Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Osobiście nadal czekam aż profil @x-kom, który jest tu dla reklamy i zdobywania klientów, i który sam osobiście podał listę co mamy kupować bo to będą mieli na stanie w "dużych" ilościach, weźmie w końcu jakąś odpowiedzialność za swoje posty i napisze jakiś oświadczenie.

Myślę, że @Zachy oraz cała reszta osób które zamówiły cudem 5090, również oczekuje jakiejś informacji.

W weekend to nie odpiszą. 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Ja moge tu

hwdb

pelno jest juz kanałów - scalperzy maja max kilka dni.

Zakup 5080 w msrp niereferenta to żaden problem.

Jeżeli 4090 idzie pod 8k to 5080 za 5k nie takie złe 😁

Btw - karty z xscam zobaczycie jak świnio niebo.

Edytowane przez zozolek
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, DżonyBi napisał(a):

Ja wczesniej korzystalem z GPU Price Bot, ale usunalem konto na discordzie.

Dziala i jest juz 5xxx kanał.

Od poniedziałju polowanie czas zacząc.

W sumie nie przegapic dropa fe w PL

Opublikowano
1 minutę temu, zozolek napisał(a):

W sumie nie przegapic dropa fe w PL

Juz płynąScreenshot_20250110_201136_Chrome.thumb.jpg.65e09b9855dc80c3893563d5fccc3769.jpg

2 minuty temu, Mar_s napisał(a):

najlepsze oferty przechwytuje tam administracja

No wlasnie tak to wygladalo, a wtedy rzadzil tam Szala czy jakos tak.

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Niektórzy już sobie kupili Astral LC :D

Ta miarka w zestawie to chyba po to aby nabywca mógł sprawdzić czy po zakupie mu coś w kroczu przybyło.

• Haha 7
Opublikowano
31 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Osobiście nadal czekam aż profil @x-kom, który jest tu dla reklamy i zdobywania klientów, i który sam osobiście podał listę co mamy kupować bo to będą mieli na stanie w "dużych" ilościach, weźmie w końcu jakąś odpowiedzialność za swoje posty i napisze jakiś oświadczenie.

Myślę, że @Zachy oraz cała reszta osób które zamówiły cudem 5090, również oczekuje jakiejś informacji.

@x-kom jesteście poważna firmą czy jak? Wasze umowy z dystrybutorami są na gębę i nikt ich nie przestrzega? Nie wyobrażam sobie jak można w 12h, dwukrotnie przesunąć termin dostawy i ciągle zwalać na dystrybutora.

Do tego każdy konsultant na infolinii i czacie mówi coś innego. Mi to jeden w trakcie tej samej rozmowy podał 2 różne daty dostawy :)

Ja należę do tych mniej cierpliwych i z mojej strony leci mail ze screenami dostępności i daty dostawy w sklepie na 01.02.2025r. do UOKiK, jak tylko w środę okaże się, że znowu jest coś przesunięte. I wszystkim którzy kupili proponuje zrobić dokładnie to samo. Czas powalczyć z tą patologią sprzedaży czegoś czego się nie ma. Jak nie SuperTech to X-kom... 

Opublikowano
2 minuty temu, DyndaS napisał(a):

Ta miarka w zestawie to chyba po to aby nabywca mógł sprawdzić czy po zakupie mu coś w kroczu przybyło.

Znowu 1 osoba dostala karte, w takim tempie to za szybko ludzi w PL nie obsluza.

Ile na forum ludkow dostało przynajmniej zamowione 5080 a ilu czeka na nie jeszcze?

Opublikowano

ASUS GeForce RTX 5090 ROG Astral OC 32GB GDDR7 DLSS4 - 1 SZTUKA - 22 000

Opis

ASUS GeForce RTX 5090 ROG Astral OC 32GB GDDR7 DLSS4

Nowy model ; możliwość zakupu z fakturą. Karta dostępna fizycznie.
Cena do delikatnej negocjacji.
Proszę oszczędźmy swojego czasu:)
Sytuacja na rynku nikogo nie zadowala.

https://www.olx.pl/d/oferta/asus-geforce-rtx-5090-rog-astral-oc-32gb-gddr7-dlss4-1-sztuka-CID99-ID14ds3U.html

Oj kusi, oj kusi, żeby sobie pograć na RTX 5090 w niedzielę i być pierwszym na forum z RTX 5090. :E

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

@Fenrir_14

Tez jestem zdania ze jak sie nie podoba to mozna zmienic sklep.

Ja tam spokojnie czekam do 05/06.02 i bede myslal co dalej.

Lepiej byc w kolejce zakupowej na jej poczatku, niz siedzieć jak na szpilkach i czekac na dropy losowe niewiadomo gdzie :Crash::piwko::toast:

Edytowane przez Zachy
  • Upvote 2
Opublikowano

to jaki sklep polecasz? :E Sam jak narazie chwalę sobie proline za to morele to dno i kilo mułu, człowiek im pisze, że chce sprzęt oryginalnie zapakowany, nie ze zwrotu a oni wysyłają ze zwrotu :E już kilka razy miałem tam taka akcje. Jak narazie w proline żadnej.

Opublikowano
2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Też nie kumam o co chodzi z miara w Astralach. Powietrzny też to ma.

Od dawna mają. Do Strixa 3080 też dostałem miareczkę. Ale tamta była jeszcze krótka ~11cm w formie breloka. Całkiem fajnie wykonana, pendrive sobie do tego podczepiłem, bo taki mały, że zawsze mi się gubił :E

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Też nie kumam o co chodzi z miara w Astralach. Powietrzny też to ma

Jak sie okazuje to poza kulawym dzialem QC maja tez kulawy dzial marketingu.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
47 minut temu, Brolly napisał(a):

https://www.olx.pl/d/oferta/pny-geforce-rtx-4090-24gb-xlr8-gaming-verto-epic-x-rgb-nowa-CID99-IDVrGhv.html

Tutaj niby nowa jak ktoś chce. Ja jednak kupię to RTX 5070 Ti, wolę mieć nową kartę niż celować w używaną RTX 4090. Roku na GTX 1070 nie wytrzymam, czekając na ewentualne RTX 5080 Ti, SUPER z 24 GB VRAM.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Umpero napisał(a):

Ustawiłem sprawdzanie dostępności tylko dla dwóch modeli 5090 od Gigabyte.
Nie monitorowałem innych.

Podstawowy bład :/ ja chciałem 2 modele, które i tak się nigdzie nie pojawiły, ale sprawdzałem z 10. W x-kom, morele, media expert, sferis, euro rtv, komputronik, proshop.

Edytowane przez sovas