musichunter1x 1 311 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Na dobranoc, jednak rzeczywiście ten nowy model DLSS z RR sporo wydajności zjada na rtx3070, ale ciekawe jak byłoby z czymś dużo lepszym z RR. @tomcugPorównanie rtx3070 vs rtx4060ti byłoby świetne w takim przypadku, choć w sumie bezsensowne, bo Vram może się skończyć, więc może rtx3080 vs rtx4070 z transformerem na ~balance, RR oraz RT ultra w 1440p? Taki marny rtx4060ti ma więcej AI TOPS niż rtx3090ti. Edytowane 23 Stycznia przez musichunter1x
leven 538 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Mushihunter to nic nie da. 50xx jest do niczego. Tylko starzy użytkownicy wiedzą, że seria 50xx musi być.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Godzinę temu, areczek1987 napisał(a): Blind test MFG x4 i artefakty sypią się z każdej strony - to jest dokładnie to co pisałem 2 tygodnie temu, ficzer dla desperatów.
VRman 2 635 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Proszę o taga jeśli ktoś zobaczy testy w 8K, z rozbiciem na AVG i LOWS. Na razie w tym co tu wrzucacie znalazłem dwa słupki i widzę 25-40%. Ciekawe czy są jakieś wyjątki, gdzie będzie więcej. +40% w VR to nie byłoby tak tragicznie.
VRman 2 635 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Chodzi o stosunek pewnych rzeczy to ostatecznej wydajności. Wyniki w 8K pozwolą zgadywać jak karta wypadnie w VR, bo już są takie, którym przydałoby się renderować 90+fps przy 2-3x ilości pikseli jaką ma 4K.
Totek 781 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 45 minut temu, sideband napisał(a): A przy kolejnej generacji to definitywnie będzie widać gdzie NV skręca i raczej to będzie AI i neural rendering. W tym kierunku idziemy, widać jak przy standardowej rasteryzacji kuleje wydajność w 4k, a gdzie tu mowa o 8k. Wyświetlacze mają coraz wyższe odświeżanie, wymagania puchną i nie da się tego "standardowo" zaspokoić. Bardziej mnie intryguje inna sprawa, w jakim kierunku pójdą Sony i MS z konsolami przyszłej generacji. Ficzery NV idealnie pasowałyby do podniesienia płynności, dla nas premiera może wydawać się słaba, ale Kurtas może puszczać oczko. Jeśli to chwyci w konsolach to kierunek rozwoju jest nieunikniony
VRman 2 635 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Zajrzyj do wątka o PS6, pewnie tam znajdziesz prezentację zrobioną wspólnie przez Sony i AMD. Niestety to już przesądzone. AI
sideband 1 775 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 38 minut temu, Tornado3 napisał(a): Może da to do myślenia co nie którym, że lekarstwem na 5xxx nie będzie 6xxx. Mam tu na myśli głównie wszystko poniżej XX90 Wystarczy spojrzeć ile Microsoft zostawia kasy u NV to wiadomo dlaczego są przychylni dla neural rendering https://github.com/neatchee/nvidiaProfileInspectorForkAIO/releases/ Jak ktoś potrzebuje poprawionego nvinspectora.
maras2574 891 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) 3 godziny temu, Kadajo napisał(a): A ja mam wrażenie, że widzę więcej artefaktów w CP2077 Z ciekawości wrzuciłem te nowe biblioteki do RDR2 i od razu kwiatki wyszły Chodzi o radar i te kwadraty. Może za stara gra Edytowane 24 Stycznia przez maras2574
azgan 1 127 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 40 minut temu, leven napisał(a): 8K ? Zaczyna się cudowanie. Przecież to już dawno było Nic nowego 😉 8K*
leven 538 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Nic dziwnego, że tyle kwasów w obecnych wypowiedziach jest. Nawet Side się opił. Coś w tym musi być, skoro tak zrobił... hmmm
Johnny Tomala 80 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Nieźle, 536 strona była w czwartek tak po drugiej jak tutaj wchodziłem, 573 strona teraz w piątek o drugiej. Tylko zerknę na ostatnie 3 strony, nie będę oczywiście tego wszystkiego czytał. Recenzje RTX 5090 średnie, za mały przyrost mocy przy tej cenie i poborze energii. 1
łukasz850 140 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Wychodzi tylko 35% wzrostu wydajności. Trochę słabiutko. 1
maras2574 891 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 3 godziny temu, caleb59 napisał(a): Po co użytkownik ma sobie głowę zawracać takimi pierdołami, prawda? Kiedyś nie było i też nikt sobie tym głowy nie zawracał A tak serio.....słabo !
maxmaster027 883 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 3 godziny temu, maras2574 napisał(a): Z ciekawości wrzuciłem te nowe biblioteki do RDR2 i od razu kwiatki wyszły Chodzi o radar i te kwadraty. Może za stara gra Myślę, że RDR2 to jest swego rodzaju dobry przykadl że idac dalej z ustawieniami graficznymi nic sie nie zyskuje tylko wydajnosc sapda.Tak jak producent dał Finest quality to w zasadzie to daje 99% możliwej jakosci obrazu. Osobna rzecza jest HDR w tej grze, (bardzo dobry) a czym innym te 1%, bo tesselacja wody na maxa nic nie daje a ubja wydajnosc mega mocno. I podobnie jest w tych nowych grach, czesto tam opcja pomiedzy ULTRA a Cinematic czy UBER nie wnosi nic a FPS /2. RDR2 dobra optymalizacja, piekna grafika, HDR,
ODIN85 3 502 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Dziś wlecą niereferenty +10fps w 4k i będzie inna gadka
Spychcio 802 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 58 minut temu, ODIN85 napisał(a): Dziś wlecą niereferenty +10fps w 4k i będzie inna gadka A co? Mają po 800W? 2
maxmaster027 883 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) 49 minut temu, Spychcio napisał(a): A co? Mają po 800W? tylko 4% wiecej PL. Chyba że jakis niereferent miałby 2 wtyczki. Ale raczej kazdy ma jedna wiec 600W max. I poleci OC pamieci wieksze, bo niereferenty powinny miec lepsze chlodzenie na VRAM Edytowane 24 Stycznia przez maxmaster027
Joloxx9 941 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) Edytowane 24 Stycznia przez Joloxx9 11
Kadajo 7 410 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Chyba już to było, ale... https://www.techpowerup.com/331542/geforce-rtx-5090-power-excursions-tested-can-spike-to-901w-under-1ms Czekamy na pierwsze problemy z zasilaniem nowej karty 1 1
Rekomendowane odpowiedzi