Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Co by nie mówić z tymi Founders'ami coraz gorzej lol. Wysokie temperatury, suszarki, słaba sekcja zasilania słabo zaimplementowana i teraz jeszcze wszystko wskazuje na lipne gniazdo zasilania

Widzicie jak Nvidia dba o nasz Polski rynek nie udostępniając nam do kupna nawet 1 karty ;-)

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Send1N napisał(a):

Czy tutaj na forum serio jest ktoś kto zmienił 4090 na 5080 i to nie jest czasem ten kolo co miał nick RTX5090? :E bo przed chwilą niechcący w innym temacie taką plotę przeczytałem jestem ciekaw ;D

@RtxOn zmienił 4090 na 5080. Chłop w szoku do dziś jak to lata po OC 😀

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Fenrir_14 napisał(a):

@RtxOn zmienił 4090 na 5080. Chłop w szoku do dziś jak to lata po OC 😀

Zmieniłem cały komputer i wyszedłem na zero jeśli chodzi o finanse. Licząc wszystko inne to suma sumarum zyskałem jak straciłem na dłuższą metę. Jak już mam być tak szczegółowy. Celowałem w 5090 ale to crap który może buty czyścić 4090. Teraz nie chce mi się bawić w używane 4090 i chyba zostanę na 5080. 

14 ma być restock na 5090 więc 19 to prawdopodobna data dla xkom. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

@RtxOn hmmm, nie bardzo rozumiem ale po co w takim razie zmieniłeś 4090 skoro jest w Twoim mniemaniu lepszą kartą od 5090? Sorry, ale poważnie nie nadążam. 

Nie lepiej było zostawić 4090 w spokoju a zamiast 4080 kupić OLED'a na full wypasie? 

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano
4 minuty temu, RtxOn napisał(a):

Zmieniłem cały komputer i wyszedłem na zero jeśli chodzi o finanse. Licząc wszystko inne to suma sumarum zyskałem jak straciłem na dłuższą metę. Jak już mam być tak szczegółowy. Celowałem w 5090 ale to crap który może buty czyścić 4090. Teraz nie chce mi się bawić w używane 4090 i chyba zostanę na 5080. 

14 ma być restock na 5090 więc 19 to prawdopodobna data dla xkom. 

Skąd wiesz o tym, że 14 będzie restock? I gdzie on będzie?

Opublikowano
Teraz, Fenrir_14 napisał(a):

@RtxOn hmmm, nie bardzo rozumiem ale po co w takim razie zmieniłeś 4090 skoro jest w Twoim mniemaniu lepszą kartą od 5090? Sorry, ale poważnie nie nadążam. 

Zmieniłem przed premierą bo gość się tak napalił na kompa że nie poczekał. Miało być w styczniu a już pod koniec października z gotówką przyjechał. 

Teraz, Umpero napisał(a):

Skąd wiesz o tym, że 14 będzie restock? I gdzie on będzie?

W europie. 14, 28 a potem koniec marca.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Umpero napisał(a):

@RtxOn dasz jakieś źródło? Ile sztuk mają rzucić na Europę ?

Teraz nie mam czasu szukać ale to oficjalne dane dużego sklepu w uk i chodzi o  modele MSI i Asusa. Tylko tych marek a reszta nie wiem kiedy rzuci. Nie wiem też ile. 

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

@Umpero @RtxOn Z tymi dostawami zgadza się. Wg Asusa pierwszy batch - 13/14.02, drugi batch 28.02

@RtxOn czyli połasiłeś się na monetę jednym słowem w październiku i wyszło to co wyszło. 

Tak. Tylko nie każdy kupuje używkę PC w takiej kwocie jaką ja sprzedałem więc o klienta było by trudno a to znajomy. 

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano (edytowane)

Hehe, no to tylko się cieszyć. Ja po tej słabiej premierze nowych kart na pewno będę czekał albo za dobrą ceną 50x0 albo za 60x0. 3070Ti ledwo zipie w 1440p, ale nie mam zamiaru znowu przepłacać.

Edytowane przez abudabi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• @GordonLameman Pff, pięknie dorabiasz sobie narrację pod egzekucję, a jakie są fakty? Przesadyzm słabo przeszkolonych służb doprowadził do zabicia człowieka przy napiętej sytuacji. Nie powinni do niego strzelić, natomiast nie powinno go tam być. Oczywiście upraszczasz sytuację, bo niuanse nie pasują do demonizowania i trudniej byłoby widzieć czarno biały świat. Jaki był przebieg sytuacji? Na podstawie ujęć z tego filmu na poprzedniej stronie, od ~10:30 zaczynają się pierwsze ujęcia z miejsca zdarzenia: https://www.youtube.com/live/DgeIklB1vu0?si=zP3IGqhpYOd-Hkxn&t=629   Dwie kobiety konfrontują na ulicy funkcjonariuszy ICE. Koleś stoi na środku ulicy i nagrywa zdarzenie, mimo ruchu samochodów Kobiety ignorują polecenia i ciągle wracają do funkcjonariuszy ICE kieruje kobiety na chodnik, Tamta z pomarańczowym plecakiem znowu wraca do funkcjonariusza na jezdnię, więc ten ją w końcu popycha w śnieg, na chodnik. Koleś który nagrywał podszedł o funkcjonariusza od tyłu i go dotknął, gdy tamten popychał kobietę. (jest zakaz dotykania służb, jak i takiego "niezorganizowanego protestowania na ulicy") ICE zaczyna używać gazu, nagrywający podnosi rękę żeby się zasłonić ICE przesadza ze gazem pieprzowym wobec upierdliwców. Schodzi się więcej agentów. Kobieta była na ziemi, koleś od nagrywania (ten zastrzelony) chwycił kobietę, jakby za szyję, obydwoje raczej nic nie widzą i są w szoku po gazie... Oficer go chwyta i popycha na ziemię, a kobieta jest oddzielona Teraz unieruchamiają tego kolesia w 4 i chyba zaczynają przeszukiwać... Krzyki "he has a gun", lub coś podobnego z "gun" Piąty konfiskuje jego broń i odchodzi, ale... Skonfiskowana broń wystrzeliwuje w asfalt jest to sig p320. (około 24:00, 25:00 widać ten wystrzał) .... (przypuszczenia) Zaczynają strzelać do zatrzymanego To wszystko przy gwizdach i hałasie, gdzie wcześniej pewnie wyzywali ich... Po ~46:00 nie ma już nowych ujęć, tylko jakieś paplanie.   Trudno dociec co stało się od okolicy wystrzału konfiskowanej broni do strzałów w zatrzymanego, znalazłem jeszcze inne nagranie, od frontu przy unieruchomieniu, gdzie niby widać jak zaczynają go puszczać, a on sięga po co i w tym momencie wystrzeliwuje tamta broń, ale nie mam potwierdzenia, czy to prawdziwe ujęcie. Na dodatek w niektórych stanach masz obowiązek poinformowania służb na miejscu, że posiadasz broń oraz wymagają pokazania licencji. Nie mają prawa zabijać ludzi, ale mają prawo do oddaniu strzałów, jeśli postrzegają sytuację w pewny określony sposób. Dlatego policja ma kamery, aby w sądzie udowodnić, czy ich obawy były uzasadnione, a zatrzymany swoim zachowaniem doprowadził do podejrzeń u funkcjonariusza.  Dlatego nazywam to błędem funkcjonariusza ICE..., a wynikać może z wielu rzeczy... Na pewno powinni w inny sposób przeprowadzić tą sytuację i powinien być skazany za coś, ale nie była to "egzekucja"... @oldfashionedZnalazłeś może jakieś nagranie od frontu, przy jego unieruchomieniu? Wczoraj trafiłem na nie, ale nie mogę ponownie znaleźć.     Tyle rozpisywania, gdy to po prostu błąd służb w podejściu do sytuacji, gdzie obywatele nie stosują się do poleceń...
    • Ja uważam, że nie.   Strzał słychać tuż po tym jak egzekutor wycelował w Alexa: Ułamek sekundy po tym kadrze. Na reddicie oryginalny film, nieprzerobiony i pocięty przez magowskich głupinfluencerów     Można założyć, że ma penisa tak wielkiego i sprawnego, że jest w stanie oddac nim strzał. Nie można bo stoisz nad nim i widzisz, że twoi koledzy z plutonu egzekucyjnego (tak, bawi mnie to jak obrońcy ICE reagują) trzymają go za ręce, więc nie mógł strzelić. No chyba, że penisem. A no jak już kolega strzelił to wtedy faktycznie ma sens, żeby wypróżnić magazynek. Bo ICE ma zawsze rację, to element błogosławieństwa Trumpa   A ja sądzę, że tak czy siak byłby to "illegal kill".  
    • Widzę prawica nie ustaje w najbardziej hardcorowych fikołkach, byle uzasadnić to morderstwo.  
    • Nie muszę wchodzić i sprawdzać bo widzę siebie na tym skrinie, 645h 🤭
    • @Hard Reset pogrążaj się dalej, dawno takiej beki nie było w temacie CPU AMD. A kompie stary Intel, przypadek ?  Pewnie nie jesteś kumaty 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...