Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Kadajo napisał(a):

Bo w Gigabyte są zagłuszane wentylatorami :hihot: 

:smiech:

Jestem graczem słuchawkowym, jak coś gra mi do uszu to tego szumu nie słychać wcale, bez słuchawek słychać. Z tym, że wole ten szum niż te cewki, na tych nagraniach już mnie wkurza do granic xd

//edit - szum wydaje się mniej inwazyjnym dźwiękiem 

Edytowane przez Tester Wrażeń
Opublikowano
4 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Jestem graczem słuchawkowym, jak coś gra mi do uszu to tego szumu nie słychać wcale, bez słuchawek słychać. Z tym, że wole ten szum niż te cewki, na tych nagraniach już mnie wkurza do granic xd

//edit - szum wydaje się mniej inwazyjnym dźwiękiem 

O to to. Ja mogę grać i przy 2000rpm i jakoś mój mózg ten dzwięk ignoruje, ale jakbym miał 5 minut przy tych świerszczach kolegi powyżej grać to bym chyba zwariował.

Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

To, co ty oceniasz jak w słuchawkach siedzisz :D

Jak ja słuchawki założę to nie słyszę jak mi helikopter za oknem ląduje.

Dlatego dopisałem, że bez słuchawek słyszę szum, ale jest on mimo wszystko takim dźwiękiem wtapiającym się w świat, a te cewki to taki metaliczny inwazyjny dźwięk, no i porównanie mam tylko z tymi filmikami bo nie uświadczyłem ceweczek

Opublikowano
2 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Dlatego dopisałem, że bez słuchawek słyszę szum, ale jest on mimo wszystko takim dźwiękiem wtapiającym się w świat, a te cewki to taki metaliczny inwazyjny dźwięk, no i porównanie mam tylko z tymi filmikami bo nie uświadczyłem ceweczek

Jeszcze trzeba mieć słuch jak nietopyż, ja słyszę cewki nawet płyty głównej, ale ja mam Ultra cichego PC wiec mnie skwierczące cewki nie dziwią. Musiałbym mieć obudowę całkowicie izolowana, ale wtedy nie da się utrzymać znowu niskich temperatur wiec trzeba podkręcić wentyle i koło się zamyka :D

Opublikowano
W dniu 31.01.2025 o 00:39, Raider napisał(a):

ten tytuł nie ma automatycznej alokacji pamięci, jest wersja manualna jak w żadnej grze tego roku i wystarczy przesunąć suwaczek i wszystko wraca do normy 

Dalo to tyle, ze 4090 odleciala 70%. 16GB vram to obecnie na styk i bedzie dusil 5080.

Screenshot_20250206_091235_Chrome.jpg

Opublikowano (edytowane)

@Kadajo

Miałem kilka miesięcy temu tego skurwola na strychu. Codziennie wieczorem się uaktywniał i grał tak do późnej nocy. Szukanie nic nie dało, chyba sam zdechł :E 

Edytowane przez Smalec
  • Haha 3
Opublikowano

Jest i Trio na pokładzie, dopasowana co do mm  -  nie jest to klasa SUPRIM co prawda, ale 0 piszczących cewek i świeta kultura pracy.

Odrazu tryb gaiming i +300 na rdzeniu + 1000 na mem, tylko w grach nie widzę tej wartości  3000+ - wie ktoś gdzie lub co należy  zrobić ( być może afterburner źle wyświetla )

Opublikowano
22 minuty temu, Smalec napisał(a):

@Kadajo

Miałem kilka miesięcy temu tego skurwola na strychu. Codziennie wieczorem się uaktywniał i grał tak do późnej nocy. Szukanie nic nie dało, chyba sam zdechł :E 

A może zmieniłeś kartę graficzną... :D

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Jo.

Witaj sąsiedzie z kujawsko-pomorskiego! :clap:

1 minutę temu, Norrberrto napisał(a):

A może zmieniłeś kartę graficzną... :D

Nie, przy wyłączonym kompie to nawet w Asusie cewki nie grają ;D

Opublikowano

Jeszcze dzisiaj rano były 3 sztuki Ventusa 5080 za 6379 w sklepie MSI, chciałem jedną kupić, ale nie miałem pełnej kwoty na koncie i podczas organizacji brakującej kwoty szybko 3 sztuki wykupili :/ Ja już byłem taki szczęśliwy że może nawet uda mi się kupić lecz jednak nie. 

Zrobiłem se lekkie jaja na Olx i do typa co za 7kpln sprzedawał napisałem taką wiadomość.

"Dzień dybry Panie skalperze, czy sześć czysta pindzisiąt by zainteresowało"? Chłop napisął oczywiście że nie, ale miałem nie odpartą pokusę żeby tak napisać i w sumie się pośmiałem nawet hehe

Pomóżcie gdzieś znaaleść 5080 tak do 6350 max :P