Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze bawią mnie ci, którzy nie mają tej karty, a i tak wyśmiewają biednego Ventusa :D

Ja mogę tylko powiedzieć, że jestem super zadowolony – to idealna karta do mojego SFF i kupiłbym ją drugi raz bez wahania. Siedząc 2 metry od obudowy, do 1800 RPM jest praktycznie niesłyszalna, a cewki cichutkie... w przeciwientswie do innych... ;) 

Ale i tak wiem, że zaraz powiedzą, że pewnie mam problem ze słuchem :D

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

U mnie wiekszosc modeli 5070 (ktorych oczywiscie nie ma, kolejna papierowa premiera) na poziomie 300-500zl mniej od MSRP 5070Ti. 

Ale za to w jednym sklepie, CCL, od reki mozna dostac Palit GeForce RTX 5070 GamingPro 12GB GDDR7 za 2680zl. Uczciwa cena. 

W X-komie ten sam model za cale 1000zl wiecej. Nic tylko pogratulowac nowej roli lidera skalpingu w Polsce. 

https://www.cclonline.com/ne75070019k9-gb2050a-palit-geforce-rtx-5070-gamingpro-12gb-gddr7-graphics-card-477741/

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano
21 minut temu, TheMr. napisał(a):

3200-3400 zł to byłaby uczciwa cena za topowe modele. 4070S na premierę kosztował podobnie.

Przecież to było grubo przesadzone

Opublikowano
53 minuty temu, x-kom napisał(a):

Już o 15:00 sprzedaż kart RTX5070, ceny będą jeszcze widoczne chwilę przed :)

Sprawdź wszystkie karty → RTX 5070

Modele w większą dostępnością

ASUS GeForce RTX 5070 TUF Gaming OC 12GB GDDR7 DLSS4

(0 opinii)

|Pytania i odpowiedzi (8)

od: ASUS|kod producenta: TUF-RTX5070-O12G-GAMING|kod x-kom: 1309802

Układ:GeForce RTX 5070

Pamięć:12 GB

Rodzaj pamięci:GDDR7

Złącza:HDMI 2.1b - 2 szt., DisplayPort 2.1a - 3 szt.

Przewiń do pełnej specyfikacji

3 899,00 zł

Ostatnio na stronie MSI był za 3799 ze 100zł zniżka Ventus 5070Ti. Nie dość, że taniej, to raczej szybciej. Nawet jeżeli brac pod uwage tragiczne chłodzenie, to ustawiony 5070Ti na 0.8V 180-200W z OC, całkowicie odjedzie 5070, bedzie cichszy, szybszy i bedzie miał 16gb vram zamiast 12. Wiec tutaj na forum ludzie sa raczej świadomi i nikt karty w takiej cenie by nie kupił. Takie są realia

Opublikowano
3 minuty temu, jankooo napisał(a):

@maxmaster027Realia są też takie, że porównujesz dwie różne półki jakościowe a tych kart jest tak wiele, że ich co chwile nie ma. To nie są normalne warunki konkurencji i świadomego wyboru konsumenta:boink:

Ale jakie jakosciowe, widzisz przeciez ze lud nakupował Astrali z kosmosu i cewki piszo az frendzle na kocu sie przewracaja. I kupisz jakiegos Ventusa czy innego platfusa i akurat bedzie cicho. Wiec dokładnie do jakiej jakosci nawiazujesz :D 

Opublikowano
5 godzin temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Pierwszego Astrala kupilem za 15,200 i sprzedalem za 16,500, drugiego kupilem za 15,500 i mam kupca na 16,500 - ten sam chinczyk co kupil 1wszego sie odezwal xd

To są agenty Xi-Jing-Pinga czy jak mu tam. Wywożą do Chin i robią ejaj.

Opublikowano
7 minut temu, Doamdor napisał(a):

Przyznać się kto wykupił RTX 5070 w x-kom? :E

Pewnie skalperzy, czekamy na zrzuty ofert z olxa, będzie zabawnie :hihot:

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

U niemca chwile temu 5090 windforce za 12k, w komputroniku 14k - to jest niesmieszny zart ;)

Komputronik to i tak tanio wycenił, zobacz na x-złom lub morele. W morelach wczoraj był astral 5090 za 18999 i się sprzedał.

Edytowane przez Faflucy