Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Nequrix napisał(a):

Po prostu jedne karty maja odrobinkę mniej a inne odrobinkę więcej ropów....:hahaha:

Akurat w przypadku 5090/5080/5070ti każdy zgłasza BRAK nie NADMIAR to po pierwsze i u wszystkich różnica jest 8 ROP nie 6 ROP, więc kolega kolegi @ket_rab trolluje, ale to trollowanie na poziomie więc szanuję ;)

Opublikowano (edytowane)

90% spalonych wtyczek, to niedociśnięcie jej do samego końca. Dodatkowo ludzie chca zeby to wygladalo estetycznie, wiec zaginaja bardzo blisko zlacza, czesto np sam przewód ciągnie go w dół i górna czesc wtyczki moze np. nie miec dobrego styku.
Te wtyczki ciezko wchodzą, trzeba zlapac karte i z calej pety to wcisnac.

Edytowane przez Nex1M
Opublikowano

5080tka Asus Prime OC na Morelach za 5800 w ilości sztuk 2. i tak powyżej MSRP ale przyznam się że nie widziałem 5080tek poniżej 6k ostatnio, nawet te całe ventusy były po 6200

Opublikowano

@x-kom nie tylko sprzedaje kart graficzne widmo, ale płyty główne tak samo, kasę wzięli a płyty brak, mam wszystko na AM5, tylko przez nich nie mogę tego złożyć. Chyba trzeba będzie wszystko zwrócić i walczyć o kasę ze sklepem, a przejście na AM5 przełożyć za rok, będę musiał męczyć z tym prockiem i płytą bez USB. 

Dlatego kupowanie tam GPU jak widać jest ryzykowne i @PiPoLiNiOtrafił na sprzęt widmo.:/