Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, ket_rab napisał(a):

5090 TUF posiada dwie ceny ( 2499 oraz 1999 ) czyli w jakiś sklepach promocyjnie będzie można dorwać za 1999 dolarów ?

Są dwie wersje OC i non OC. $2499 i $2299.

1999$ to ma być promocja na premierowy dzień. Ale Asus zwykle premierowo nie daję wersji bez OC na pudełku do sprzedaży. Więc to taka raczej papierowa promocja :E Może kilka sztuk na USA wrzucą.

Opublikowano
13 minut temu, galakty napisał(a):

To u mnie 2 dni temu tak było, chłop chciał o podwyżkę prosić a tu go wyprzedzili z wypowiedzeniem :E Ale pracować dalej musi, współczuję. 

To jest dobre, likwidacja stanowiska, ale jeszcze przez okres wypowiedzenia będzie bardzo potrzebne.

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze o 15 godzinie testy innych wersji 5080. Można ewentualnie zobaczyć jak sobie radzą te chłodzenia. Patrząc na szybko tabelki u producentów tych co nie było recek 5090 . Np Zotac czy Inno to wymiary gpu są dokładnie takie same dla 5090 i 5080.

Jakieś tam minimalne przełożenie na 5090 można wydedukować może ;)

Chyba że producent dał copy/paste na szybko w specyfikacji

image.thumb.png.ae9bcb10865e51e52f19493e245f2cea.png

Edytowane przez Ogider
Opublikowano (edytowane)

"special launch price" = TEYowskie "No. I było te wasze 3x tak. I do roboty teraz!"
Czyli "miała być 1999$ to macie tu po dwie karty na każdy kontynent, a teraz dajcie nam spokój"

Ceny 5080 też bez sensu. Niby jest jakiś Ventus (edit: nie Ventus, ale wiecie o co chodzi)  bliżej 5K, ale kupować za 5 kafli dwuslotówkę... :/

Edytowane przez VRman
Opublikowano
1 minutę temu, TheMr. napisał(a):

Asus co obsrał zbroję przed premierą :E 

I tak pewnie nie zobaczysz w polskich sklepach dostępnej ani jednej sztuki TUFa non OC rtx 5090 :E Może kilka na europę gdzieś się trafi :E

Opublikowano
3 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Ale żałosne są tu niektóre jednostki, które co jakiś czas kłamią na temat tego, kiedy startuje sprzedaż - to jest raczej przyjazne forum społecznościowe, jak chcecie siać dezinformacje to wypad :)

Od ~15tej, ale w zasadzie warto cały czas obserwować sklepy bo czasami potrafią wrzucić wcześniej i jak kupisz nie anulować :E

Opublikowano
Teraz, lukadd napisał(a):

Od ~15tej, ale w zasadzie warto cały czas obserwować sklepy bo czasami potrafią wrzucić wcześniej i jak kupisz nie anulować :E

Ja wiem kiedy startuje sprzedaż, ale widzę, że co jakiś czas jak ktoś nowy w temacie pyta to spocone samoluby kłamią i tylko zamieszanie budują w wątku xd

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, wkamil73 napisał(a):

To jest dobre, likwidacja stanowiska, ale jeszcze przez okres wypowiedzenia będzie bardzo potrzebne.

To się idzie na zwolnienie Lquattro :metal: 

Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym.

Edytowane przez Totek
Opublikowano

Tak szczerze to myślałem o tym by spróbować FE ale coś mi się wydaje że 5080 poleci z cena poniżej 5 tys. za kilka miesięcy więc nawet ta FE za 5.2k na premierę to będzie słaby deal.

Opublikowano
2 minuty temu, Totek napisał(a):

To się idzie na zwolnienie Lquattro :metal: 

Nie dość, że masz 80% wypłaty przez ten czas, to jeszcze na pewno łatwo Ci będzie znaleźć potem inną pracę jak Twój nowy pracodawca zobaczy, że tak kombinujesz. Bardzo dobry pomysł :E