Reddzik 2 768 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego To jest ten mocarz RTX 5090? Patrzajta jaki FPS
Alonzo 40 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Teraz, JeRRyF3D napisał(a): @Alonzobez paniki. Zbadaj inne gry. Zmień stery. Masz czas. Jeszcze trochę potestuje. Gdzie indzie na razie nie napotkałem problemów. Najlepiej jakby nowe stery wyszły w międzyczasie
dhyde00 240 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 27 minut temu, Alonzo napisał(a): Panowie napotkałem takie kwiatki w swoim mocno testowanym RTX 5080 ostatnio. Nie bardzo wiem czy to wina gry, sterowników a może samej karty. Gdzie indziej w testowanych grach czy benchmarkach nie spotkałem problemów. Nadmienię ,że karta niepodkręcona na sterownikach nVidi jedynych jakie wyszły do tej pory a gra z innymi kartami nie sprawiała również problemów wcześniej. Jaki to model? Niestety ale to chyba wadliwa karta
Godlike 880 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 10 minut temu, Reddzik napisał(a): To jest ten mocarz RTX 5090? Patrzajta jaki FPS To w 12k?
Alonzo 40 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) Może by ktoś z 5080 albo 5090 na pokładzie puścił na nim Uncharted 4 i sprawdził czy przy zbieraniu skarbów artefaktów nie ma To bym bardziej wiedział na czym stoję ( patrz temat kilka postów wyżej) Edytowane 5 Lutego przez Alonzo
Godlike 880 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 2 minuty temu, DżonyBi napisał(a): Za 12K Za 12k? To promocja chyba jakas była Edytowane 5 Lutego przez Godlike
SebastianFM 344 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego @Alonzo, nie sugeruj się tymi opiniami, że karta do wymiany. Sprawdź ją w innych grach. 1
Alonzo 40 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Teraz, Kadajo napisał(a): @Alonzona jakim PCie działasz ? 5 czy 4 ? Domyślnie na PCIe 5 Teraz, SebastianFM napisał(a): @Alonzo, nie sugeruj się tymi opiniami, że karta do wymiany. Sprawdź ją w innych grach. No właśnie testuje jeszcze bo naprawdę szkoda by mi jej było się pozbywać bo podkręca się dobrze i z cewkami jest całkiem znośnie jak na Asusa
lukadd 2 912 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 7 minut temu, DżonyBi napisał(a): Za 12K Ta za 12k w 4k. Tylko przed chwilą wyłączył RT i ma kapkę więcej fps. Można sobie przewinąć wcześniej. Ta gra dalej działa jak gówno Edytowane 5 Lutego przez lukadd 2
ket_rab 227 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 3090 FTW3 Ultra vs 5080 Astral. Wielkie, ciężkie i bardzo dobrze wykonane GPU. Znajomego Astral a jeszcze będzie porównanie do 5080 suprim liquid. Edytowane 5 Lutego przez ket_rab 5 1
Kadajo 7 411 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 5 minut temu, Alonzo napisał(a): Domyślnie na PCIe 5 Spróbuj w bios wymusić Gen 4 i zobacz czy coś się zmieniło. 5 minut temu, Alonzo napisał(a): ... bo podkręca się ... Mogłeś ja przekręcić. Wróć na stock i zobacz czy tez wali artami. Żeby się nie okazało ze Nvidia nie bez powodu dala takie niskie taktowania. Ale to tylko moje gdybanie.
DżonyBi 1 970 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) https://www.techpowerup.com/review/kingdom-come-deliverance-ii-performance-benchmark/5.html Edytowane 5 Lutego przez DżonyBi 1
darkezowsky 17 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 44 minuty temu, lukadd napisał(a): Obejrzyj tego Ventusa po wyjęciu z pudła bo część wychodzi z fabów pogięta. U mnie na szczęście wszystko równo 3 1
sovas 662 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 3 minuty temu, ket_rab napisał(a): 3090 FTW3 Ultra vs 5080 Astral. Oo Ftw3 Ultra, dziewczyna ma taką w kompie teraz 3080, fajna karta
Alonzo 40 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 8 minut temu, Kadajo napisał(a): Spróbuj w bios wymusić Gen 4 i zobacz czy coś się zmieniło. Mogłeś ja przekręcić. Wróć na stock i zobacz czy tez wali artami. Żeby się nie okazało ze Nvidia nie bez powodu dala takie niskie taktowania. Ale to tylko moje gdybanie. Ten efekt zauważyłem jeszcze na stockowych ustawieniach zanim zacząłem testować OC także nie ma związku.Próbowałem jeszcze dla sprawdzenia obniżać takty GPU i VRAM ale bez efektu poprawy. Zauważyłem też ,że w grze jak wejdę w menu ze skarbami to wszystkie tak się tak wyświetlają a reszta gry jest ok także może software`wy problem . Jeszcze PCIE muszę sprawdzić. Edytowane 5 Lutego przez Alonzo
Kadajo 7 411 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego No to jest szansa ze to wina PCie Gen5 bo coraz więcej info ze coś miesza. 1
ket_rab 227 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego @PiPoLiNiO znajomego a ja też z 3090 FTW3 Ultra przesiadkę robię ale suprim liquid. Dopiero pierwsze uruchomienie
Smalec 1 551 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) Godzinę temu, Alonzo napisał(a): Panowie napotkałem takie kwiatki w swoim mocno testowanym RTX 5080 ostatnio. Nie bardzo wiem czy to wina gry, sterowników a może samej karty. Gdzie indziej w testowanych grach czy benchmarkach nie spotkałem problemów. Nadmienię ,że karta niepodkręcona na sterownikach nVidi jedynych jakie wyszły do tej pory a gra z innymi kartami nie sprawiała również problemów wcześniej. Wg mnie te artefakty, trójkąty itp to uwalony/przegrzewający się vram. Jakie tempy masz? Edytowane 5 Lutego przez Smalec
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Dlaczego w jednej grze? Dlaczego przy ruchu postaci? Nie mówię, że nie, ale vram to zwykle kolorowe "kwadraty". To wygląda jak dziwo. 1
Rekomendowane odpowiedzi