Fenrir_14 825 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego @toony Gratulacje 👌👍 czeka Cię zajebisty weekend kolego 😎 a ja czekam na testy 😀 1
lokiju 525 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Patrząc na akcje ze sterownikami to nie wiem czy czeka go zajebisty wekeend 1
Rico650 63 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego (edytowane) 17 minut temu, toony napisał(a): Też dziś dostałem Astrala LC (żeby nie było foto z kartka ) którego zamówiłem w piątek, choć i tak dopiero w sobotę lub niedzielę będę miał czas go zamontować, przy okazji muszę wymienic chlodzenie bo w starym poszła pompka, w czwartek przyjdzie nowe plus jeden wentyl T30 bo chce zrobić Push/Pull na Astralu, wcześniej jak miałem 2 lata Suprim Liquid to też tak jechałem. Także montaż dopiero w weekend a więcej testów pewnie za jakiś czas bo nastawiałem się po wszystkich plotkach że poczekam do marca, Mam nadzieję że wszyscy co czekają dostana jak najszybciej swoje modele No, no zarąbista maszynka, daj znać jak się sprawuje Powiem Wam, że ja jakoś preferuję wielkie chłodzone powietrzem kloce. Im większa karta tym większa jak dla mnie zajawka choć kiedyś z ciekawości potestowałbym kartę z AIO. Edytowane 4 Lutego przez Rico650
Zachy 586 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego @toony gratulacje brachu! oby karta dzialala cicho, wydajnie i bezproblemowo! 1
panczu 0 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego W najśmielszych oczekiwaniach nie wyobrażałem sobie że będzie aż taki syf na tę premierę nowego cudownego sprzętu . Widzę że kupię sobie 5080 może w czerwcu jak się trochę uspokoi sytuacja. Na razie nvidia dokonała niemożliwego że stare 4080 wróciło lub nawet przebiło do ceny msrp z przed dwóch lat wtedy wyśmiewanej . kto by pomyślał że można było kupić na handel 4080 miesiąc temu na promce za 4200 zł i być 2000zl albo lepiej do przodu . To pokazuje geniusz nvidii 1
Fenrir_14 825 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 7 minut temu, lokiju napisał(a): Patrząc na akcje ze sterownikami to nie wiem czy czeka go zajebisty wekeend LOL!! Przecież wystarczy że zainstaluje stery z dev kita pod nowego DLSS 4 które pojawiły się przed premierą kart 😀
lokiju 525 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 2 minuty temu, panczu napisał(a): kto by pomyślał że można było kupić na handel 4080 miesiąc temu na promce za 4200 zł i być 2000zl albo lepiej do przodu . To pokazuje geniusz nvidii Może i geniusz ale przy okazji pokazuje jakim bagnem jest rynek GPU.
DżonyBi 1 969 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Sa juz 3 karty na forum - MSI Trio, Inno i Astral. Reszta niestety 9
RTX4090 358 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Ja żem myślał że @PiPoLiNiO będzie miał pierwszy ... a tu taka lipa
Kris194 4 714 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego (edytowane) 16 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): LOL!! Przecież wystarczy że zainstaluje stery z dev kita pod nowego DLSS 4 które pojawiły się przed premierą kart 😀 Zastanawia mnie skąd się bierze takie podejście. To tak jak kupić auto, które zdycha po odpaleniu i usłyszeć radę "LOL! Przecież wystarczy zrobić downgrade softu do wersji sprzed dostarczenia aut do salonów" Problemy z nowymi sterami są ogromne a czy sprzętowo z nowymi kartami jest wszystko ok to się dopiero okaże https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/game-ready-drivers/13/ Edytowane 4 Lutego przez Kris194
DżonyBi 1 969 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego (edytowane) @Kris194 Bo to sa mechanicy, ktorzy lubia grzebac pod maska. Edytowane 4 Lutego przez DżonyBi
TheMr. 2 602 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 3 godziny temu, Zachy napisał(a): @TheMr. hello mr HOOOOOLD! do gwiazdki to wiesz cały rok... tak samo mozna powiedziec, za dwa lata kupie w fajnej cenie bo juz 6090 wyjdzie Mr Hold to są na peperze którzy czekają na spadek cen 4xxx nadal Ustabilizowanie dostaw - kwiecień (zapotrzebowanie pierwszych napaleńców), ustabilizowanie cen - czerwiec-sierpień. (Regularna sprzedaż dla reszty) To ile czasu zostanie Ci do gwiazdki? Ale śmiało, poczekam na beta testerów 1
Zachy 586 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego ja mowie o czasie od teraz do gwiazdki. nie mamy czerwca-sierpnia, tylko poczatek lutego nie zaginaj czasprzestrzeni 1
Kris194 4 714 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 17 minut temu, DżonyBi napisał(a): @Kris194 Bo to sa mechanicy, ktorzy lubia grzebac pod maska. Coś w tym jest: RTX 40xx - wystarczy docisnąć porządnie wtyczki RTX 50xx - wystarczy zainstalować sterownik sprzed premiery kart RTX 60xx - wystarczy sobie napisać sterownik??? 1
Radio Tirana 1 041 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Teraz, Kris194 napisał(a): RTX 60xx - wystarczy sobie napisać sterownik??? W czasach RTX 6000 to ChatGPT będzie pisał hotfixy do sterowników.
Kris194 4 714 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Biorąc pod uwagę ilość problemów to już mam wrażenie, że to robi...
wkamil73 285 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 1 godzinę temu, Voodoo2 napisał(a): Chyba zrobiłeś rekord, administracja powinna dać ci nagrodę 😅
DżonyBi 1 969 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Teraz, Kris194 napisał(a): Biorąc pod uwagę ilość problemów to już mam wrażenie, że to robi... Jensen ma super rubina w domu pod crypto nazwa "Kill ’Em All", a dominujacy algorytm to "Seek and Destroy" 2
Fenrir_14 825 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 30 minut temu, Kris194 napisał(a): Zastanawia mnie skąd się bierze takie podejście. To tak jak kupić auto, które zdycha po odpaleniu i usłyszeć radę "LOL! Przecież wystarczy zrobić downgrade softu do wersji sprzed dostarczenia aut do salonów" Problemy z nowymi sterami są ogromne a czy sprzętowo z nowymi kartami jest wszystko ok to się dopiero okaże https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/game-ready-drivers/13/ Ogromne to są problemy z dostępnością kart. Narazie nawet nie ma jak tego testować bo 95% kupujących czeka na karty. Jest to co jest, podziękuj nvidii. Ja już wielokrotnie pisałem że premiera powinna być przełożona o 2-3mce jak karty będą na półkach.
Zachy 586 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Ma tez system kontroli tlumow - "Master of puppets" 1
Voodoo2 958 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 6 minut temu, wkamil73 napisał(a): Chyba zrobiłeś rekord, administracja powinna dać ci nagrodę 😅 Specjalna ranga za trollowanko
Paw79 134 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 38 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): LOL!! Przecież wystarczy że zainstaluje stery z dev kita pod nowego DLSS 4 które pojawiły się przed premierą kart 😀 Nawet w tym segmencie mało który kupujący ma pojęcie, że takie coś w ogóle istnieje. 99% domyślnie zainstaluje oficjalny sterownik, albo Winda zrobi to za niego. No i potencjalne uceglenie karty to jednak jest inny level problemu niż nieprawidłowe wyświetlanie obrazu w jakiejś grze. Kilku Panów wyżej upolowało karty za niemałe przecież kwoty. I teraz zamiast bezstresowo bawić się nabytym sprzętem, mogą mieć w pełni uzasadnione obawy czy w ogóle instalować nowe GPU w kompie, dopóki sprawa się nie wyjaśni.
Zachy 586 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego No tak bo 5090 kupuja nierozgarniete nieogary które pluja kasa? Ja myslalem ze to pasjonaci co ogarniają kuwete i wiedza co sie w okolicy dzieje... I beda kombinowac jak tu uzywac karty zeby jej nie uwalic
Rekomendowane odpowiedzi