SylwesterI. 923 Opublikowano 14 Lutego 2025 Opublikowano 14 Lutego 2025 Teraz, Joloxx9 napisał(a): Sprawdź różnice pomiędzy spoczynek, a load
Smalec 1 591 Opublikowano 14 Lutego 2025 Opublikowano 14 Lutego 2025 2 godziny temu, Zachy napisał(a): Ja spokojnie poczekam na realizacje zamowienia w xkom. 5
LecOLiCe 14 Opublikowano 14 Lutego 2025 Opublikowano 14 Lutego 2025 7 minut temu, Zachy napisał(a): To zycze powodzenia bo to stwierdzenie jest puste. Astrali zaden inny sklep w PL nawet na chwile nie mial na stanie Tak to mogli sobie szukac. Piepszenie i tyle. Miedzy pisaniem ze cos mozna, a stanem faktycznym rozbieznosc jest ogromna Jak widać miał... Ja kupiłem na stronie Sferis Astrala OC w Piątek po premierze a w Poniedziałek mi go anulowali, już po wpłacie kasy. A tu wychodzi na to, że wystarczyło kupić gotowca z odpowiednią marżą i Astral się znalazł
Kadajo 7 953 Opublikowano 14 Lutego 2025 Opublikowano 14 Lutego 2025 11 minut temu, tgolik napisał(a): Wybiorę się jeszcze do paru okulistów. Może ktoś z młodszych będzie bardziej otwarty na nowinki? P.S. -7, współczuję. Polepszyło mu się? -7 dioptrii to jakieś 320p@24 Tak, na razie jest na L4 ale mowi ze jest coraz lepiej i widzi dobrze. 1
cichy45 607 Opublikowano 14 Lutego 2025 Opublikowano 14 Lutego 2025 A cały problem zamyka się w tym, że nvidia chciała zrobić jak najmniejsze PCB i zrezygnowali z układu monitorowania obciążenia poszczególnych par przewodów jak w 3090 Ti.
SylwesterI. 923 Opublikowano 14 Lutego 2025 Opublikowano 14 Lutego 2025 5 minut temu, cichy45 napisał(a): Kto to pisał, walaszek? senses senses 8:45 Też się z tego śmiałem, a Walaszek akurat dobrze tłumaczył, po co miały być piny senses, a czym są teraz
Smalec 1 591 Opublikowano 14 Lutego 2025 Opublikowano 14 Lutego 2025 15 minut temu, damiankk15 napisał(a): Yeah, mamy 1000 stron YouCut_20250214_222642317.mp4 1
Totek 876 Opublikowano 14 Lutego 2025 Opublikowano 14 Lutego 2025 1000 stron i szkoda gadać, nawet nie ma co do czego porównywać
Umpero 979 Opublikowano 14 Lutego 2025 Opublikowano 14 Lutego 2025 3 godziny temu, Totek napisał(a): No tak, wyłania się z tego obraz typowego polskiego Januszexa. Obroty milionowe, zyski na granicy opłacalności a szef Panamerą jeździ Kreatywna księgowość to podstawa udanego biznesu. Do tego cała sieć stacjonarnych sklepów utrzymywanych z datków światka komputerowego. Natomiast ten sponsoring klubu piłkarskiego ciągnie ich w studnię bankructwa. Kolejny @Spl97 się znalazł. Ludzie zakodujcie sobie w głowie, że tyle co oni łożą na ten klub to jest pewnie równowartość miesięcznych kosztów wymiany srajtaśmy w kiblach ich salonów w całej Polsce. Nie to, że ich bronię bo z tym wyprowadzeniem mnie w pole na premierę i totalnym urestwem jeśli chodzi o ceny kart 5000 to mnie wkurczyli totalnie.
cichy45 607 Opublikowano 14 Lutego 2025 Opublikowano 14 Lutego 2025 19 minut temu, sovas napisał(a): A kart dalej nie ma Ciekawe jak będzie z Rubinem. Co pierwsze: 2000 stron w temacie czy GPU w rękach użytkowników? Można typować
Tankietka 224 Opublikowano 14 Lutego 2025 Opublikowano 14 Lutego 2025 (edytowane) 1000 stron, coś jak kartridże do Pegasusa 999 in 1. Kilkanaście świeżynek, reszta klepanie tego samego. Edytowane 14 Lutego 2025 przez Tankietka 1 2
sideband 2 056 Opublikowano 14 Lutego 2025 Opublikowano 14 Lutego 2025 3 godziny temu, Zachy napisał(a): Ludzie nie podoba wam sie ze nie ma kart w xkom? Zabierajcie swoja kase i szukajcie szczescia gdzies indziej? Nie można trzeba smęcić kolejne 200stron Na premierę DDR5 zamawiałem pamięci bezpośrednio u dystrybutora kaska polana, terminy przesuwali w nieskończoność - anulowałem zamówienie i kupiłem gdzie indziej Tutaj ludzie to by dostali białej gorączki Jeszcze te śmiechowe posty o zablokowaniu środków. Takie zabidzone milionery kupił kartę za 10 czy 15k i brak środków na koncie kto tu jest nienormalny Ale trzeba płakać i jeszcze majstry wymyślają, że ktoś broni sklepy x czy y 3
CzerwonyJohn 73 Opublikowano 14 Lutego 2025 Opublikowano 14 Lutego 2025 Chętnie pograłbym na konsoli w Battletoads niż w najnowsze gry z otwartym światem.Pegazus szkoda że już go nie mam.
sideband 2 056 Opublikowano 14 Lutego 2025 Opublikowano 14 Lutego 2025 (edytowane) 54 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Czyli jak kupujesz 1 kartę za 14k, to masz obowiązek mieć w zapasie 42k na 3 kolejne sklepy, na wypadek jak Cię X-kom w uja zrobi? Nie jest normalne by kupować kartę za całą kasę jaką ma się na koncie W oczekiwaniu na 5090 x-kom przygotował dla Ciebie challenge ile spalisz 14900KS w ciągu miesiąca w nagrodę dostaniesz drugą 5090 Edytowane 14 Lutego 2025 przez sideband
Totek 876 Opublikowano 14 Lutego 2025 Opublikowano 14 Lutego 2025 52 minuty temu, sideband napisał(a): Takie zabidzone milionery kupił kartę za 10 czy 15k i brak środków na koncie kto tu jest nienormalny Ale tak nasz polski grajdołek wygląda, ludzie oszczędzają na czym się da by potem kupić raz coś pożądnego, nie ważne czy to karta za 10k czy piętnastoletnie Audi. Dlatego trudno dziwić się że mają pretensje, złość, nienawiść i smarują sklep gdzie się da. Kwestie wyborów to osobna sprawa, ale jeśli ktoś długo zbierał i dostał nadzieję i miejsce w kolejce, no to sorry ale zalatuje tu komuszym systemem
Phoenix. 5 161 Opublikowano 14 Lutego 2025 Opublikowano 14 Lutego 2025 Godzinę temu, sideband napisał(a): Tutaj ludzie to by dostali białej gorączki Zeby te karty byly jeszcze warte tego czekania, a tu by sie za ten szmelc pozabijali i zaplacili 2x
Wacuaw 26 Opublikowano 14 Lutego 2025 Opublikowano 14 Lutego 2025 (edytowane) 6 godzin temu, Kadajo napisał(a): Tak sobie słucham tego podcastu HU i oni tam dobrze prawią, nie ma absolutnie żadnego innego powodu dlaczego 5090 nie ma 2x12V-2x6 niż żeby ŁADNIE WYGLĄDAŁY. Dożyliśmy czasów gdzie estetykę stawia się ponad funkcjonalnosc i bezpieczeństwo. Inżynier płakał jak to aprobował. Takie czasy, gam3rzy muszą widzieć swoje RGB wiatraczki i piękne podświetlane logo w swojej 2x MSRP karcie graficznej Nie jest zbyt fajnie jak masz 3 czy 4 kable które to wszystko ci zasłaniają. Osobiście jestem fanem minimalistki, bez żadnych pierdu pierdu 10 kolorowych wiatraków na obudowie i na grafice i jeszcze na coolerze do CPU... Jeden z niewielu prawdopodobnie Edytowane 14 Lutego 2025 przez Wacuaw
P.Wiśnia 135 Opublikowano 14 Lutego 2025 Opublikowano 14 Lutego 2025 (edytowane) 1 minutę temu, Wacuaw napisał(a): Takie czasy, gam3rzy muszą widzieć swoje RGB wiatraczki i piękne podświetlane logo w swojej 2x MSRP karcie graficznej Nie jest zbyt fajnie jak masz 3 czy 4 kable które to wszystko ci zasłaniają. Osobiście jestem fanem minimalistki, bez żadnych pierdu pierdu 10 kolorowych wiatraków na obudowie i na grafice i jeszcze na coolerze do CPU... Jeden z niewielu prawdopodobnie Bardzo często wersje z dobrym układem chłodzenia są z RGB. Także nie zawsze o to chodzi. Edytowane 14 Lutego 2025 przez P.Wiśnia
LecOLiCe 14 Opublikowano 14 Lutego 2025 Opublikowano 14 Lutego 2025 (edytowane) 1 godzinę temu, sideband napisał(a): Nie można trzeba smęcić kolejne 200stron Przepraszam, nie wiedziałem że to twoje forum. 1 godzinę temu, sideband napisał(a): Na premierę DDR5 zamawiałem pamięci bezpośrednio u dystrybutora kaska polana, terminy przesuwali w nieskończoność - anulowałem zamówienie i kupiłem gdzie indziej Tutaj ludzie to by dostali białej gorączki Spoko, biorąc pod uwagę, że DDR5 to wydatek rzędu 300-400 zł to miałeś 800 zł na koncie. Brawo Ty. 1 godzinę temu, sideband napisał(a): Jeszcze te śmiechowe posty o zablokowaniu środków. Takie zabidzone milionery kupił kartę za 10 czy 15k i brak środków na koncie kto tu jest nienormalny Ale trzeba płakać i jeszcze majstry wymyślają, że ktoś broni sklepy x czy y Brak środków na koncie. Ciekawe gdzie była o tym mowa... Przepraszam, ciągle zapominam, że w Polsce jest ból dupy względem ludzi, którzy coś mają, ze strony tych, którzy nie mają. Rzeczywiście nasze posty mogły urazić pewnych użytkowników tego forum. Edytowane 14 Lutego 2025 przez LecOLiCe
Doamdor 2 178 Opublikowano 14 Lutego 2025 Opublikowano 14 Lutego 2025 1000 stron, dostał już ktoś RTX 5090? 1
Wacuaw 26 Opublikowano 14 Lutego 2025 Opublikowano 14 Lutego 2025 10 minut temu, P.Wiśnia napisał(a): Bardzo często wersje z dobrym układem chłodzenia są z RGB. Także nie zawsze o to chodzi. No cóż, niestety w tym kierunku idziemy, chociaż temperatury w tej serii akurat są do siebie mocno zbliżone od wszystkich AIB. Oho, niemiecki Janusz wyskalpował trochę tych kart, profesjonalista Teraz nawet łaskawie daje darmową wysyłkę do Polski, Bóg zapłać! Ale te wszystkie inne modele MSI on niego na amazonie to jednak nadal dostawa 90zł. Może wykupił wszystkie karty G Trio z polskiego sklepu MSI jak rzucali? Pytanie, znajdzie "mądrych" kupców? No i jeszcze jakiego wspaniałego Astralka ma 1
Necronom 458 Opublikowano 15 Lutego 2025 Opublikowano 15 Lutego 2025 28 minut temu, P.Wiśnia napisał(a): Bardzo często wersje z dobrym układem chłodzenia są z RGB. Także nie zawsze o to chodzi. No i mam nadzieję, że Noctua nie pójdzie tą drogą
Rekomendowane odpowiedzi