Smalec 1 551 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 2 godziny temu, MJRegul napisał(a): To ja zapytam - po co walczycie z userem ktory zmienil 4090 na 5080 i jest zadowolony? Czy to Wasza kasa i Wasz komputer? Ma minus 15% wydajnosci, 3 klocki w kieszeni, jest zadowolony. A jak mu zabranie Vramu to tez w sumie jego sprawa. Dajcie spokoj bo watek polecial na leb na szyje. EDIT: czytam dalej i BOŻE ale Was to boli Nie wiem czy pijesz do mnie, ale jeśli tak to następnym razem czytaj uważniej. Ja mu napisałem, że gada bzdury o kulturze pracy przy OC 4090. Do jego wymiany nic nie mam, jego kasa, jego pomysły.
MJRegul 495 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego @Smalec piję do tych wszystkich co przez X stron dostawali kociokwiku bo chłop zmienił 4090 na 5080 i zadowolony jakby to w jakikolwiek sposób ich miało dotknąć 2
SylwesterI. 865 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Godzinę temu, Necronom napisał(a): Tak na podsumowanie, już więcej nie będę a w jaki sposób ktoś kupujący zarobił 3k? To jak moja była, kupiłam sobie buciki za 3k pln, a i tak zarobiłam bo w firmowym sklepie były za 5k pln A ile stracił na sprzedaży używanego 4090? Bo pewnie sprzedał taniej niż kupił Ja 4090 na 5090 zmieniać nie będę, bo zysk za mały, ale zamienić 4090 na 5080 tego nie da się obronić w żaden sposób logiczny
DżonyBi 1 969 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) Tutaj powstalo jakies dziwne kolko wzajemnej adoracji userow, ktorzy przeszli z 4090 na 5080. Pojawily sie nagle nowe konta, moze piszemy z tymi samymi osobami? Moze im MFGx4 za dobrze wszedl i zaczeli konta mnozyc. Jedno prawdziwe i trzy fejkowe. Mi 5090 coraz bardziej sie podoba i to juz tylko kwestia czasu. Edytowane 7 Lutego przez DżonyBi 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Oczywiście, że tak, teraz tworzą aliasy, żeby wyszło, że sami nie są ze swoja "biznesowa" decyzją
Godlike 880 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 4 minuty temu, Joloxx9 napisał(a): 5080 na prawdę się ładnie kęci: A to ogarnąłeś juz te problemy z karta które miałeś?
lukadd 2 907 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) 7 minut temu, MJRegul napisał(a): piję do tych wszystkich co przez X stron dostawali kociokwiku bo chłop zmienił 4090 na 5080 i zadowolony jakby to w jakikolwiek sposób ich miało dotknąć Przecież tu nie poszło o to, że zmienił, tylko o to co wypisuje na temat tej zmiany, wydajności itd. Zmienię sobie 4090 na 5070, wrócę na 1080p monitor. I nikomu nic do tego, ale jak zacznę wypisywać bzdury, że 5070 to w zasadzie 4090, bo kurteczka tak przecież powiedział To mogę mieć do siebie pretensję, że głupoty wypisuję. Edytowane 7 Lutego przez lukadd 4
SylwesterI. 865 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) 7 minut temu, Joloxx9 napisał(a): 5080 na prawdę się ładnie kęci: Wrzuć 3dmarka port royale na przykład, hwinfo i sprawdź jak się ma ten zegar do pozycji effective clock Edytowane 7 Lutego przez SylwesterI.
Smalec 1 551 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 3 minuty temu, MJRegul napisał(a): @Smalec piję do tych wszystkich co przez X stron dostawali kociokwiku bo chłop zmienił 4090 na 5080 i zadowolony jakby to w jakikolwiek sposób ich miało dotknąć Pomysł iście kuriozalny, dlatego wzbudził spore emocje Mało, kto z obecnych tu freaków-entuzjastów zamieniłby się na gorszy sprzęt, więc z drugiej strony wystąpiła sytuacja bez precedensu i różne reakcje na nią
RTX4090 358 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) Godzinę temu, sultan_kosmitow napisał(a): Dodatkowo nowe tensory sa szybsze co ma znaczenie jak sie bawisz w ML One nie są szybsze, mają tylko dodatkowo FP4. 5080 względem 4090 jest Bardzo bardzo do tyłu z wydajnością AI (oprócz trybu FP4). Ustalmy to raz na zawsze RTX 4090 > RTX 5080 i KROPKA Edytowane 7 Lutego przez RTX4090
bartez88 46 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego @Joloxx9Na pamięciach tylko +375? U mnie +2000 bez problemu. PL zablokowany?
RtxOn 170 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego W realnym użytku nie pisząc o 4K bo tam walka o każdy fps to nikt nie zauważy różnicy między 5080 a 4090. Czy to będzie 120 czy 132 fps. Za to nowa karta, mniejszy pobór, kultura pracy czy tempy. Dlatego można być zadowolonym np zmiana z jakieś pazdzierza 4090 na 5080 np suprim to nie jeden będzie zadowolony i to wam gwarantuje. 5 2
RTX4090 358 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 4K + PT + FG itd itd (czyli takie same warunki) średnia 5080 - 57 fps minimalna 4090 - 58 fps UPS ...
RtxOn 170 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) 5 minut temu, RTX4090 napisał(a): 4K + PT + FG itd itd (czyli takie same warunki) średnia 5080 - 57 fps minimalna 4090 - 58 fps UPS ... Na 5080 stabilniej a to lubie Edytowane 7 Lutego przez RtxOn Na 5080 stabilniej 5
maxmaster027 882 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 48 minut temu, sultan_kosmitow napisał(a): Raczej przyzwyczaj sie do podwyzek. MSRP to jakas wirtualna cena od NVidii byla co potwierdzaja juz podwyzki +10% u partnerow. Tez chcialbym kupic Foundersa w cenie ~5000k, ale kupowanie Ventusa w tej cenie to chory pomysl 5000k to 5 000 000 zl tyle bym nie dał
RtxOn 170 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): Nie no, to ewidentny trolling. Czemu? Zawsze ustawiam minimalny fps nie lubię grać fluktuacja 80-130fps. Dlatego konsole zawsze wydawaja się płynniejsze bo mają stały fps. Więc różnica 7 fps to rzeczywiście ups.
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 9 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Joloxx9 Jak u wszystkich, wysyłka niby 19 luty Luty jest jeden w roku
Alek_M 233 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego @RtxOn czy tam @zozolek zdecyduj się z którego konta chcesz pisać
RtxOn 170 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Więc na pewno lepiej mieć stara przejechaną kartę której za pół roku nikt nie kupi bo się gwarancja skończyła niż nowiutkiego Suprima z 3 letnim service. A to wszystko dla 5%. To jest pcmr
Gret 554 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Teraz, RtxOn napisał(a): Więc na pewno lepiej mieć stara przejechaną kartę której za pół roku nikt nie kupi bo się gwarancja skończyła niż nowiutkiego Suprima z 3 letnim service. A to wszystko dla 5%. To jest pcmr 4090 jedziesz, do 7090 na luziku
Ozonek 14 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Czy ja wiem, nabijanie się z ludzi, którzy kupili 5080 za 6k+ jest słuszne. Taki self-scam. Najsłabsza karta od lat po zawyżonej cenie. 2
maxmaster027 882 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 1 minutę temu, RtxOn napisał(a): Czemu? Zawsze ustawiam minimalny fps nie lubię grać fluktuacja 80-130fps. Dlatego konsole zawsze wydawaja się płynniejsze bo mają stały fps. Więc różnica 7 fps to rzeczywiście ups. To bierz 5090 tam masz jeszcze mniej. 100/91 =1.099, 5080 57/51=1.1177 na 4090 jest 1.25. Wynika to pewnie z tego ze 4090 bardziej dropi zegary przy wlaczaniu wiekszej ilosci CUDA. Sytuacje te poprawia np overclocking +250Mhz Wtedy nawet jak wiekszosc CUDA bedzie renderowac to zamiast miec jak wczesniej 2.6ghz bedzie trzymac 2.85Ghz co wplynie na lepszy minimalny FPS
RtxOn 170 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Teraz, Gret napisał(a): 4090 jedziesz, do 7090 na luziku Tak a ja już słyszałem o słynnych termopadach do wymiany. Karta może Ci paść w każdej chwili jak wszystko. Nowa gwara jest warta 5% dla kogoś kto szanuje swoje pieniądze.
Rekomendowane odpowiedzi