azgan 1 127 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 6 minut temu, sideband napisał(a): Włączysz mnożnik klatek x8 i już będzie pięknie Krzemik powoli się kończy nawet "1.6nm" od TSMC to są śmiechowe przyrosty. PT wył. do testów żeby się GPU nie zesrało bo już mocy przy wł. RT braknie w jednym z sztandarowych tytułów NVIDIA 🤭
Tooth 40 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) 30 minut temu, lukadd napisał(a): Ta, ta już ci przynajmniej raz wklejałem jakie boosty były przy 3090 vs 4090. Obecnie jest bida Tu masz grę gdzie brakuję fpsów i co? I dupton ~18% wzrost wydajności Bidnie się to skaluję i tylko w określonych/wybranych scenariuszach/grach coś więcej potrafi ten remaster 4090, bo inaczej tego się nie da nazwać. A mówiłem że wzrost będzie 18% Średnia 25% 😂 Teraz trzeba poczekać na rubina i też się pośmiejemy 😂 Płaczę ze śmiechu 🤣 Edytowane 23 Stycznia przez Tooth
areczek1987 901 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 8 minut temu, sideband napisał(a): Włączysz mnożnik klatek x8 i już będzie pięknie Krzemik powoli się kończy nawet "1.6nm" od TSMC to są śmiechowe przyrosty. I co będzie dalej jak i te mnożenie się skończy? Granie z 133ms lagu w 240 klatkach na 16x mfg? Jakieś inne materiały?
Tornado3 327 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 1 minutę temu, lukadd napisał(a): W 2026 będziemy już czekać na RTX 6090 Oby Was nie zawiódł jak 5090 będzie 800W i plus 50% wydajności bo tyle przecież oczekują gracze
Joloxx9 941 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 9 minut temu, Tornado3 napisał(a): Tak od kilku tygodni było wiadomo o 30% wzroście a Wy czekaliście nie wiem na co Dokładnie, tak jakby nagle wszystko się miało zmienić
Doamdor 1 782 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): Ależ się hype train wykoleił spektakularnie dla niektórych. Ten to się wykoleił u Intela, gdzie Intel Arrow Lake nikt na forum nie chce kupić. Z RTX 5xxx raczej tak nie będzie, a 30 zobaczymy pierwszy zakup RTX 5090 a forum, jak się komuś uda kupić.
Joloxx9 941 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): Ci co mieli brać 5090 to dalej biorą chyba. @Zachy aż nóżkami przebiera Jedynie Ci ponizej 5090 mogą być zawiedzeni, bo tam faktycznie może być sroga lipa i wymiana pozbawiona jakiegokolwiek sensu. Lipa to 5090 za taką cenę. 1
wrobel_krk 851 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Po slajdach nie miałem żadnych oczekiwań i słusznie jest to co przewidziane było wzrost kosztem poboru. Karta pod AI i w tej cenie będzie się sprzedawac jak ciepłe bułeczki. Ja teraz myślę nad używka 4080/4080s bo pewnie 5070ti/5080 też lipa. No i nie ma gry dla mnie teraz jak wiedźmin 3, dla której bym 3080 chciał szybko wymieniać. Poe2 czy D4 ostatnio gram to wsam raz
Tooth 40 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): Za jaką? Bo w końcu chciałbym wiedzieć ile na Astral przygotować, a ciągle nie wiem. A Ty rozumiem już znasz. To od razu podaj Gainward W polszy nie kupisz 😂 13-14k
Phoenix. 4 715 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): Astral przygotować Nie licz na dostepnosc tego modelu na premiere 1
maras2574 891 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Godzinę temu, PaVLo napisał(a): Jeśli Asus znów dał gluta na GPU, to już w lipcu zaczną się tematy o skwierczącym Hotspot Niby jest pad, ale kij wie czy wszystkie modele Astral na pewno
wrobel_krk 851 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Co do wersji Fe no to cudów nie ma małe chłodzenie to głośne i gorące. Wiadomo jak na rozmiary to sobie radzi dobrze, ale ja bym nie brał.
sideband 1 775 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 13 minut temu, azgan napisał(a): PT wył. do testów żeby się GPU nie zesrało bo już mocy przy wł. RT braknie w jednym z sztandarowych tytułów NVIDIA 🤭 Nic nie bój do Alana też wchodzi patch to dobije 5090 do reszty 1
azgan 1 127 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 8 minut temu, Kadajo napisał(a): Ależ się hype train wykoleił spektakularnie dla niektórych. Oj tam, oj tam może nie jest tanio ale za to jaka "wydajność"* 🤭😉
Gret 555 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): Zmaslo w teście mówi, że na 3090 nowy DLSS powoduje spadek 10 FPS nawet. 10kl/s nic nie mówi 1
Joloxx9 941 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a): Za jaką? Bo w końcu chciałbym wiedzieć ile na Astral przygotować, a ciągle nie wiem. A Ty rozumiem już znasz. To od razu podaj Gainward Jaka cena minimalna to chyba wiemy, no chyba, że o czymś nie wiem i lipa w mniejszej niż mrsp? 5080 zastępuje 4080 w mniej więcej tej samej cenie, 5090 jest o 30% droższa przy rakim samym skoku wydajności, to wygląda jak kolejny tier a nie upgrade. Poniżej cennik
lukadd 2 912 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) A widzieliście pobory prundów przy typowych zastosowaniach poza gamingiem ? Np. oglądanie youtube 5090 żre ponad 100% więcej papu jak 4090 Pewnie za jakiś czas trochę poprawią sterownikami. Edytowane 23 Stycznia przez lukadd 3 1
DżonyBi 1 969 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) @PiPoLiNiO W PL bedzie januszexowa, czyli najwyzsza. Edytowane 23 Stycznia przez DżonyBi 1
Joloxx9 941 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a): To żaden cennik. Tych "cenników" już tu z 5 było. Z Hiszpani, Słowacji, Niemiec, brakuje Burkina Faso i Togo A żaden nie podaje ceny w PL. Ceny są potwierdzone ale ok, zapomnij o tym. Odnies się do innych argumentów bo coś ich brakło w tym poscie
Stjepan 2 376 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Przyrost jak nic, kiedyś pamiętam w Q3 Arena w 1024x768, jaki był przyrost GF 2Ti 64MB DDR, a GF3 Ti 500 128MB DDR, był ogromny, a tu bieda.
michaelius33 354 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 1 minutę temu, lukadd napisał(a): A widzieliście pobory prundów przy typowych zastosowaniach poza gamingiem ? Np. oglądanie youtube 5090 żre ponad 100% więcej papu jak 4090 Pewnie za jakiś czas trochę poprawią sterownikami. Hmm nie koniecznie. Układ tej wielkości musi swoje pobierać. Plus nie wiadomo jak pod tym wzdlędem wypadają nowe pamięci
azgan 1 127 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 18 minut temu, maras2574 napisał(a): Ja tej pseudo generacji mówię NARA Spokojnie trzeba czekać na DLSS 5 i generator fejkowych klateczek x8 😉😁 4
maras2574 891 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Godzinę temu, galakty napisał(a): Już x2 powoduje artefakty, x4 to będzie poezja To całe MFG, to jedna wielka padaka ! 1
bartez88 46 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Niby wzrosty są, jak patrzę po testach to 5090 w 4k ma +- taka wydajność jak 4080s w 1440p ale wcześniej myślałem że to będzie bardziej 40 a nie 30% względem 4090
ryba 1 246 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia @Radio Tirana udaje, ze nie cytowalem go dwa razy Gdzie te nonFE dzisiaj ponizej ceny mrsp?
Rekomendowane odpowiedzi