Zachy 586 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego (edytowane) @Fenrir_14 A jak tam Proshop sie wypowiadal odnosnie Twojego Astrala? Tez jakis przyblizony (2tyg od teraz moze) czas realizacji jakis i moze ulec zmianie? Edytowane 19 Lutego przez Zachy
Fenrir_14 825 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): Chyba trzeba. I jakiegoś live na yt zrobić. Do tego zaproszę Benka bo też nie może kupić Pomysł jest. Na czujce byście się zmieniali co by trzepać pakę w każdej furze jak będą podjeżdżać z dostawami. Może akurat gdzieś jakieś kartony po astralach będą.
Zachy 586 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego (edytowane) @RTX4090 Niektorzy juz drugiej 5090 oczekuja 5080+5090 - slaaaaaabo Do tego model odpustowy na filmiku. Edytowane 19 Lutego przez Zachy
Radio Tirana 1 047 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego 2 minuty temu, Zachy napisał(a): @Fenrir_14 A jak tam Proshop sie wypowiadal odnosnie Twojego Astrala? Tez jakis przyblizony (2tyg od teraz moze) czas realizacji jakis i moze ulec zmianie? Na Proshopie terminy zmieniają się po cichu, dowiesz się po zalogowaniu na konto
PepePanDziobak 105 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego 27 minut temu, Doamdor napisał(a): Bo to jest skok na kasę, kolejna generacja gdzie tylko topowa karta daje jakiś postęp wydajnościowy. Będzie fajny, ale cena nie będzie fajna za wersję 16GB. co ? już widać jakieś 60tki ??
RtxOn 170 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego 5 minut temu, Zachy napisał(a): @Fenrir_14 A jak tam Proshop sie wypowiadal odnosnie Twojego Astrala? Tez jakis przyblizony (2tyg od teraz moze) czas realizacji jakis i moze ulec zmianie? Pro shop to mi juz miesiac ponad przeklada dostawe lian li edge. Co tydzien zmieniaja termin.
Zachy 586 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego Nie tylko @x-kom zmienia terminy. Sytuacja jest dynamiczna Najlepsi inzynierowie Asusa pracuja zeby dostarczyc Astrale Ale na razie przyszykowali tylko tufy
Elvis79 161 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego 12 minut temu, Kadajo napisał(a): Oni tam z Karaibów wszystkim sterują zdalnie Właściwie to mogą zlecić dostawę od dystrybutora prosto do szczęśliwego kupującego
Fenrir_14 825 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego (edytowane) 8 minut temu, Zachy napisał(a): @Fenrir_14 A jak tam Proshop sie wypowiadal odnosnie Twojego Astrala? Tez jakis przyblizony (2tyg od teraz moze) czas realizacji jakis i moze ulec zmianie? Narazie mam zaplanowaną wysyłkę na końcówkę marca więc spokojnie czekam i raz na jakiś czas obserwuję sytuację - interesuje mnie w sumie tylko coś na wodzie docelowo czyli Suprim Liquid albo Inno3d z blokiem. Karty mają być w większej ilości w 2-3 tygodniu marca. Nikt nie powie Ci dokładnie ile sztuk dostanie bo jest za duży niedobór globalnie więc sklepy nie mają nic do powiedzenia. Nie mam ciśnienia, tym bardziej że tutaj większość sklepów oferuje zakup w opcji, w której sklep dostaje kasę dopiero w momencie wysłania przedmiotu 😀 Z Tufami jest o tyle prosto ze wiele sklepów ma potwierdzone dostawy już na koniec lutego to po pierwsze. A po drugie hurtowo idą do gotowców 😀 Edytowane 19 Lutego przez Fenrir_14 1 2
kociol21 79 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego Pracowałem kilka lat w biurze obsługi jednego z największych sklepów z elektroniką (nie xkom) i to co tu ludzie wypisują o sklepach np. X-kom itp. śmieszy mnie do zesrania. Np. kwestie tego, że pracownicy sklepu biorą sobie karty spod lady na sprzedaż itp. Pamiętam, że pracowałem w 2020-2021 to we własnym sklepie po 3 miesiącach mi zamówienie na 3060Ti anulowali bo brak towaru. A tych klientów było sporo, więcej niż teraz, ale to i tak był promil ogólnych zamówień. Nawet jeśli było 1000 klientów co się pieklili (słusznie) o swoje 30xx wiszące w próżni, to dziennie było 10 razy tyle zamówień na inne rzeczy. Ale to tak tylko. Jak będzie 5070Ti do 4000 zł to bierę (jak się w ogóle uda wziąć) Jak nie to niech spadają na szczaw i biorę 7900XTX i mam gdzieś.
RTX4090 358 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego Nie wiem czy się zgodzicie, ale dla mnie każdy producent ma za dużo modeli. Powinno się zrobić jeden porządny model z chłodzeniem powietrznym z nakładem 4/5, oraz z nakładem 1/5 model LC ( z radiatorem i pod customa). A tak producenci robią kilka modeli, rożne linie produkcyjne i tak klikają po kilka egzemplarzy raz tego raz innego. 1
Elvis79 161 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego 16 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Kurde, nie myślałeś żeby po prostu ruszyć na tą Częstochowe i się roz******ić z biwakiem pod tym x-komem? Co godzinę byś im darł ryja pod oknami "przyjechaly już astrale?" 😀 na Jasną Górę spacerek w międzyczasie, może byś coś wymodlił 😀 i jeszcze mała rozrywka - iść na mecz Rakowa z Górnikiem piątek 20:30, tam można przy okazji trenować darcie ryja 3
Nightdew 28 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego Apropo modeli, czym różnią się wersje vanguarda? Bo jest vanguard oc, vanguard soc i vanguard soc launch edition. Tak samo gaming trio plus i gaming trio oc plus.
Zachy 586 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego @Fenrir_14 Koniec marca? Ojjj grubo. Ale Suprim Liquid czy Astral LC w koncu?
Doamdor 1 788 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego 3 minuty temu, PepePanDziobak napisał(a): co ? już widać jakieś 60tki ?? 1
PepePanDziobak 105 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego 1 minutę temu, Doamdor napisał(a): laptop przecież to będzie głośniejsze jak startujący spejsix 1
Brolly 765 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego (edytowane) 8 minut temu, Zachy napisał(a): Nie tylko @x-kom zmienia terminy. Sytuacja jest dynamiczna Dymamiczna to co jutro 15 x-kom znowu padnie stronka Edytowane 19 Lutego przez Brolly
Elvis79 161 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego 19 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Chyba trzeba. I jakiegoś live na yt zrobić. Do tego zaproszę Benka bo też nie może kupić Tylko live nie róbcie z tego co robicie w tym biwaku, lepiej żeby zostało to między Wami
Element Wojny 4 776 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego 38 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): I tak się nabija pościki na krzywdzie innych 😁😁 Dasz radę, do przeglądania forum 4090 musi Ci wystarczyć jeszcze przez jakiś czas, w razie czego jedziesz z OC.
Brolly 765 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego Teraz, wallec napisał(a): Gdzie są polskie youtubowe recenzja 5070ti? Black i Lipton stwierdzili że to pierdzielą XDD
Fenrir_14 825 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego 1 minutę temu, Zachy napisał(a): @Fenrir_14 Koniec marca? Ojjj grubo. Ale Suprim Liquid czy Astral LC w koncu? Wolałbym Astrala ale Suprim to jest Top, też nigdy nie miałem Suprim'a na wodzie, jedynie zwykłego OC przez chwilę. Strixa LC już miałem przy 3080Ti i to była świetna karta, wydajnościowo 3090. Generalnie nic się nie zmarnuje bo kolega też poluje pod MFS '24 😀
BarBar009 62 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego Wszystkie RTX5090 w cenach 18-19, a nawet 20k szybko znikają z OLX. Serio ludzie kupują te karty w tych cenach? Jak ktoś sprzedawał to po ile miał wiadomości?
Doamdor 1 788 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego 2 minuty temu, PepePanDziobak napisał(a): laptop przecież to będzie głośniejsze jak startujący spejsix Wydajność RTX 3070, Ti zapewne będzie pomiędzy 3070ti, a 3080.
Rekomendowane odpowiedzi