Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, JeRRyF3D napisał(a):

@Alonzobez paniki.

Zbadaj inne gry.

Zmień stery. Masz czas.

Jeszcze trochę potestuje.  Gdzie indzie na razie nie napotkałem problemów. Najlepiej jakby nowe stery wyszły w międzyczasie

Opublikowano
27 minut temu, Alonzo napisał(a):

Panowie napotkałem takie kwiatki w swoim mocno testowanym RTX 5080 ostatnio. Nie bardzo wiem czy to wina gry, sterowników a może samej karty. Gdzie indziej  w testowanych grach czy benchmarkach nie spotkałem problemów.  Nadmienię ,że karta niepodkręcona na sterownikach nVidi jedynych jakie wyszły do tej pory a gra z innymi kartami nie sprawiała również problemów wcześniej.

Jaki to model? Niestety ale to chyba wadliwa karta :/

Opublikowano (edytowane)

Może by ktoś z 5080 albo 5090 na pokładzie puścił na nim Uncharted 4 i sprawdził czy przy zbieraniu skarbów artefaktów nie ma :D

To bym bardziej wiedział na czym stoję ( patrz temat kilka postów wyżej)

Edytowane przez Alonzo
Opublikowano
Teraz, Kadajo napisał(a):

@Alonzona jakim PCie działasz ? 5 czy 4 ?

Domyślnie na PCIe 5

Teraz, SebastianFM napisał(a):

@Alonzo, nie sugeruj się tymi opiniami, że karta do wymiany. Sprawdź ją w innych grach.

No właśnie testuje jeszcze bo naprawdę szkoda by mi jej było się pozbywać bo podkręca się      dobrze i z cewkami jest  całkiem znośnie jak na Asusa

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Za 12K

Ta za 12k w 4k. Tylko przed chwilą wyłączył RT i ma kapkę więcej fps. Można sobie przewinąć wcześniej.

Ta gra dalej działa jak gówno :E

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

3090 FTW3 Ultra vs 5080 Astral.

Wielkie, ciężkie i bardzo dobrze wykonane GPU.

IMG_20250205_185010.thumb.jpg.9f89b229312079201c0caec5b442af54.jpg

Znajomego Astral a jeszcze będzie porównanie do 5080 suprim liquid.

Edytowane przez ket_rab
  • Like 5
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Alonzo napisał(a):

Domyślnie na PCIe 5

Spróbuj w bios wymusić Gen 4 i zobacz czy coś się zmieniło.

5 minut temu, Alonzo napisał(a):

... bo podkręca się ...

Mogłeś ja przekręcić. Wróć na stock i zobacz czy tez wali artami.

Żeby się nie okazało ze Nvidia nie bez powodu dala takie niskie taktowania. Ale to tylko moje gdybanie.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Kadajo napisał(a):

Spróbuj w bios wymusić Gen 4 i zobacz czy coś się zmieniło.

Mogłeś ja przekręcić. Wróć na stock i zobacz czy tez wali artami.

Żeby się nie okazało ze Nvidia nie bez powodu dala takie niskie taktowania. Ale to tylko moje gdybanie.

Ten efekt zauważyłem  jeszcze na stockowych ustawieniach  zanim zacząłem testować OC także nie ma związku.Próbowałem jeszcze dla sprawdzenia obniżać takty GPU i VRAM  ale bez efektu poprawy.

Zauważyłem też ,że w grze jak wejdę w menu ze skarbami to wszystkie tak się tak wyświetlają a reszta gry jest ok także może software`wy problem .

Jeszcze PCIE muszę sprawdzić.

Edytowane przez Alonzo
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Alonzo napisał(a):

Panowie napotkałem takie kwiatki w swoim mocno testowanym RTX 5080 ostatnio. Nie bardzo wiem czy to wina gry, sterowników a może samej karty. Gdzie indziej  w testowanych grach czy benchmarkach nie spotkałem problemów.  Nadmienię ,że karta niepodkręcona na sterownikach nVidi jedynych jakie wyszły do tej pory a gra z innymi kartami nie sprawiała również problemów wcześniej.

Wg mnie te artefakty, trójkąty itp to uwalony/przegrzewający się vram. Jakie tempy masz?

Edytowane przez Smalec