. Edit: wlanie wysłali tego ryujina extreme ufff... po 2 miesiącach czekania haha, zobaczymy czy będzie te 4% lipiej lol Edytowane 22 Stycznia przez Fenrir_14
ODIN85 3 503 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 3 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Dlaczego chcesz zepsuc mi dzien? O 4080 też tak gadali a każdy wie jak to się skończyło
Element Wojny 4 776 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Strasznie sie Was czyta. Same smuty, zero pozytywow, tylko ze wolno, ze drogo, ze dostepnosc zadna, ze wszystko do bani itd. Zmiencie nazwe tematu na: RTX 50x0 (Blackwell) pesymistycznie. @ODIN85 Wez stwórz nowy temat - RTX 50x0 (Blackwell) pozytywnie. Edytowane 22 Stycznia przez Element Wojny 1
Kadajo 7 418 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 3 minuty temu, RTX4090 napisał(a): No - ile trzeba było czekać ! 3Dmarki (szczególnie RT) mega wzrost (jak na tak małe zmiany). Na rynku zrobi się jeszcze większa dysproporcja wydajności. Przepaść miedzy 5090 a 5080 będzie olbrzymia. Dodatkowo TOP AMD będzie jeszcze dalej w testach. Problem, w tym ze te wyniki 4090 są coś niskie ta karta robi prawie 12tys. w speed way. Jak pokazać nowy produkt w lepszym świetle, udając ze starszy jest wolniejszy niż w rzeczywistości.
cichy45 607 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Blackwell został pogrzebany zanim się narodził
Kadajo 7 418 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 4 minuty temu, ODIN85 napisał(a): O 4080 też tak gadali a każdy wie jak to się skończyło Tak, RTX 4080 był najsłabiej sprzedającą się i najgorzej wyceniona karta tamtej generacji 1
Tornado3 336 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): robi prawie 12tys. w speed way. Po OC
Kadajo 7 418 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Nadal ponad 11 tys. a nie 10 Mowie wam każda z tych kart została przycięta z precyzją lasera, i nawet 5090 nie wyjdzie poza 30% średnio co jest wynikiem meh jak na TOP. Jak dodamy do tego zawyżone ceny...
Element Wojny 4 776 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Jeszcze tylko tydzien i bedzie nowa karta 2
caleb59 1 634 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 7 minut temu, Element Wojny napisał(a): Strasznie sie Was czyta. Same smuty, zero pozytywow, tylko ze wolno, ze drogo, ze dostepnosc zadna, ze wszystko do bani itd. Tylko po co zakrzywiać rzeczywistość? To, że akurat Ty się tym jarasz bo chcesz kupić kartę nie oznacza, że mamy wszyscy nagle zakładać różowe okulary i udawać, że jest fajnie kiedy Nvidia dyma na pieniądze i daje w zamian fejkowe klatki z AI.
Zachy 589 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia @Kadajo Przeciez oni biora uśrednione wyniki, a Ty chcesz do topowych porownywac
dawidoxx 976 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 1 minutę temu, Element Wojny napisał(a): Jeszcze tylko tydzien i bedzie nowa karta Chyba tylko w zamówieniu będziesz mogł sobię na nia popatrzeć 1
Tornado3 336 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 3 minuty temu, Kadajo napisał(a): Nadal ponad 11 tys. a nie 10 To jest Stock proszę Pana
srekal34 66 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Porownywac stock do wynikow z HoF Edytowane 22 Stycznia przez srekal34 1
dawidoxx 976 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 1 minutę temu, Tornado3 napisał(a): To jest Stock proszę Pana Co ty nioe podkręcasz gpu na azocie?
Kadajo 7 418 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia No ok. Ale tak tylko przypomnę, o czym mówił debauer
Element Wojny 4 776 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Teraz, dawidoxx napisał(a): Chyba tylko w zamówieniu będziesz mogł sobię na nia popatrzeć No tak, stypy ciag dalszy, przesle Wam fotki jak bede instalowal! 1
srekal34 66 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) 5 minut temu, Kadajo napisał(a): No ok. Ale tak tylko przypomnę, o czym mówił debauer No ok, tylko TSE ma coraz mniejsze przelozenie na wydajnosc w grach. Juz progres w Speedwayu bylby sensowniejszy. Zeby nie bylo - wciaz jest marnie, ale nie tragicznie. Edytowane 22 Stycznia przez srekal34
Tornado3 336 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 4 minuty temu, Kadajo napisał(a): Ale tak tylko przypomnę, o czym mówił debauer takich przyrostów pewnie nawet RTX 6090 nie pokaże
Rekomendowane odpowiedzi