Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podrkęcanie tych kart jest SKOPANE, coś jest ostro nie tak:

To jest moje ORYGINALNE OC które działało, potem się bawiłem programem od asusa itd - przy temp 62 miał 3105Mhz.

OCstabilne.jpg.da82bb8f7cf50018842a5128a04003f7.jpg

Teraz nagle karta, bez voltage + daje większe napięcie, boostuje sama z siebie do 2800Mhz przez co jak ustawie +300 to mam takie cuda:

image.png.ff050c112e7158635dddefadad370992.png

Może mi ktoś powiedzieć o co tu chodzi?

@Kadajo

Jakieś pomysły?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, SebastianFM napisał(a):

@sideband, to, że są jeszcze jakieś inne czynniki to nie znaczy od razu, że ja napisałem coś nieprawdziwego. 😁 Jeżeli chodzi o czas to napisałem około, żeby nie musieć zagłębiać się w szczegóły. A co mają sterowniki do wydajności DLSS? Prędzej nowe biblioteki DLSS będą miały lepiej zoptymalizowane kernele i dzięki temu wydajność wzrośnie.

Dlatego pisałem nie do końca prawda ze sterownika na sterownik wydajność, a jeszcze będą zmiany w samych bibliotekach DLSS. Ale kolejny sterownik i trzeba było podnieść znowu 10mV do przodu na GPU ;)

Tak to się kręciło, ale dekadę wstecz. Krzywą się kręci poza tym jak karta cały czas odbija się od limitu mocy to za dużo nie ukręci się.

Edytowane przez sideband
Opublikowano
3 godziny temu, Radio Tirana napisał(a):

A właśnie. Może trzeba trzeba zainstalować najnowszą wersję Afterburnera mając najnowsze sterowniki. 

U mnie też krzywa żyje własnym życiem. Tzn. wypłaszcza się, ale to nic nie daje. 

Ja zaktualizowałem do najnowszej wersji msi AF bodajże built 16555 czy jakoś tak, na guru jest, zainstalowałem najnowsze sterowniki i krzywa mi się nie rozjeżdża, taka jaką kiedyś ustawiłem, taka jest niezmienna, nic nie przeskakuje, trzyma ładnie napięcie i takty na uv.

Opublikowano
Teraz, Rico650 napisał(a):

Ja zaktualizowałem do najnowszej wersji msi AF bodajże built 16555 czy jakoś tak, na guru jest, zainstalowałem najnowsze sterowniki i krzywa mi się nie rozjeżdża, taka jaką kiedyś ustawiłem, taka jest niezmienna, nic nie przeskakuje, trzyma ładnie napięcie i takty na uv.

Mowa o 5080?

Opublikowano
32 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

Podrkęcanie tych kart jest SKOPANE, coś jest ostro nie tak:

To jest moje ORYGINALNE OC które działało, potem się bawiłem programem od asusa itd - przy temp 62 miał 3105Mhz.

OCstabilne.jpg.da82bb8f7cf50018842a5128a04003f7.jpg

Teraz nagle karta, bez voltage + daje większe napięcie, boostuje sama z siebie do 2800Mhz przez co jak ustawie +300 to mam takie cuda:

image.png.ff050c112e7158635dddefadad370992.png

Może mi ktoś powiedzieć o co tu chodzi?

@Kadajo

Tak, karta jest zdecydowanie uszkodzona i musisz ją do mnie bardzo szybko, albo jeszcze szybciej na testy wysłać  :wariat: