Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Na tweaktown pojawiła się recenzja INNO3D GeForce RTX 5070 Ti X3

https://www.tweaktown.com/reviews/10982/inno3d-geforce-rtx-5070-ti-x3-compact-powerful-and-ready-for-4k/index.html

W skrócie pozytywna. Kultura pracy, temperatury itd. ok.
Pewnie porównywalna karta do ASUSa Prime i pewnie bez problemu piszczących cewek co w ASUSach jest bardzo popularne.

Mój prajm nie piska .. 

Opublikowano
14 godzin temu, Radio Tirana napisał(a):

Jak włączysz sobie wszystkie 4 efekty Ray Tracingu to FPS szoruje po dnie. Rockstar jak zwykle zrobił robotę. 

A nie prawda, nawet u mnie na 4070 Super w 1080p z DLAA i dosłownie wszystkim na maxa nie ma problemów z dużą ilością fps.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Brolly napisał(a):

Tak sobie myślę że 5070 była by spoko kartą ale za 2 tysiące max 8:E

Edit: Co jest kurna XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

X-kom robi taka odklejke na cenach, ze naprawde dziwi mnie, ze go nadal tutaj tolerujecie, a powiedzialbym nawet ze promujecie. Jak dla mnie to jest skalperski profil do zbanowania i tyle. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Thanks 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

@mortirNo właśnie ja też miałem 4070s od inno i zaskakująco dobrze sobie radził ten mały cooler. Tylko ja miałem jeden wentyl uszkodzony i czasem hałasował wiec oddałem na rękojmię, nie wyrobili się w czasie i mi kasę oddali.

Mam też zamówionego windforce'a w komputronie ale mija tydzień i nadal nie wysłali bo nie mają towaru...

Edytowane przez jankooo
Opublikowano
12 minut temu, Element Wojny napisał(a):

X-kom robi taka odklejke na cenach, ze naprawde dziwi mnie, ze go nadal tutaj tolerujecie, a powiedzialbym nawet ze promujecie. Jak dla mnie to jest skalperski profil do zbanowania i tyle. 

A myślisz że strona nie ma profitów z tego że tu jest?

Opublikowano

A któryś tam się kłóci w wątku o Radkach, że jaki problem, przecież są 5070Ti w MSRP bez problemu. No wystarczy, że walisz w F5 jak małpa przez cały dzień i masz refleks kobry.

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, kociol21 napisał(a):

A któryś tam się kłóci w wątku o Radkach, że jaki problem, przecież są 5070Ti w MSRP bez problemu. No wystarczy, że walisz w F5 jak małpa przez cały dzień i masz refleks kobry.

Najczęściej takie zdanie o dostępności mają osoby sprawnie posługujące się botami bądź innymi skanerami. Panie, co to się porobiło na tym świecie :( 

Opublikowano (edytowane)

Nikt nie pisze, ze nie ma problemu, ale szansa na kupno 5070ti w MSRP jest, bo pojawiaja sie okazje systematycznie. W przypadku 5080 i 5090 dostepnosc w MSRP nie istnieje po prostu.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
41 minut temu, jankooo napisał(a):

@mortirNo właśnie ja też miałem 4070s od inno i zaskakująco dobrze sobie radził ten mały cooler. Tylko ja miałem jeden wentyl uszkodzony i czasem hałasował wiec oddałem na rękojmię, nie wyrobili się w czasie i mi kasę oddali.

Mam też zamówionego windforce'a w komputronie ale mija tydzień i nadal nie wysłali bo nie mają towaru...

27.02 zamówiłem też tego windforce z odbiorem osobistym w salonie. Tego samego dnia dostałem informację, że został wysłany do salonu i tyle. Od tego czasu cisza. Inna sprawa że śpiesząc się ze składaniem zamówienia, nie zorientowałem się że stracę prawo zwrotu, a w ciemno windforce nie wezmę mając już inspire ze znośną jakością pracy.

Opublikowano
2 minuty temu, mortir napisał(a):

27.02 zamówiłem też tego windforce z odbiorem osobistym w salonie. Tego samego dnia dostałem informację, że został wysłany do salonu i tyle. Od tego czasu cisza. Inna sprawa że śpiesząc się ze składaniem zamówienia, nie zorientowałem się że stracę prawo zwrotu, a w ciemno windforce nie wezmę mając już inspire ze znośną jakością pracy.

Jak stracisz niby prawo zwrotu?

Opublikowano (edytowane)

"Dostawa wybranego produktu Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF 16GB DLSS 4 do naszego magazynu została odwołana. Niestety nasz dostawca nie określił terminu kolejnej dostawy.

Jednocześnie jeśli są Państwo zainteresowani dalszą realizacją zamówienia, informuję o możliwości przygotowania oferty produktów dostępnych w naszym magazynie.

Proszę o informację zwrotną, jeśli są Państwo zainteresowanie otrzymaniem takiej oferty."

Wiadomość sprzed chwili- W temacie kart za msrp w komputroniku. Tydzień czekania a teraz pewnie mogę sobie wybierać wśród kart placeholder'ów za 5k+:kwasny:

Edytowane przez jankooo
  • Sad 1
Opublikowano
Godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Czekam do 15-16 na ceny nowych radeonów i jak będzie znowu turbo odklejka to przygotuję dla x-scamu działo sztuki i tutaj wrzucę 8:E

To będzie podsumowanie ich działania od czasu premiery 5xxx

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Pojawia się tak samo jak twoje Inno. Jeden raz i cześć 👋

Prime juz wpada w wyzszej cenie, a taki Inno3d wpada cyklicznie za 3899, byl wczoraj i dzis na przyklad, i jeszcze bedzie wpadal. Asus juz odlecial.

Edytowane przez DżonyBi