Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Oczy Wam się otwierają Panowie z tego co widzę - pozamawialiście swoje karty w chorych cenach, a te już spadają, do tego poprawia się dostępność - z tygodnia na tydzień, z dnia na dzień. Już teraz macie ostre wahania czy lepiej nie zwrócić, a będzie jeszcze gorzej :) 

Tak jak pisałem od samego początku - wygrają cierpliwi. 

Jest opcja zwrotu więc nie widzę problemu, jest czas żeby sobie po testować i przemyśleć czy warto :)

Edytowane przez Sebastiansbk
Opublikowano
5 minut temu, Doamdor napisał(a):

Vanguard jest znacznie lepszy od TRIO, a cenowo stoi podobnie, cena 3899zł dotyczy tylko modelu Ventus, który ma najsłabsze chłodzenie. Ceny mogą spaść o kilka stówek w tym roku.

Czyli Vanguarda warto w tej cenie 4700? Jakie jeszcze modele od innych producentów warto rozważyć jeśli chodzi o 5070ti?

Opublikowano (edytowane)

Mniej bardziej zastanawia, czy w temacie tych totalnie zwalonych premierowych wersji kart 50XX nie wyjdą jeszcze jakieś kolejne kwiatki, a z czasem nie zaczną pojawiać się nieoczekiwane problemy. O sekcji zasilania, wtyczkach i ROPach już wiemy -  a czego jeszcze nie wiemy? 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)

Ja jestem ciekawy paragonów lub fv. Skoro ktoś "kupił" gpu na premierę, zgarnęli mu kasę, to mają obowiązek to zafiskalizowac. To znaczy, zakup odbył się miesiąc temu. Czyli kupujący karty nie widzieli, a 14 dniowy czas na zwrtot poszedł się kochać 2 tygodnie temu? ;)

Gwara też od miesiąca leci? ;)

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Ja jestem ciekawy paragonów lub fv. Skoro ktoś "kupił" gpu na premierę, zgarnęli mu kasę, to mają obowiązek to ofiskalizowac. To znaczy, zakup odbył się miesiąc temu. Czyli karty nie widzieli, a 14 dniowy czas na zwrto poszedł się kochać 2 tygodnie temu? ;)

Gwara też od miesiąca leci? ;)

To jest mega dobre pytanie. Jeśli karty cenowo teraz polecą na łeb na szyję, to takich zwrotów sklepy nie będą chciały robić, jeśli nie będą do tego ABSOLUTNIE ZMUSZONE

Edit. pomyłka - są kryci.

Początek biegu 14-dniowego terminu na odstąpienie od umowy zawartej na odległość, np. przez internet, zależy od charakteru transakcji: umowa sprzedaży pojedynczego towaru – termin należy liczyć od otrzymania towaru przez konsumenta lub osobę przez niego wskazaną. 

USTAWA z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta (Dz. U. z dnia 24 czerwca 2014 r.

Edytowane przez Element Wojny
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Somedude napisał(a):

Czyli Vanguarda warto w tej cenie 4700? Jakie jeszcze modele od innych producentów warto rozważyć jeśli chodzi o 5070ti?

Taniej tego modelu nie dostaniesz, karta waży prawie 2kg, dla porównania Ventus to waga lekko ponad 1kg. W przypadku tanich modeli za 3899zł, najlepiej wypada Asus Prime, który podczas testu miał 65C i 1400 RPM.

Vanguard.thumb.jpg.13ba1f945d8768a9c2b5fce9910d4af1.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, sovas napisał(a):

13k w ciągu paru miesięcy wydaje się realne za jakieś fajne wersje.

~12k pln w przeliczeniu z euro to jest MSRP na DE dla Astrala. Rynek się napełnia szybko z tego co widzę. Więc jak nic się nie zmieni to na wiosnę w okolicy tego powinny być normalnie dostępne jak nie w PL to u somsiadów zaraz za miedzą.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, Element Wojny napisał(a):

To jest mega dobre pytanie. Jeśli karty cenowo teraz polecą na łeb na szyję, to takich zwrotów sklepy nie będą chciały robić, jeśli nie będą do tego ABSOLUTNIE ZMUSZONE

Edit. pomyłka - są kryci.

Początek biegu 14-dniowego terminu na odstąpienie od umowy zawartej na odległość, np. przez internet, zależy od charakteru transakcji: umowa sprzedaży pojedynczego towaru – termin należy liczyć od otrzymania towaru przez konsumenta lub osobę przez niego wskazaną. 

USTAWA z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta (Dz. U. z dnia 24 czerwca 2014 r.

Przy zgłoszeniu zwrotu, masz też następne 14 dni na wysłanie takiej karty czyli tak finalnie masz prawie miesiąc na zwrot :)

• Like 1
Opublikowano

Dorwalem z pracy kamere termo i przy max 320W moja wtyczka i kolo niej zimna wiec chyba jestem bezpieczny...

wtyczka od gory:

up.jpg.5deebe5daf73b92d9694e79d8f29621c.jpg

ups.jpg.b061311f6b1d16e812d56b425472af6f.jpg

od dolu:

bottom.jpg.8b8c72ae1cff996c7933b622289e68ee.jpg

I z daleka bebechy:

all.jpg.5f6a924db0044a1bd131c6ad3a48166e.jpgall2.jpg.e95fc60ff0ab60b8344e9953fddc11f6.jpg

Moze w koncu pobawie sie OC bez strachu ze zjaram kable :E

Opublikowano
3 godziny temu, x-kom napisał(a):

Dobre wiadomości! Dystrybucja potwierdziła wysyłkę ASUS Astral do naszego magazynu. Karty powinny dotrzeć już jutro.

W sensie nie udalo wam sie po skalperskich cenach sprzedać :E

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano
4 minuty temu, aureumchaos napisał(a):

Dorwalem z pracy kamere termo i przy max 320W moja wtyczka i kolo niej zimna wiec chyba jestem bezpieczny...

wtyczka od gory:

up.jpg.5deebe5daf73b92d9694e79d8f29621c.jpg

ups.jpg.b061311f6b1d16e812d56b425472af6f.jpg

od dolu:

bottom.jpg.8b8c72ae1cff996c7933b622289e68ee.jpg

I z daleka bebechy:

all.jpg.5f6a924db0044a1bd131c6ad3a48166e.jpgall2.jpg.e95fc60ff0ab60b8344e9953fddc11f6.jpg

Moze w koncu pobawie sie OC bez strachu ze zjaram kable :E

Jaki masz zasilacz?

Opublikowano
24 minuty temu, lukadd napisał(a):

~12k pln w przeliczeniu z euro to jest MSRP na DE dla Astrala. Rynek się napełnia szybko z tego co widzę. Więc jak nic się nie zmieni to na wiosnę w okolicy tego powinny być normalnie dostępne jak nie w PL to u somsiadów zaraz za miedzą.

Też optymistycznie zakładam, że to kwestia miesiąca czy dwóch jak zaczną się ceny wypłaszczać. Jakaś większa dostawa wleci, ludzie się rzucą a później nastanie początek normalności. 

Opublikowano (edytowane)

Pytanie do osób które zakupiły w x-komie i dostały już swoje karty. Za pośrednictwem firmy kurierskiej.

Nigdy nie zamawialem elektroniki u nich paczkomatem. Jak pakują? Folia i krzyż na drogę czy dają jakiś karton. 

Edytowane przez tobem90
Opublikowano
1 minutę temu, tobem90 napisał(a):

Pytanie do osób które zakupiły w x-komie i dostały już swoje karty. Za pośrednictwem firmy kurierskiej.

Nigdy nie zamawialem elektroniki u nich paczkomatem. Jak pakują? Folia i krzyż na drogę czy dają jakiś karton. 

Z tego co widziałem, to jakiś fajny kartonik ze swoim brandem mają

• Like 1