Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, galakty napisał(a):

GPU jak iPhone'y, wychodzi nowy i trzeba mieć, mimo wszystko :E 

Śmieszą mnie te kolejki, bo nie dostaną karty ojeju świat się zawali xD 

I jak później mają karty nie drożeć, jak takie coś ma miejsce 😏

Opublikowano
5 minut temu, Necronom napisał(a):

I jak później mają karty nie drożeć, jak takie coś ma miejsce 😏

Dali po kilka kart na wybrane sklepy i walka :E

Wyobraź sobie co by się działo jakby rtx 5090 był nie o ~30% wydajniejszy od 4090, a o np. 70% :E

Opublikowano
1 minutę temu, x-kom napisał(a):

Dz.. dzi.. dziekujemy :)
image.png.44efae8ee593d2f583773ad829659dd9.png

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Wiecie co jest jeszcze dziwne? Wielka premiera nowej serii kart, a nikt, żaden sklep czy producent, nie dołącza do nich żadnych kodów na gry. 

Przecież takie kody to dodatkowe koszta :E A te karciochy zejdą i to nieraz po jeszcze zawyżonych cenach bez żadnych kodów.
Gierki zaczną dodawać jak już sprzedaż będzie siadać, aby zachęcić ociągających się.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, x-kom napisał(a):

W większych ilościach czyli po dwie?:rotfl:

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano
7 minut temu, x-kom napisał(a):

@x-kom

piszecie o kartach MSI i Asusach, a na sklepie nawet nie sa dodane.

Zostana wpiete do systemu dopiero o 15?

Opublikowano
6 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Wiecie co jest jeszcze dziwne? Wielka premiera nowej serii kart, a nikt, żaden sklep czy producent, nie dołącza do nich żadnych kodów na gry. 

5 minut temu, lukadd napisał(a):

Przecież takie kody to dodatkowe koszta :E A te karciochy zejdą i to nieraz po jeszcze zawyżonych cenach bez żadnych kodów.
Gierki zaczną dodawać jak już sprzedaż będzie siadać, aby zachęcić ociągających się.

Nie ma i tak ciekawych gier,które mogliby dodać - może przy rtx 6xxx będziemy mieć W4(oby ;))

Opublikowano
11 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

@Kadajo sorry ale nie mam pojęcia ile miałeś na tych nieautoryzowanych ;/ jest gorzej czy lepiej ? Tego DLSS i wszczepa z transformer mode myślę że ogarną z czasem i będzie na GitHubie :D

Jest trochę lepiej.

image.png

• Thanks 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Ładnie działa, elegancko jak na moje potrzeby.    Powiem tak, włączenie RT cieni i AO zabrało jakieś 40fps, dodanie RT odbicie spadło do ok plus minus ~70fps przy DLSS wysoka(czyli zapewne jakość, dziwnie nazwali) normalnie mam ok 110-120fps+, natywne ok 80fps+. Dodatkowo włączenie FG podniosło do 125fps.  Tutaj jest 5fps więcej, obok gdzie testowałem było 122fps z RT + FG + DLSS jakość(wysoka). Normalnie bez tego(FG) jest te ok 70fps. Przypominam mam "jedynie" RTX 4080S i gram w 1440p. Sprawdziłem grę na myszce, dualsense, nie ma jakiś chrupnięć ale to tak na szybko, nie byłem w mieście, które jest przede mną na zdjęciu.   Dziwny kolor MSI Afterburner przez włączony HDR.
    • Twoim argumentem jest typ który kupił kilka kart 5070ti i założył blok wodny i Ty teraz porównujesz procentowo do 5080 których są setki i nie trzeba tam nic modyfikować. Zejdź na ziemię bo tego się już czytać nie da
    • Witam, jestem na etapie poszukiwania laptopa, stricte gamingowego. Chodzi mi przede wszystkim by posłużył parę lat. Prosiłbym osoby mające chwilę czasu o radę. W chwili obecnej rozważam takie dwa modele:    1. https://www.x-kom.pl/p/1358743-laptop-173-i-wieksze-acer-predator-helios-neo-18-u9-275hx-32gb-1tb-w11-rtx5070ti.html   2. https://www.x-kom.pl/p/1327977-laptop-173-i-wieksze-msi-vector-a18-hx-ryzen-9-9955hx-32gb-1tb-win11-rtx-5070ti.html#Specyfikacja - tutaj jest też opcja z grafiką 5080, tylko pytanie czy warto dopłacać te 2,5k?     Może w tym budżecie warto coś zupełnie innego? Rozważam też wzięcie modelu z 16 calami, ale jestem totalnie rozdarty czy aby na pewno warto, niektóre konfiguracje w 18 calach są niewiele droższe od tych 16. No i pytanie czy 18 cali nie zapewni zdecydowanie większego komfortu z rozrywki - do tej pory używam 17,3 cala.    Z góry dziękuję za pomoc.
    • 25zł? ja wiem ze to jest dobre ale w glownej mierze chce by było tanio i dobrze wiec tanio. a na czas dostawy moge poczekac bo nie zabiore sie od razu za to. sa jakies alternatywy np z aliexpress za grosze?   [chyba ze tamto ty sam sprzedajesz wiec wiesz ze pewniaki, ale i tak wole taniej bo moge czekac na dostawe ponad miesiac]
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...