Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, cichy45 napisał(a):

Sprzedałeś 4090 drożej niż ja kupiłem foundersa, gdzie takiego kupca złotego znalazłeś :E

wyczułem chwilowy moment fomo, że kart 5xxx nie bedzie przez rok :D

W stycnziu proponowali 4500zł max :E

Teraz, DżonyBi napisał(a):

@zozolek

Wszystko ruzumiem. Nie upolowales 5080 w cenie MSRP.

dobrze, specjalnie dla Ciebie upoluję jak się takowa pojawi !

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, zozolek napisał(a):

Liczy się wartość netto gotówki w ręce

Jeszcze sobie policz ile gotówki zostanie w ręce po sprzedaży 5080 kupionej na DG, żeby nie było zdziwienia później ;)

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, some1 napisał(a):

Jeszcze sobie policz ile gotówki zostanie w ręce po sprzedaży 5080 kupionej na DG, żeby nie było zdziwienia później ;)

wiem, ale dając FAV kolejnemu nabywcy  różnie może się skończyć. 

US jak mi kontrole robił to już chyba numer buta potrzebowali, jak konta trzepali...

Edytowane przez zozolek
Opublikowano
5 minut temu, zozolek napisał(a):

+ dostanę vat w gotówce 1.3k za zakup tej karty. 

NADAL NIE ROZUMIESZ ?

Vat vatem ale koledze chodzi o to za nie kupiłeś za 5200. Bo - vat to byś ją kupił za 4000 z groszami ( na rękę)

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, zozolek napisał(a):

Pierwsze testy za mną, po OC a 5080 daje spore pole popisu i realnie zbliżamy się do 4090.

Odpaliwszy mfg x3 osobiście nie uświadczyłem artefaktów czy pływania obrazu lub czegokolwiek co by skreślało ten fitcher - jest za to 110-120 fps ( nieważne fake czy nie )

Zaś wracając do faktu, że zmiana 4090 na 5080 dała mi 3k w kieszeń i nowy sprzęt na GW zmianę oceniam pozytywnie. 

bez bota na amazonie nie ma co próbować.

Wszsytko jest póki co zbierane.

Porównujesz 5080 po własnym OC do 4090 bez OC. Bez sensu porównanie. Zachowując precyzyjność, porównaj 5080 po OC do 4090 też po OC. Wtedy już tak się nie zbliżasz do 4090, pomijając ten minus 8 GB VRAM.

Fajnie, że zostało Ci coś w kieszeni i nowa gwarancja, ale to nadal jest zrobienie kroku w tył.

Widać, że na siłę chcesz się pogodzić z tym, że dobrze zrobiłeś. Niech tak będzie, powodzenia.

Edytowane przez darekz
  • Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@ka314 Ponawiam pytanie ;)

Nie no, nie ma tragedii Filmik nagrywany był przy zdjętym boku i też mocno nagranie podbiło ten dziwek W rzeczywistości no słychać nie można powiedzieć że nie ale jest to powiedzmy na granicy przyzwoitości Też nie w każdej grze Pocieszam się tym że i tak gram na słuchawkach :p

Opublikowano
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

@zozolek Jeśli zamieniałeś 4090 na 5080 a grasz w 4K to strzeliłeś sobie w stopę ;)

No dokładnie... Przerabiałem temat 4k na 4080 już dawno i wniosek jest tylko jeden: do tej rozdzielczości to minimum 24 GB VRAM. A gry z czasem będą potrzebować coraz więcej 

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, zozolek napisał(a):

+ dostanę vat w gotówce 1.3k za zakup tej karty. 

NADAL NIE ROZUMIESZ ?

xD czyli jak kupilem rtx 5090 na firme to mam napisać, że zapłaciłem 10 486,99, a nie 12 899,00? Może jeszcze podać kwotę z odliczonym PIT?

Edytowane przez sovas
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

@zozolek Jeśli zamieniałeś 4090 na 5080 a grasz w 4K to strzeliłeś sobie w stopę ;)

Dobra degradacja z 24GB na 16GB Niesamowita transakcja. Chyba też tak zrobię, sprzedam 4080S i kupie 5060 8GB Będę miał nową kartę z gwarancją i kasę na biedronkę :pijaczyna:

• Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, darekz napisał(a):

No dokładnie... Przerabiałem temat 4k na 4080 już dawno i wniosek jest tylko jeden: do tej rozdzielczości to minimum 24 GB VRAM. A gry z czasem będą potrzebować coraz więcej 

Oprócz Indiany to nie było problemu żeby na tym grać gry  AAA w 4k.

1 minutę temu, Umpero napisał(a):

Czyli co? Dupa jasiu? 5080 i 4K niet?

Da się da.